Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Een kast vol en niets om aan te trekken?

Zo organiseer je je kledingkast!

Een kast vol en niets om aan te trekken? Zo organiseer je je kledingkast!

Ik kocht altijd veel kleding... steeds iets nieuws en een nieuw seizoen, dan moest de kast weer aangevuld worden. Met als gevolg; ik had een kast vol kleding en eigenlijk nooit iets om aan te trekken. Zo zonde! Nu ik minder koop en mijn kledingkast goed georganiseerd is, pak ik 's ochtends zo wat ik aan wil treken en dat scheelt! Herken je het probleem? Ik vertel je vandaag hoe je gemakkelijk je kast organiseert!


- De juiste kast


Zorg voor een overzichtelijke kast. Ga je een kledingkast kopen let dan op de functionaliteit. Hoeveel kun je ophangen? (En let daarbij op hoeveel kleding je hebt die opgehangen moet worden). Hoeveel kun je neerleggen, zijn de lades diep en zijn ze overzichtelijk? Een kledingkast van goede kwaliteit en waar je het overzicht houdt, is de eerste stap.


- Trek de kast leeg


De eerste stap bij een overvolle kast is om alles eruit te halen en stuk voor stuk te bekijken wat je graag draagt en wat er al lang ligt en waar je niets mee doet. Hou alleen de kleding die je graag draagt, ook al hou je weinig over. Ik "durfde" zelf nooit veel weg te doen, maar ik ben er inmiddels achter dat ik altijd iets heb om aan te trekken. Met een gezin van 5 staat de wasmachine hier regelmatig aan, dus ik heb niet "te weinig" kleding. Hou dus echt alleen wat je graag draagt.


- Besluit om minder te kopen


Nu ik minder kleding koop, heb ik ruimte in mijn kast. Er liggen kledingstukken die ik graag draag en ik koop eigenlijk niets omdat ik het toevallig tegen kom. Als ik ga shoppen, dan kijk ik wat ik nodig heb en ga daarnaar op zoek. Soms duurt het dan nog best even voordat ik iets leuks koop, maar minder kopen zorgt echt voor meer overzicht en makkelijker kiezen.


- Koop geen twijfelgevallen


Mijn kast lag er ooit vol mee... jurkjes die mij leuk leken, een bloesje die vast goed zat als ik nog een kilo zou afvallen en meer. Het zijn twijfelgevallen die je toch maar kocht omdat je echt van plan was om het te gaan dragen, omdat je van plan was om echt even minder te snoepen en kleding die je niet fantastisch vond, maar toch meenam omdat het zo goedkoop was of je gewoon een broek nodig had.


Ik heb altijd geleerd... bij twijfel, niet doen. En dat doe ik nu dus ook met mijn kleding. Ik koop alleen kleding die goed zit, waar ik mij lekker in voel en waarvan ik zeker weet dat het bij mij past. Dat mag best wat duurder zijn, hele goedkope kleding kopen "omdat het goedkoop is" doe ik ook niet meer.


- Bedenk wat bij je past


Je kledingstijl is persoonlijk en die kan door de jaren heen nog best weleens veranderen. Vroeger werkte ik op kantoor en droeg ik nette pakken, broeken, hoge hakken en jurken. Ik kocht in de tijd daarna ook nog regelmatig hoge hakken en jurkjes, maar inmiddels weet ik; hoge hakken gaan niet echt meer na een tweelingzwangerschap, ik krijg na een uur echt last van mijn bekken. De jurkjes zijn niet echt handig op de fiets en nette broeken zitten niet meer echt lekker als ik toch thuis ben.


Ik heb hier lang over gedaan (eerlijk is eerlijk) want ik ben er inmiddels achter dat ik mij het lekkerste voel in een spijkerbroek, bloesje of shirtje en gympen. Ik bedacht mij eerst altijd dat dat best wel saai is... en ik echt zou veranderen in een saaie moeke. (zoals gezegd, dit proces duurde even) Nu weet ik dat het niemand iets aan gaat, ik wil kleding aan waarin ik mij lekker voel. En dat is soms wel een jurkje, maar meestal gewoon een spijkerbroek, jammer als iemand anders dat saai vindt. Succes met die mening, ik kan er niet meer wakker van liggen...

Ontdek dus je eigen kledingstijl en draag waar jij je lekker in voelt.


- Regelmatig even uitzoeken


Ook nu bekijk ik ieder seizoen mijn kledingkast. Ik bekijk welke kleding ik nog heb, of het nog past en lekker zit en of het nog mooi is. Kapotte kleding of vaal geworden kleding gaat weg en ik weet dan wat ik nodig heb voor het nieuwe seizoen. Door dit iedere keer even te doen hou ik mijn kledingkast overzichtelijk. En omdat ik echt alleen koop waar ik heel enthousiast over ben, kan het soms even duren voordat ik het perfecte kledingstuk heb gevonden, dus het is handig om te weten wat er nodig is. Juist omdat ik niet heel veel kleding meer heb, is dit altijd met een uurtje gedaan....


Ga dus 1 keer je hele kledingkast langs en verander je koopgedrag. Dan kun je 's ochtends zo beslissen wat je aantrekt en heb je nooit meer keuzestress. Gewoon genoeg en gewoon de dingen die jij graag draagt, daar gaat het om!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: