Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Dag vakantie...

Dag vakantie...
Bij gastblogger Bertina is de vakantie ook weer voorbij.. tijd om weer het "gewone" ritme op te pakken... lees je mee?! 

Dag vakantie… wat was je fijn. Wat bleef je kort en wat hebben we van je genoten. Wat waren we blij met de eindeloze ochtenden in pyjama, de tijd die je ons gaf om boeken te lezen, samen lego- steden te bouwen, middagdutjes te doen en speeltuinen te ontdekken. Dag vakantie… bedankt voor alles! 
 
En nu… nu bereiden we ons voor op het ritme van alledag. Vroeg uit de veren, met nieuwe energie de dagelijkse stress te lijf. Ieder jaar met hetzelfde voornemen en verlangen. ‘Dit jaar houden we de rust van de vakantie echt vast. We doen dingen anders, laten ons niet meer opjagen, we zullen niet meer chagrijnen en stressen heeft totaal geen zin. Dit jaar zijn we met z’n allen ‘zen’’. 
Zou het lukken? Of zijn we na drie dagen ‘stress’ weer terug bij af? 
 
Dit jaar heb ik goede moed. We zijn voorbereid. We hebben goede ideeën over hoe we een en ander simpeler kunnen maken en zullen vanaf heden iedere avond de schoolkleren voor de volgende dag netjes klaar leggen, inclusief twee dezelfde sokken. Iedere avond vullen we de lunchtrommels, we schrijven het rooster voor het hele jaar alvast nauwkeurig in de agenda, zullen goed voorbereid zijn op de komende activiteiten en feestmaanden en zullen ons niet laten overvallen door gedoe van alledag. Speelgoed en afwas ruimen we iedere avond op en de schone was zal niet meer overnachten in de wasmand maar direct worden opgeborgen in onze keurig geordende kledingkast. We zullen minder snoepen, eten gezond en hebben daardoor eindeloos energie. Dit alles met geduld, liefde en aandacht. Aandacht voor elkaar en aandacht voor onze bezigheden. Daarom beperken we de schermtijd en zijn we volledig ‘in het nu’. O ja, en ik pak dit jaar ook iedere dag de fiets naar het werk. Helder toch? Het enige wat we nodig hebben is een tikkeltje discipline… Alleen maar dat… 
 
Terwijl ik dit schrijf weet ik wel beter. We zullen inderdaad dagen hebben waarop alles op rolletjes loopt en we volledig ‘in control’ zijn. Vol vrede en geduld. We zullen dagen tegenkomen waarin we moe zijn, chagrijnig en gestrest. Dagen van ziekte, dagen van ruzie en chaos. Maar voor nu… 
 
Nu leef ik nog bij het idee dat alles dit jaar beter gaat. Gestructureerd. Dit onrealistische voornemen helpt me om het afscheid van onze geliefde vakantie wat gezelliger te maken. Wat minder dramatisch. Want lieve vakantie… Bedankt dat je er was. We zullen je missen! 
 
De nieuwe setjes staan keurig in de kast. Nieuwe broodtrommel, beker en tas. De gymschoenen een maatje groter. Kleuter Levi gaat alles voor het eerst beleven en starten in groep 1. Succes kereltje, het zal thuis best een beetje stil worden hoor…Ga de wereld maar ontdekken! Samen met grote broer Joël in groep 2 zal dat best lukken mannen! Ga ervoor!
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: