Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Een bezoek aan het Sinterklaashuis! 

Vandaag de eerste blog van Gastblogger Saskia! Zij stelt zich binnenkort aan jullie voor, maar eerst vertelt ze over hun bezoek aan het Sinterklaashuis! 

Één van de leukste dingen nu ik zelf kinderen heb is toch wel dat je zelf weer een beetje kind kunt zijn. Afgelopen weekend hebben wij een bezoek gebracht aan een plek waar ik al 31 jaar van droom. Wij brachten namelijk een bezoek aan het grote Sinterklaashuis, Sint en pieten bewonen deze weken Slot Assumburg in Heemskerk. 

Om even voor half tien staan we met twee ongeduldige peuters, Julian en beste vriendje Max, te wachten bij de poort van het kasteel. De spanning onder alle aanwezige kinderen is voelbaar. Klokslag half tien gaan de deuren van het kasteel open en onder luid gejuich stormt er een enorme hoeveelheid pieten naar buiten, gevolgd door Sinterklaas samen met de hoofdpiet. Alle kinderen worden persoonlijk begroet en welkom geheten in het Sinterklaashuis. De eerste ruimte in het kasteel is de pietenklas, waar de pieten alle beginselen van het piet zijn leren. De kinderen mogen plaatsnemen in de klas en leren alles wat een beginnende piet ook moet weten. Voor de oudere kinderen (en blijkbaar voor de papa’s want die deden nog het hardst hun best..) is een spel uitgezet waarbij ze zoveel mogelijk surprises moeten vinden in het kasteel. 
Op de eerste etage zien we de kleedkamer waar alle kledingstukken van Sinterklaas en zijn pieten hangen en waar druk gestreken wordt. Zowel Sinterklaas als de pieten hebben hier prachtige slaapkamers. Sint heeft een grote kamer met een enorm bed (wist je dat hij een foto van Dieuwertje Blok op zijn nachtkastje heeft staan?) en alle pieten slapen gezellig in stapelbedden. Verderop ligt een piet in een enorm pepernotenbad te badderen. 
In de controlekamer zien we op een groot scherm lampjes branden op alle plekken in het land waar al schoenen gezet zijn, zo kunnen de pieten goed bijhouden waar zij hun werk al gedaan hebben.
Eenmaal beneden kunnen de kinderen kleuren met de pieten. Julian en Max worden verblijd met een prachtige tekening gemaakt door piet himself, dit levert stralende gezichtjes op. Na het kleuren vertrekken we naar de pakjeskamer. Waar ik bij binnenkomst dacht dat dit de ruimte was met de meeste blije kinderen, zie ik bij binnenkomst de pieten wat stilletjes achter hun werktafel zitten. Al snel ontdek ik waarom; geen kind dat het een goed idee vindt om een cadeau in te pakken en vervolgens weer terug te geven. Zou jij een cadeau dat je in handen hebt gehad weer terug geven? Juist.. dat deed de gemiddelde peuter/kleuter vandaag dus ook niet.
Nadat we onze hard huilende peuters (mama deze auto!) door de pakjeskamer geloodst hebben gaan we de pieten in de volgende ruimte helpen met het bakken van pepernoten. We sluiten ons bezoek af met een groepsfoto met Sinterklaas en piet, geven paard Ozosnel nog even wat stro en worden bij de deur uitgezwaaid door een groep pieten. Tot volgend jaar! 

Het grote Sinterklaashuis bezoeken kan nog tot en met 1 december 2019. Kijk voor meer informatie op www.hetgrotesinterklaashuis.nl
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: