Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Duurdere boodschappen door de Corona crisis?! 

We leven opeens in een rare tijd. Alles wat eerst zo normaal was, dat is verandert. Ook het boodschappen doen is bij ons wezenlijk verandert. Van eerst iedere dag even de supermarkt in, sticker producten meenemen en even rondsnuffelen naar zo min mogelijk naar de winkel. Dustin gaat nu ongeveer 2 keer per week naar de winkel, ik kom zelf helemaal niet meer in de supermarkt of andere winkels. 

Een groot probleem was natuurlijk het hamsteren wat massaal werd gedaan. Ik zag klagend zorgpersoneel dat s'avonds niets meer kon krijgen voor het avondeten. Hier in de buurt duurde het ook ruim een week tot 1,5 week voordat de winkels bijna alles weer op voorraad hadden. In deze weken zijn onze boodschappen duurder geweest. Wij kopen graag de huismerken en c-merken, maar die waren bijna niet meer te krijgen. Omdat je toch je boodschappen in huis wilt hebben en zo min mogelijk naar de supermarkt wilt gaan, neem je dan een duurder product mee, als je budget dat toelaat natuurlijk! 

Inmiddels is de supermarkt weer goed bevoorraad en zijn wij iets minder kwijt aan boodschappen. Dat komt vooral omdat we maximaal 2 keer per week boodschappen doen. Was eerder het brood bijna op, dan namen we dat meteen dezelfde dag mee. Nu gaan we over naar de crackers en als die op zijn, dan naar de rijstwafels en ga maar zo door. Op is op en we nemen het weer mee als we boodschappen doen, we gaan niet tussendoor even snel iets halen oid. Dit betekent dat we toch minder onzin boodschapjes meenemen en dus nu iets minder kwijt zijn. 

Hoe kun je er nu voor zorgen dat je je aan je budget houdt? Want als de "zorg crisis" voorbij of onder controle is, dan komt er nog een flinke economische crisis, dat is een ding dat zeker is! Ik heb een aantal tips voor je;

Maak een weekmenu;

Ik maak al jaren een weekmenu en nu is het helemaal handig. Je maakt 1 boodschappen lijst en zo kun je een week vooruit. Kies voor makkelijke maaltijden die iedereen lekker vindt en begin de week met de verse groenten en kies bijvoorbeeld voor diepvriesgroenten verderop in de week. 

Eet je voorraad op en je vriezer leeg;

Heb je ook iets meer voorraad ingekocht? Dan is het nu handig om alles eens op te maken. Kijk wat er nog in je diepvries ligt en plan de maaltijden meteen in op je weekmenu. Kijk wat er in je voorraadkast staat en vooral welke potjes of pakjes er al langer staan. Bedenk lekkere maaltijden met deze producten en maak ze op.

Kook met restjes;

Voedselverspilling is een groot probleem en ik probeer altijd mijn steentje bij te dragen door bijvoorbeeld producten met een kortingssticker te kopen die anders weggegooid zouden worden. Maar het is nu misschien nog wel belangrijker om je restjes gewoon op te maken, dan hoef je namelijk minder snel weer boodschappen te doen. 

Kies ervoor om het restje van gisteravond vandaag voor de lunch te eten. Op je werk heb je misschien geen magnetron of minder tijd om even rustig te lunchen. Thuis kun je de pasta gemakkelijk opwarmen en lekker opmaken. 

En heb je restjes die je niet op tijd kunt opmaken? Vries ze dan in en zet ze volgende week op je weekmenu, dan maak je het toch nog op.

Ik ben natuurlijk heel benieuwd of jullie nu meer of minder uitgeven aan de boodschappen... laat het ons weten via Social media; Facebook of onze Instagram! 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: