Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Dit mag niet missen in onze nieuwe badkamer

Dit mag niet missen in onze nieuwe badkamer

De beslissing is genomen. Na het bezichtigen van meerdere woningen en zelfs het aantal keer bieden op een woning waar wij echt een klein beetje verliefd op waren hebben wij besloten om niet te gaan verhuizen. De woningmarkt is op dit moment ontzettend overspannen. Het is lastig om een betaalbare woning te vinden en als je die vindt om hem te bezichtigen… en als je dan enthousiast wordt van de bezichtiging en een (naar ons idee) mooi bod doet, wordt je alsnog flink overboden. 


Onze hele zoektocht heeft ons geleerd om anders naar onze huidige woning te kijken. Met alle ruimte, de kinderen allemaal een eigen kamer, een tuin met veel zon en alles in de buurt is dat ook helemaal niet verkeerd. Wie weet verhuizen we over een aantal jaar alsnog, maar voor nu is de beslissing genomen; we blijven.


Dat betekent ook meteen dat we aan de slag gaan. Wij wonen hier nu 11 jaar en er zijn zeker dingen die aangepakt kunnen worden. We beginnen binnenkort met de verbouwing van de zolder, ik heb jullie al eerder vertelt over de nieuwe keuken en daarna is de complete badkamer aan de beurt. Onze badkamer is nu 19 jaar oud, dus die zit er al een tijd in, daarom is een nieuwe badkamer een grote wens, dan kunnen we weer jaren vooruit. Daarnaast is ons gezin groter geworden en hebben we andere wensen. Daarom vertel ik je vandaag wat niet mag missen in onze nieuwe badkamer! 


1.Een luxe bad 


Met kleine kinderen is een bad ideaal. Al vanaf toen ze baby waren gingen ze in het grote bad. Nu wordt er ook regelmatig gedoucht, maar ons bad wordt door de kinderen en door ons nog steeds heel veel gebruikt. Ik vind het heerlijk ontspannen om met een boek en bruisbal lekker in bad te liggen na een drukke dag en Dustin kiest er vaak voor om in het weekend op zijn vrije dagen lekker in bad te liggen. 


Om het helemaal luxe te maken, zouden we ons gewone bad graag inruilen voor een whirlpool. Een lekker bubbelbad in je eigen huis, wie wilt dat nu niet? 


2. Een grote douche 


Douchen doen we iedere dag en daarom is het heerlijk om een grote doucheruimte te hebben. Onze badkamer is vrij groot, dus daarom hebben wij gekozen om een ontwerp te maken. Je badkamer ontwerpen kan ervoor zorgen dat je goed voor ogen hebt waar je wel ruimte voor hebt en waarvoor eigenlijk niet. Je kunt gemakkelijk een ontwerp maken en zien wat er allemaal in de ruimte past. Je wilt geen overvolle badkamer waar je je niet eens makkelijk in kunt bewegen. Bij ons past er gelukkig veel in. Een mooie grote douche is daarom een pre. Als de kinderen ook groter worden, hebben we dan ook genoeg ruimte voor alle douchegels en shampoo. 


3. Twee wastafels 


Op dit moment hebben wij 1 wastafel en dat is soms best dringen. Als iedereen op tijd de deur uit moet, dan is het lastig met tanden poetsen en dan heeft iedereen tegelijk veel ruimte nodig. Dit wordt waarschijnlijk alleen maar erger als er straks ruimte moet zijn voor make-up, haren stijlen en gel kapsels als de kinderen gaan stappen. Voor nu kan het nog wel even, maar over een aantal jaar is een dubbele wastafel echt wel heel erg handig. 


4. Een mooie radiator 


Onze radiator zit er ook al zo’n 19 jaar in, dus een mooie design radiator vind ik wel een pluspunt. Daar kun je gemakkelijk je handdoek drogen. Met een elektrische radiator kunnen we de badkamer snel opwarmen in de ochtend en kunnen we er daarna voor zorgen dat het de rest van de dag niet te warm is, zodat we schimmel voorkomen. Mocht dit toch gebeuren, dan kun je schimmel makkelijk schoonmaken ,maar we voorkomen het natuurlijk liever dan dat we moeten schrobben. 


5. Een duurzame badkamer 


Als we toch gaan verbouwen, dan kiezen we graag voor een duurzame badkamer. In het dagelijks leven, proberen wij ook duurzaam te leven dus daarom houden we hier ook graag rekening mee bij een nieuwe badkamer. Dat kunnen grotere dingen zijn, zoals het isoleren van het bad, waardoor het water langer warm blijft, maar ook kleinere dingen zoals;


- Een waterbesparende douchekop, deze zorgt voor minder water en gasverbruik

- Een badkamer die makkelijk schoon te maken is met duurzame producten 

- Het installeren van een thermostaat kraan, waardoor je snel de juiste temperatuur hebt onder de douche of in bad

- Waterbesparende knop op het toilet

- Duurzame verlichting (zoals Led verlichting) 

En natuurlijk niet onbelangrijk; kiezen voor een prachtige badkamer van goede kwaliteit die jarenlang mee kan! 


Deze plannen zien er dus prachtig uit, de voorpret met het ontwerpen en uitzoeken is misschien nog wel het leukste, we hebben weer heel wat te doen de komende tijd! Op naar een mooie nieuwe badkamer en nog veel meer jaren woonplezier. 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: