Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

De leukste paas activiteiten met kinderen

De leukste paas activiteiten met kinderen
Pasen staat voor de deur... voor de kinderen is het een heerlijk lang weekend. Dustin moet veel werken, want dit soort weekenden zijn mega druk op zijn werk, maar we hebben gelukkig ook nog genoeg tijd om familie te zien en veel leuke activiteiten te organiseren! Vandaag vertel ik je welke activiteiten wij graag met de kinderen doen in het paasweekend... 

Paas speurtocht 

Bij Pasen hoort wat ons betreft eieren verstoppen! Zelfs toen wij nog geen kinderen hadden gingen we eieren verstoppen met de hele familie... we maakten teams en de eieren werden verstopt op de meest moeilijke plekken. Van platgeslagen chocolade eieren in de dvd speler tot eieren helemaal achter in de kast. De zoektochten duurden hele middagen en we hebben altijd zoveel lol gehad! Er is zelfs weleens een ei achtergebleven in het gordijn bij mijn zus, die pas in de zomer zichtbaar werd (doordat de chocolade door de zomerhitte ging smelten in de witte gordijnen) oeps! 

Sinds er allemaal kleintjes bijgekomen zijn, is het eieren verstoppen nog steeds vaste prik. Natuurlijk wel iets minder moeilijk dan eerst, maar we maken er een heel gebeuren van; De kinderen mogen verstoppen, de papa's en mama's mogen verstoppen, opa en oma mogen verstoppen, we verstoppen in de woonkamer, we verstoppen alleen in de tuin en zo zijn er nog veel meer versies. Veel gelach gegarandeerd! 

Wil je nou iets anders dan eieren verstoppen, dan kun je ook een (foto)speurtocht door de buurt doen. Wie ziet er als eerst ergens paas versiering? Of zien we misschien toch ergens een ei? Er is genoeg te verzinnen. 

Spelletjes middag 

Een spelletjes middag is het ideale tijds verdrijf en kies dan voor leuke spelletjes in het paasthema;

- Eieren op een lepel zo snel mogelijk naar de overkant van de woonkamer brengen (dit kan ook prima met chocolade eieren)
- Wortel gooien; Wie gooit de wortel het verste weg? En kun je met de wortel in je hand een parcour afleggen? (Op de trap, hinkelen door de kamer en onder de tafel door kruipen...)
- Paas bingo; Waarbij de winnaar een chocolade paashaas kan winnen
- Boter, kaas en eieren met chocolade eieren in 2 kleuren 

Zo maak je er samen een leuke en gezellige middag van, vol met paas spelletjes!
Paas spelletjes met kinderen

Knutselen maar


Ook qua knutselen is er veel te vinden! (kleine tip; kijk eens op Pinterest) Denk aan paas kleurplaten, zoek de verschillen met paas afbeeldingen etc.


Wij hadden vroeger altijd een eierverfmolentje waarbij we eieren konden beschilderen en onze meiden maakten laatst bij een vriendje een paasei na voor in de paas takken, gemaakt van strijkkralen.


Bakken


Bij feestdagen hoort veel gezelligheid en... eten! Zo ben ik opgegroeid en ik heb dat natuurlijk mooi overgenomen. Met de hele familie aan de paas brunch of het paas diner.


Onze kinderen zijn ook al flink erfelijk belast, want zij houden ook van bakken en koken! Ik zorg dat ze regelmatig kunnen helpen in de keuken en geef ze klusjes die ze goed kunnen.


Wij maken deze pasen sowieso de paasfudge en het vlechtbrood. Dit zijn ook echt recepten waarbij de kinderen prima kunnen helpen.


Paas takken versieren


Zoals we ieder jaar ook de kerstboom hebben staan, staan er hier ook ieder jaar paas takken. De takken komen bij ons uit de tuin van opa en oma en mogen de kinderen zelf uitzoeken. Dan zorgen we thuis dat ze in een mooie vaas passen en kunnen we gaan versieren.


De strijkkralen paas eieren hangen er nu natuurlijk in, maar ook andere eieren, paas knutsels (zelfs nog van het kinderdagverblijf) en kleine kuikentjes in een nestje. De kinderen vinden het altijd heel leuk om de takken te versieren, dus mocht je nog geen paas takken hebben staan; Dan is het een ideaal klusje om nu nog even te doen!


Alvast een hele fijne pasen allemaal! 🐣

Paastak versieren met kinderen
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
tips om een moestuin te beginnen
door Doortje 11 apr., 2024
Wil je een moestuin beginnen? Vandaag geven we handige tips!
Show More
Share by: