Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Black friday, kopen met korting of niet?

Als je geabonneerd bent op minimaal 1 nieuwsbrief van een webshop, dan kan het je niet zijn ontgaan; komende vrijdag is het Black Friday! Maar de Nederlandse winkeliers kiezen dit jaar volgens mij massaal voor een Black week, want de hele week kun je al mooie kortingen scoren. Is het nou handig om je inkopen in deze week te doen en waar moet je precies op letten? Ik geef je vandaag handige tips! 

1. Krijg je wel echt korting? 

Er wordt enorm geadverteerd met hoge kortingen, maar winkeliers zijn niet gek. Als er meer vraag is naar een bepaald product, dan gaat de prijs omhoog. Je kunt er vanuit gaan dat speelgoed vlak voor 5 December een stuk duurder is, net zoals een roos die met Valentijnsdag opeens twee keer zo duur is, dat is de marktwerking. 

Wij kochten eerder al cadeaus voor de feestdagen en toen ik afgelopen week in de auto zat een een reclame hoorde van dezelfde webshop met hoge kortingen op Playmobil, toen baalde ik wel even! Het is duur speelgoed en deze week zou je enorme kortingen krijgen... 

Wat bleek toen ik thuis kwam en het even nakeek? De set die wij kochten stond nu in de winkel (met korting) voor € 10,- duurder dan waar wij hem voor hebben gekocht. (Dezelfde set, dezelfde webshop) De andere set was nu niet leverbaar.

Zo zie je maar... het klinkt alsof je flinke korting krijgt, maar dat valt dus vies tegen. Iedereen die de set nu koopt is ongeveer € 10,- duurder uit dan een maand geleden...

Wil je dus echt een koopje hebben? Hou de prijzen dan goed in de gaten. Let op of ze omhoog gaan en stel eventueel je aankoop uit, bedenk ook goed of je het product echt wilt hebben of toch liever niet. 

2. 100% korting! 

100% korting klinkt natuurlijk wel als een hele goede deal en ik verzeker je dat je die kunt halen.. 

Bedenk namelijk eens of je al die producten echt nodig hebt. De nieuwsbrieven vliegen je om de oren en hoewel wij bewust kopen, had ik ook een aantal producten die ik eigenlijk wilde kopen. Inmiddels heb ik er even over nagedacht en ze toch niet gekocht; een korting van zo'n 100% dus ;) 

Je moet het zo zien; Een kledingstuk met 50% korting is nog te duur als je het uiteindelijk niet draagt. Of als je speelgoed besteld met 30% korting en de kinderen vinden het niet leuk, dan is dat natuurlijk zonde. 

3. Succesverhalen


Is het dan allemaal nep en onzin? Nee, natuurlijk niet! Er zijn webshops die echt hele mooie kortingen hebben deze week. Het is aan jou om die juiste aanbiedingen eruit te filteren. En dat kost even tijd; prijzen bijhouden, vergelijken... maar dan heb je zomaar ineens een hele mooie deal.


Wij hebben in de afgelopen jaren mooie kortingen gescoord. We kochten toen Thijs nog klein was speelgoed voor hem. 3 set van Playmobil waarvan er 1 gratis was. We kochten grotere sets (ook meteen voor zijn verjaardag) en kregen zo'n €50,- korting.


2 jaar terug had Thijs een nieuwe fiets nodig. We hielden de kortingen in de gaten en op Black Friday ging er echt veel korting vanaf! We hadden een nieuwe fiets voor hem voor minder dan € 100,- Een mooi merk en goede kwaliteit, want hij fietst er nu nog steeds op. Dat was dus ook een mooie deal!


Dit jaar heb ik voor ons nog weinig interessants gevonden. We hebben alleen schoenen bij een webshop besteld voor Thijs en Dustin. Thijs loopt het liefst op sneakers, die zijn duur, maar blijven wel mooi. (in tegenstelling tot goedkopere paren die na een potje voetbal al een kale neus hebben) En Dustin loopt ook graag op dit merk sneakers. We bestelden ze afgelopen weekend in de sale, waar er daarna nog 20% korting vanaf ging. Zo hadden we per paar ongeveer € 20,- korting op de gewone prijs, dat is ook mooi meegenomen.


Dus sla je slag als het kan


Al met al denk ik dat Black Friday echt wel interessant kan zijn. Als je de juiste kortingen kunt vinden op de juiste producten. En zo niet, dan wacht je een weekje, volgende week zijn de prijzen weer zoals gewoonlijk en dat kan dus voordelig en nadeling zijn.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: