Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

1 op 1 tijd met je kinderen, handige tips wat je kunt doen

1 op 1 tijd met je kinderen, handige tips wat je kunt doen

In ons gezin met meerdere kinderen vinden wij het belangrijk om ook regelmatig 1 op 1 tijd te hebben met alle drie de kinderen. We doen als gezin heel veel samen, maar het is ook heerlijk voor de kinderen om even alleen met papa of mama op stap te gaan. Even alle aandacht en lekker kletsen over wat je wilt zonder dat een broer of zusje er tussendoor gaat. Sinds vorig jaar gaan we om en om met de kinderen een nachtje weg. Afgelopen weekend was ik samen met Sara weg, ik vertelde er al over in het weekoverzicht.


Zo'n nachtje weg is voor ons er echt even tussenuit. En voor de kinderen een groot feest! Het hoeft natuurlijk zeker niet altijd groots en meeslepend te zijn. Er zijn ook genoeg andere dingen die je gemakkelijk kunt doen zonder dat het veel geld hoeft te kosten. Bij een nachtje weg ben je natuurlijk meer kwijt dan een middagje in de bios of naar het bos. Vandaag geef ik je graag heel veel ideeën om lekker 1 op 1 met je kind weg te gaan.


Om te beginnen proberen wij de 1 op 1 tijd altijd zo in te plannen wanneer het goed uitkomt. Het grote voordeel van het feit dat de kinderen ouder worden, is dat ze meer en meer hun eigen leven krijgen. Dat betekent dat ze regelmatig ergens gaan spelen, logeren en meer hun eigen gang gaan. Als Thijs bij een vriendje is, dan geef ik de meiden even extra aandacht (ook al zijn ze dan samen, maar je snapt het idee) En de meiden hebben bijvoorbeeld komend weekend een feestje, dan ben ik de hele dag samen met Thijs, die tijd gebruik ik dan om iets leuks met hem te doen. Door het zo in te plannen komt het nu regelmatig voor dat we gemakkelijk 1 op 1 tijd hebben, zonder daar veel moeite voor te doen...


Een nachtje weg;


Ik zei het al; een nachtje weg is echt even een uitstapje. Het grote voordeel vind ik dat je echt de hele tijd met je kind optrekt. Je gaat samen naar het hotel (wat ze altijd al fantastisch vinden), je gaat samen eten, iets leuks doen, slapen, naar het ontbijt etc. Je hebt echt even 24u samen. Wij kiezen er tot nu toe voor om een hotel vlakbij huis te kiezen, ik zoek naar leuke aanbiedingen en daardoor zijn deze uitstapjes wel duurder, maar voor ons goed te betalen.


Boodschappen doen;


Even iets heel anders, maar niet minder gezellig! Dustin doet in het weekend op zijn vrije dag altijd een bups boodschappen. 1 van de kinderen gaat dan mee en mag helpen. Zo hebben ze meteen even 1 op 1 tijd met papa.... en vaak mogen ze dan iets uitzoeken, dus ze vinden het helemaal niet erg om mee te gaan!


Zwemmen;


Zwemmen is helemaal belangrijk als ze hun zwemdiploma's hebben gehaald, dan is het echt de moeite waard om regelmatig te gaan zwemmen en het bij te houden. Thijs is sinds kort gestopt met scouting en weet nog niet wat hij wilt gaan doen. Wij vinden het belangrijk dat hij genoeg beweegt (dat lukt ook met buitenspelen) maar we gaan nu regelmatig met hem zwemmen. Het is ook gezellig met zijn allen, maar zo'n ochtendje 1 op 1 is ook helemaal leuk.


De bioscoop;


In de bioscoop heb je misschien niet de meest diepgaande gesprekken, maar het is wel gezellig. Helemaal als je kinderen hebt in verschillende leeftijdsgroepen, dan kun je met je oudere kind naar andere films gaan dan met je jongere kind. Ik vind het altijd wel gezellig; lekker een bak popcorn erbij en een heerlijk uitje.


Naar de markt;


Ze vinden het hier altijd geweldig om naar de markt te gaan en inmiddels ga ik eens per 2 weken wel even. Ze krijgen rozijnen bij de notenkraam, een stuk fruit bij de groenten en fruitkraam en zo wordt het uitje meteen heel populair, haha! Als Dustin vrij is op zaterdag, dan neem ik bewust 1 van de kinderen mee.


Naar de bibliotheek;


De meiden zitten in groep 3 en dat betekent dat ze nu natuurlijk druk aan het lezen zijn. Ze vinden het zo ontzettend leuk! En daarom is de bibliotheek favoriet. Nieuwe boekjes uitzoeken, nog even spelen en zelf de boeken lenen. Ook Thijs leent nu regelmatig boeken, van Monsterzoo boeken (heel favoriet bij hem) tot aan Donald Ducks.


Naar het theater;


Een theater voorstelling is altijd erg leuk. Zelfs voor peuters zijn er al voorstellingen die vaak heel spelenderwijs worden gebracht. Lekker meedoen en niet blijven zitten, dus je kunt prima met kinderen naar het theater. Ook hier geldt weer dat de meiden vaak andere voorstellingen leuker vinden dan Thijs, dus dat kunnen we goed verdelen.


Musea;


Er zijn zoveel leuke musea voor kinderen! Wij hebben er al veel bezocht en we zijn van plan om dat de komende jaren nog veel meer te doen. Je kunt vaak met korting voor kinderen een kaartje kopen en in sommige musea kun je de hele dag zoet zijn.


Koffie drinken / ontbijten etc;


Ik vind het altijd gezellig; koffie drinken in een gezellig tentje (met een stuk taart graag, haha!) en ook ontbijten buiten de deur vind ik leuk. De kinderen houden er ook wel van. Zo gingen wij samen met de meiden ontbijten toen ze de dag voor de voorjaarsvakantie plotseling thuis waren omdat de meester ziek was. Gezellig wat drinken en eten, altijd goed.


Shoppen;


We shoppen niet heel veel meer, maar soms is er echt wat nodig. Kinderkleding koop ik tegenwoordig ook echt het liefst als ze er zelf gewoon bij zijn. Dan kunnen ze passen en eerlijk zeggen als iets niet lekker zit of als ze iets niet mooi vinden. Eerder kocht ik gewoon dingen, maar nu ze ouder worden, worden ze kritischer en ze doen echt niet meer alles aan... Dus af en toe wordt er geshopt, gezellig!


Speeltuin;


Dit klinkt misschien vrij simpel, maar dat maakt toch helemaal niet uit? Even alleen met je kind naar de speeltuin is hartstikke leuk! Ik doe altijd mee met voetbal, tikkertje en verstoppertje. En met zijn allen is het leuk, maar ook met 1 van de 3 is het altijd leuk. We gaan dan vaak op de fiets naar een ander speeltuintje dan anders, zo is er ook wat nieuws te ontdekken.


Je kunt die 1 op 1 tijd dus zo groots maken als je zelf wilt. De een kiest voor een compleet uitje en de ander loopt naar de speeltuin. Het is juist leuk om je kind even alleen alle aandacht te geven, daar gaat het om.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: