Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Dagje uit; NEMO Science Museum Amsterdam

Vorige week gingen we een dagje naar NEMO Science Museum in Amsterdam! Ik denk dat iedereen die weleens in Amsterdam is geweest het iconische licht groene gebouw kent. Ik heb ook al veel vaker enthousiaste verhalen gehoord over NEMO en besloot jaren geleden al eens met Thijs te gaan. Helaas ging dat toen niet door en is het er niet meer van gekomen. Nu waren de meiden ook groot genoeg en besloten we om, samen met familie een dagje in de kerstvakantie richting Amsterdam te gaan. NEMO Science Museum is ontzettend leuk en ik vertel je er vandaag alles over!

Onze dag begon op tijd. We stonden vlak voor openingstijd al bij het museum (10u). Er stonden al flink wat mensen te wachten, maar doordat we zo vroeg waren konden we op ons gemak alles eerst bekijken. Het museum bestaat uit 5 verdiepingen, waarbij je op iedere verdieping iets anders ontdekt. Na een eerste indruk bleven we hangen op de Technicum afdeling, waar de kinderen geen genoeg kregen van "De machine". Hier wordt je logistiek expert, waarbij je pakketjes (gekleurde ballen) verstuurd over de hele wereld. De kinderen moesten de verschillende kleuren verzamelen en in het juiste pakket doen, daarna de pakketjes verzamelen en controleren. Uiteindelijk worden ze verstuurd... Alle felle kleuren zijn mega interessant voor de kinderen en steeds een nieuwe bestelling zorgde ervoor dat we hier een aardige tijd doorbrachten! Daarna leerden we alles over water en bouwden we een stuwdam (althans; we deden een poging!)


Uiteindelijk liepen we door naar de Elementa afdeling, waar je bijvoorbeeld kunt meten uit hoeveel zuurstof je lichaam bestaat en we hadden geluk; Het laboratorium ging net open! We mochten een echte laboratorium jas aan, een veiligheidsbril op en konden zelf kiezen welk proefje we wilden doen.


We besloten om alles te leren over de werking van een vuurpijl! Met azijn en bakpoeder maakten we een mengsel die uiteindelijk omhoog sprong! In een grote plastic buis maakten we zo onze eigen "vuurpijl". De kinderen vonden het best spannend, maar durfden het uiteindelijk wel allemaal te doen, super leuk!


Het was al tijd voor even pauze, maar we maakten toch nog een korte stop bij de Humania afdeling, waar je alles kunt leren over het menselijk lichaam. Deze tentoonstelling is vooral bedoeld voor 12 jaar en ouder, maar alsnog mega interessant.


Na veel informatie over het menselijk lichaam, hielden we pauze bij het museumrestaurant. Helemaal bovenin het museum kun je hier plaatsnemen, waar je echt een prachtig panorama uitzicht hebt over Amsterdam. Wist je trouwens dat je dit restaurant ook zonder museumkaartje kunt bezoeken? Als je het museum weer in wilt, dan heb je je toegangskaartje nog een keer nodig, dus bewaar deze goed. Je kunt in het museumrestaurant terecht voor lekkere koffie, een heerlijke maaltijd en zoals wij zelf hebben ontdekt; lekkere muffins en kaasstengels!

Na de koffie keken we nog even snel naar de Energetica afdeling, deze vindt je buiten op het dak. Helaas was er flink regen en wind, dus na eventjes kijken, gingen we snel door naar de Fenomena afdeling, waar je alles leert over de wonderlijke wetenschap.


We maakten zelf een lampje met batterijen, een zonnepaneel en gingen daarna langs alle kleine proefjes die de kinderen konden uitproberen. Van het maken van zeepbellen tot het zelf "verdwijnen" in een enorme zeepbel! Van jezelf op de schommel naar boven hijsen tot een kijkje op de "bliksembol" om te zien hoe energie zich verplaatst.


Tussendoor bleven we nog even kijken bij een demonstratie (die de hele dag door te zien waren) en halverwege de middag was ons dagje uit alweer voorbij! Wij vonden NEMO Science Museum ontzettend leuk. De kinderen waren de hele tijd bezig en konden steeds iets nieuws ontdekken. Wat ons betreft zeker nog een bezoekje waard.


Handige informatie;


Nemo Science Museum is iedere dinsdag tot en met zondag open van 10u tot 17.30u (in schoolvakanties ook op maandag open) en is goed bereikbaar met de trein (15 minuten lopen) of via de parkeergarage Oosterdok. Bij deze parkeergarage kun je van tevoren een plek reserveren vanaf €10,- voor een hele dag en hoef je maar 400 meter te lopen tot het museum.


Toegangsprijs vanaf 4 jaar; €17,50 per persoon.

Alle informatie kun je vinden op de site, ook kun je hier reserveren voor je bezoek; Nemo Science Museum


(Wij hebben de toegangskaartjes gekregen, uiteraard geven we in dit artikel onze eigen eerlijke mening)

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: