Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Dit doen wij (en jullie) met het vakantiegeld

Dit doen wij met het vakantiegeld
Als je in loondienst werkt, dan heb je het geluk dat je waarschijnlijk deze maand het vakantiegeld uitbetaald krijgt. Wij vinden het altijd een leuk extraatje. Ik ontvang als ondernemer geen vakantiegeld, ik zorg wel altijd voor een klein extra bedrag deze maand, maar meer zit er nu ook niet in. (En dat hoeft ook niet, met ons normale inkomen hebben we het al hartstikke goed) Dustin ontvangt wel vakantiegeld en dat is altijd leuk. Op Instagram vroeg ik jullie wat jullie ermee doen en dit waren de meeste antwoorden;

Sparen;

Heel veel lezers kiezen ervoor om het vakantiegeld te sparen. Een goed idee, al is de spaarrente natuurlijk erg laag. Maar als je begint met sparen heb je met het vakantiegeld meteen een mooi begin. Daarnaast is het altijd handig om een buffer achter de hand te hebben. Als je nu niets nodig hebt, dan kan het zomaar zijn dat je er van alles kapot gaat de volgende maand, dus dat kun je dan mooi opvangen! 

Vakantie;

De meest voor de hand liggende optie natuurlijk, maar heel veel mensen besteden het vakantiegeld aan; vakantie! Volgens mij gaan er nog heel veel mensen lekker weg dit jaar. Je kunt ervoor kiezen om in Nederland op vakantie te gaan, maar met een paar weken of maanden is er natuurlijk nog veel meer mogelijk. 

Autokosten/ APK;

Toevallig kwam dit antwoord ook best vaak langs! Veel lezers gebruiken het geld voor een reparatie aan de auto of de kosten van de APK. Ik vind het zelf altijd ook een flink bedrag. Sommige jaren heb je geluk en hoeft er weinig te gebeuren (al is een beurt zo nu en dan ook geen overbodige luxe) Maar de APK kan flink duur uitvallen. Bij onze huidige auto moet dit altijd in Januari, dat vind ik altijd nogal zuur na de duurdere Decembermaand, haha! Maar het moet natuurlijk gebeuren!

Meubels;

De winkels zijn natuurlijk weer open en je kunt nu gerust wat nieuwe meubels uitzoeken. Ik denk zomaar dat de meeste mensen dit even uitgesteld hebben. Via internet koop je niet zo gemakkelijk nieuwe meubels, je wilt toch weten hoe het eruit ziet of hoe een bank bijvoorbeeld zit... 

Leuke dingen;

Een dagje uit kan flink in de papieren lopen. Ik was zelf laatst ook al aan het kijken en veel prijzen zijn flink verhoogd volgens mij. De Efteling zou met ons gezin aan toegang al € 200,- kosten! Dan hebben we de auto nog niet geparkeerd en nog niets gegeten of gedronken, bizar. Maar andere pretparken of dierentuinen zijn ook wel aan de prijs. Veel mensen gebruiken het vakantiegeld dus om toch leuke dagjes uit te plannen. 

We hebben natuurlijk zolang vrij weinig kunnen doen, dus ik snap helemaal dat iedereen staat te popelen om er lekker op uit te gaan. 

De tuin; 

Dustin werkt in de tuinbranche en vorig jaar was het enorm druk, maar dit jaar is het bijna net zo druk. Veel mensen kiezen ervoor om niet op vakantie te gaan en knappen daarom de tuin op. Dan mag er nog een nieuwe BBQ, tuinset of lekker zwembad bij en zit je prima in je eigen tuin. 
Dit doen jullie met het vakantiegeld

Onze eigen plannen;


Voor nu staat het vakantiegeld op de spaarrekening. Wij hebben een weekje vakantie geboekt, maar dat is inmiddels al allemaal betaald. De planning is nog niet helemaal rond, maar zoals het er nu uitziet beginnen we na de zomervakantie met de verbouwing van onze zolder, we gaan veel zelf doen en er komt een extra kamer in huis, altijd fijn!


Waarschijnlijk is er dan nog wel wat over, maar dat blijft dan staan. We willen eind dit jaar/ begin volgend jaar een nieuwe vloer op de benedenverdieping en we sparen door voor een nieuwe keuken, dus er is nog genoeg om voor te sparen!


Om ervoor te zorgen dat het extraatje niet "ongemerkt" voorbij gaat, doen we er ook altijd voor onszelf iets leuks van. Als het mooie weer eindelijk door gaat zetten, gaan we lekker naar het terras en we bestellen deze week nog wat leuke dingen (lekker luchtje, luxe douchespulletjes etc.)

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: