Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Een week eten tegen voedselverspilling!

Gastblogger Gertien schreef eerder al over goedkoop boodschappen doen. Zoals jullie weten koop ik ook regelmatig producten met een kortingssticker omdat ze tegen de houdbaarheidsdatum aanzitten... Vandaag vertelt Gertien over een week boodschappen doen en daarmee zoveel mogelijk voedselverspilling voorkomen! 

Maandag
Bij de Jumbo kocht ik een maaltijdpakket voor kipkerrie, 1,5 kilo appels, een bak biologische druiven, vegetarische burgers, een zak gesneden ui en een stuk biologische kaas voor €6,50! Bij de AH een pak sap en een pakje vla voor €1,87. Bij de Nettorama kocht ik voor 88 cent 5 losse bananen. Die hebben het meeste kans weg gegooid te worden, de meeste mensen willen een mooie tros. ‘s Avonds aten we gelijk de kipkerrie en daar werd door iedereen goed van gegeten, had ik niet verwacht. Dat recept heb ik dus bewaard, ga ik vaker maken! :) (Zie foto hierboven)

Dinsdag 
Ik ging weer naar de Jumbo toe. Daar kocht ik vegetarische burgers, ‘opbakaardappels’ en een maaltijdsalade falafel voor 3 euro. Bij Budget Food (www.budget-food.nl) kocht ik 3 broden en een zak mueslibollen van de bakker van gister. Aardbeienkwark, kleine yoghurtjes en ijsjes voor totaal €6,99. De kookroom ben ik helemaal vergeten op de foto te zetten...
‘s Avond haalde ik ook nog 2 TooGoodToGo pakketten op. Bij de natuurvoedingswinkel kregen we een liter volle melk, een pakje vegan broodbeleg en 3 pakjes vegetarische burgers voor €3,99. Bij de Plus 1,5 brood, een stuk kaas, biologisch gehakt, soepgroente, bakje meloen en een venkelknol voor €4,99.
Woensdag
De AH verkoopt geloof ik niet langer de yoyo’s van gedroogd fruit... Ik hield me een beetje in, ik kocht er 4 maar er stonden er veel meer. :D Er belandde ook nog fruitpeelers, ook gedroogd fruit, in het mandje. Toen we toch voor lekkere dingen gingen kochten we ook stroopwafels en dropjes en Sara zocht de soesjes uit! Nog een pak sap en Yoki erbij. Een maaltijdpakket stamppot zoete aardappel sperziebonen ligt nog te wachten op verwerking, gaat vanavond gebeuren! Deze hele vracht boodschappen kostte me €14,60. 
Bij de Jumbo haalde ik nog een keer de maaltijsalade falafel, die vond ik erg lekker! De lunchsalade witte kaas houmous vond ik minder geslaagd. Totaal was dat 2 euro.

Donderdag
Vandaag kocht ik bij de Plus een zak gesneden witte kool, 2 biologische burgers, een doos eieren en 2 breakers voor €4,97. Twee zakken wortels kocht ik alweer bij de Jumbo voor 1 euro. 

Vrijdag
Dit keer ging ik weer naar de natuurvoedingswinkel, waar ik een kilozak aardappels en 2 krentenbollen kocht voor €1,97. Op vrijdag is een van mijn favoriete marktkramen er, daar ging ik naar toe! Voor €5,25 had ik een flesje wok saus, een pot pastasaus, 10 mini kitkat, 3 nakdrepen, 2 pakken pasta en een stuk biologische brie. Dat laatste vinden wij vinden niet lekker, maar geef ik door aan mijn ouders. Voor die 50 cent kon ik die niet negeren. :)
Als laatste bracht ik de Xenos nog een bezoekje, daar hebben ze regelmatig ook voeding dat op het punt staat verspild te gaan worden. Voor €2,88 kocht ik nog een pot pastasaus, melk hagelslag chunks, biologische bouillonblokjes, havermout koeken en een zak yoghurt rozijnen. 
Voor €1,40 haalde ik 8 ‘bananen zonder vriendjes‘, zoals Sara het zegt. Die zijn ook niet op de foto gekomen...
Als ik de balans opmaak na 5 dagen op deze manier boodschappen doen, dan kom ik op €62,29 uit. Niet heel goedkoop ofzo, maar de koelkast/vriezer/voorraadkast zitten nu ook wel overvol. Hiervan gaan we dus nog wel een tijdje langer eten! :)

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: