Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Besparen in de badkamer!

Na het vorige artikel over besparen in de keuken, is nu de badkamer aan de beurt. Ook daar is genoeg te besparen! 

* Water besparen;

Met het besparen van water wordt je zeker niet rijk, water is spotgoedkoop, maar voor de toekomst is het wel fijn om water te besparen, we verbruiken enorm veel en het is altijd goed om daar op te letten;

Denk aan een waterbesparende kraan. Er komt dan nog voldoende water uit de kraan, maar wel minder. Denk er ook eens aan om korter te douchen, dan bespaar je niet alleen water, maar ook het gas wat het water opwarmt en dat verschil merk je wel in je portemonnee! Heb je een toilet in de badkamer? Zorg dan voor een stopknop, dan kun je het doortrekken eerder stoppen. 

* Verzorgingsproducten;

Ik gaf vroeger enorm veel geld uit aan verzorgingsproducten. Dit was 1 van de eerste dingen waar ik op ging besparen. Ik begon met een zoektocht in de kasten en besloot een aantal producten niet meer te gebruiken. Vooral voor vrouwen zijn er enorm veel reclames met verzorgingsproducten; Een creme die je jaren jonger doet lijken (natuuuurlijk!) of die ene shampoo waardoor je haar eruit ziet als dat van een topmodel. Het klinkt natuurlijk allemaal perfect, maar het heeft zelden de uitwerking die beloofd wordt, het blijft reclame. 

Ben je er niet zeker van of je zonder een product kunt? De enige optie is dan om het te proberen. Maak het product op en koop het even niet opnieuw, mis je het echt heel erg? Dan kun je het altijd weer aanschaffen. 

De tweede stap was voor mij om te kijken naar goedkopere opties. Op dit moment koop ik bijvoorbeeld veel verzorgingsproducten bij de supermarkt, van het huismerk en ik vind ze net zo goed. Een haarmousse voor € 0,90 in tegenstelling tot het A-merk wat ik altijd kocht van € 5,50 (zoveel voor een haarmousse? Dat vraag ik mij nu inderdaad af) Of een douchegel van € 1,45 voor een liter, waar ik eerst altijd een A-merk kocht voor € 2,50 voor 200 ml. Een enorm verschil! 
De A-merken die ik nog wel gebruik, die koop ik bij de low budget winkels (Action, Big Bazar etc.) of in de aanbieding. Een goede aanbieding vind ik de 1 + 1 gratis actie, dan koop ik meteen een voorraadje. Niet teveel, want aanbiedingen komen regelmatig terug. 

Daarnaast zorg ik ervoor dat de flessen en tubes goed leeggemaakt worden. Een tandpasta tube knippen we doormidden en je verbaasd je over de tijd waarmee je er nog mee kunt poetsen. Pas als iets helemaal leeg is, dan openen we een nieuwe. 

Als laatste optie kun je kijken of je iets minder kunt gebruiken. Deodorant iedere dag lijkt mij wel prettig ;) Maar is het nodig om iedere dag je haar uitgebreid te wassen? Dat denk ik niet. Daardoor gebruik je minder en doe je langer met de producten die gebruikt. 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: