Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Besparen in Oktober, 
ga aan de slag met deze 5 tips!

Besparen in Oktober, ga aan de slag met deze 5 tips!
Oktober is begonnen en een nieuwe maand, betekent altijd weer nieuwe bespaartips! Wij delen bijna iedere maand aan het begin van de maand handige bespaartips. Uiteraard kun je de tips het hele jaar door gebruiken en uitvoeren. Sommige tips zie je vaker voorbijkomen, maar ze blijven belangrijk... Ik ontvang van veel lezers maandelijks een mail met hun verhalen over de maandelijkse bespaartips, super leuk dus om je aan te sluiten en aan de gang te gaan met de tips van deze maand;

1. De verwarming 

We hebben de laatste tijd nog heerlijk zonnig weer gehad. Nog geen week geleden zat ik met mijn zomerjurk aan bij mijn ouders in de tuin en... ik had het warm! Hoewel de zomer minder zonnig was, was September dat wel, maar helaas... aan alles komt een eind. Er is meer regen voorspelt en het wordt kouder en killer. Wanneer gaat de verwarming eigenlijk aan? Probeer dat eens uit te stellen... met de stijgende gasprijzen is dat nog beter voor je portemonnee dan andere jaren. 

Trek een lekkere warme trui aan, haal je pantoffels weer uit de kast en zet een lekker kopje thee.... Laat de zon naar binnen op de dagen dat hij wel schijnt en stel die verwarming nog even uit. 

2. Verkopen of ruilen 

De laatste maanden van het jaar is het "big business" op de tweedehands verkoopmarkt. De kinderbijslag is net gestort en de feestmaanden komen eraan. De ideale tijd om je ongebruikte spullen te verkopen. Denk aan kleding, kinderkleding, maar ook vooral speelgoed. Maak alvast ruimte voor de Decembermaand, want dan komt er ook weer genoeg binnen. Zet je producten op marktplaats of Vinted en de kans dat je het snel kwijt bent is groot. 

Heb je een netwerk om je heen van ouders? Kijk dan eens of je wat kunt ruilen. Hoe handig is het als je een tas vol met kleding krijgt voor jouw kind en je iemand anders weer blij kunt maken met kleding van je eigen kind. Soms is het even matchen en mixen, maar kun je uiteindelijk met een groepje ouders onderling ruilen, ideaal! 

3. Meer koken, minder koken 

Ik vind het vooral op drukke dagen ideaal; in grote hoeveelheden koken. Zodat je later minder (vaak) hoeft te koken. Denk aan gerechten als stamppotten (het seizoen is weer begonnen), maaltijdsoepen, stoofvlees etc. Kook grote hoeveelheden en eet het gerecht later in de week nog een keer.  
stoofvlees, besparen Oktober

4. Filmmiddag


Bij mooi weer is het veel te aantrekkelijk om lekker buiten te zijn. Om uitstapjes te maken naar musea en pretparken. Maar met koud en regenachtig weer is het thuis ook heerlijk. Denk eens aan een filmmiddag! Een gezellige familiefilm uitkiezen en een bak popcorn erbij. Of je kookt niet en zet lekker wat stokbrood, snoepgroenten en kaasjes op tafel. Het hoeft niet moeilijk te zijn, maar het kost weinig en is bij ons altijd super gezellig.


5. Klik programma's


Tijdens de donkere dagen is het ideaal om te beginnen met klik programma's. Als je toch vaker op de bank zit, dan kun je net zo goed lekker wat extra's verdienen, toch?! Ik zit 's avonds ook vaak te klikken en spaar zo heel wat bol.com bonnen en euro's bij elkaar. Het kost weinig tijd en als ik toch op de bank zit, dan is het helemaal prima. In de lente en de zomer ga ik weer lekker naar buiten, nu zitten we toch meer op de bank.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: