Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Een echte vakantie!

Een echte vakantie!
Na morgen is hier alweer de 4e week van de zomervakantie voorbij, wat gaat het snel! De dagen vliegen voorbij en voor we het weten beginnen de schooldagen weer, ik vertel je vandaag waarom ik er dit jaar niet echt naar uit kijk... 

Iedere ouder met een jong gezin kan het beamen. Vakanties zijn niet altijd heel relax. Met een baby, met peuters... je verplaatst je hele huishouden naar een andere omgeving, waar iedereen vaak slechter slaapt, wat de gezelligheid ook niet ten goede komt. Begrijp me niet verkeerd; ik vond het altijd fijn om even in een andere omgeving te zijn toen de kinderen klein waren, maar het was wel vaak hard werken.. 

Deze vakantie is alles anders, ik merk echt dat de kinderen groter en zelfstandiger worden en eigenlijk is dat ook best wel fijn! Na weer een schooljaar met een lockdown en gesloten scholen waren we allemaal wel toe aan vakantie. Vrij zijn van school is toch minder relax als er schoolwerk gemaakt moet worden en je eigen werk met deadlines door blijft gaan. 

Ons weekje weg was heerlijk relax! De kinderen in de speeltuin, wij op het terras. De kinderen speelden met massa's vriendjes en vriendinnetjes en vermaakten zich geweldig. Ik heb in onze vakantie 2 boeken gelezen en bijna dagelijks op het terras gezeten, dat is echt jaren geleden! 

Nu we weer thuis zijn zetten we het relaxen gewoon lekker voort. Ik heb zeker wel werk te doen en mijn standaard planning was altijd om 's avonds de laptop aan te zetten en nog wat uurtjes te maken, maar dat was soms best pittig na een hele dag entertainment en vermaak. Nu spelen de kinderen zonder dat ik het doorheb met de strijkkralen, playmobil en in de tuin. Ik zet tussendoor mijn laptop aan en heb vaak 's ochtends het werk al af, dat is heerlijk. De rest van de dag hebben we dan allemaal een vakantiegevoel. Lekker naar het strand, de speeltuin, spelen met vriendjes en vriendinnetjes, naar de ijssalon voor een ijsje, de kinderboerderij en dagjes weg.... we doen het allemaal en het is echt genieten. 

Natuurlijk is er nog weleens een ochtend of middag waarop we soms politieagent moeten spelen, de kinderen vinden elkaar nou eenmaal niet altijd leuk en aardig. En er is zeker soms wat strijd, maar dat valt in het niet met de rest van de dagen, waarop ze zich super vermaken en uren samen spelen.


Andere jaren kon ik echt uitkijken naar het nieuwe schooljaar... weer rustig aan het werk (zonder 100 keer MAMA! tussendoor), weer regelmaat en zwemles en scouting. Maar dit jaar mag het van mij nog wel even duren.... nog maar 2 vakantieweken en het schooljaar begint alweer. Van mij mag dit nog wel minimaal een maandje duren, heerlijk relax.


Dus alle clichés zijn weer waar. (En dat zou ik toch moeten weten na ruim 9 jaar moederschap) Maar het wordt inderdaad steeds makkelijker als ze ouder worden. Leuker, dat weet ik niet. Ik vind iedere leeftijd leuk... ik kon altijd heerlijk genieten als de kinderen als baby bovenop je lagen te slapen of als ze zich aan je vastklampen voor een dikke knuffel... en nu is het fijn om lekker uitgebreid met ze uit eten te gaan, een op een tijd te hebben door samen naar de bioscoop te gaan en andere leuke dingen te doen. Dus ook van deze tijd geniet ik, want het zal vast allemaal weer anders worden...


Dus op naar nog 2 weken volop genieten van deze zomervakantie! Hoe zal het volgend jaar zijn?

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: