Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bespaar tip van de dag;

Gebruik de 24 uurs regel bij je aankopen

Bespaar tip van de dag; Gebruik de 24 uurs regel bij je aankopen

In de rubriek "bespaar tip van de dag" vertellen we iedere keer uitgebreid over een nieuwe bespaar tip. Handig als je minder wilt uitgeven en meer geld wilt overhouden. Vandaag leggen we je alles uit over de 24 uurs regel, want door deze regel te gebruiken koop je minder, denk je goed na over de aankopen die je wel doet en kun je gemakkelijk besparen.


Extra aankopen;


Iedereen kent het wel; Als je in een winkel bent, dan zie je volop leuke dingen. Een impulsaankoop is snel gedaan en je komt thuis met 3 shirts terwijl je een spijkerbroek nodig had. Alles in een winkel is op marketing gericht; ze willen je verleiden om meer te kopen. Dat kan doormiddel van muziek, de geur van versgebakken brood in de supermarkt, handige aanbiedingen en koopjes die zo goedkoop zijn, dat je ze niet kunt laten liggen. (Terwijl je ze niet nodig had)


Zo gebeurt het dus regelmatig dat je iets koopt, wat je niet nodig hebt. Het kan een paar schoenen zijn, die in de aanbieding waren, maar toch niet zo lekker zitten of koekjes die er lekker uitzagen, maar die niemand uiteindelijk eet, omdat ze niet lekker zijn.


Al die extra aankopen kunnen je flink wat geld kosten.


Vergeet de webshops niet;


Ook online kun je gemakkelijk veel meer kopen dat je eigenlijk van plan was. Door handige kassa koopjes te laten zien of doormiddel van de mogelijkheid om later te betalen (want dan voel je de uitgave nu toch nog niet).


Let ook op de cookies; als jij bij een webshop een bepaald product hebt bekeken, dan kun je het wekenlang overal in de reclames tegenkomen. Ze weten dat je ernaar keek en vaak ook hoe lang. Daardoor weten ze dat je interesse hebt... soms gaat de prijs dan omhoog of juist iets omlaag, zodat je het sneller koopt.


Als je je bedenkt en het artikel weg klikt, dan kom je het nog lang overal tegen, waardoor de kans heel groot is dat je uiteindelijk toch een aankoop doet... allemaal marketing.


Minder geld uitgeven;


Maar... wat nou als je juist minder geld wilt uitgeven? Als je ook merkt dat alles duurder wordt en je minder of geen geld overhoudt aan het eind van de maand. Dan zijn al die marketing trucks helemaal niet zo handig. Je kunt van een volle kledingkast nu eenmaal geen huur of hypotheek betalen. Het is dus belangrijk om minder te gaan kopen, dat kan doormiddel van de 24 uurs regel.


Wat is de 24 uurs regel?


Eigenlijk is de regel vrij simpel; Als je iets ziet wat je graag wilt kopen, maar het niet van plan was om te kopen toen je naar de winkel ging, online ging shoppen of rond ging kijken op marktplaats.... geef jezelf dan een pauze van 24 uur. Je zult zien dat je veel dingen gewoonweg vergeet. Je kunt je wensen opschrijven, maar ik zou dat niet eens doen. Als je iets namelijk echt heel graag wilt hebben, dan onthoudt je het wel. En zo niet? Dan hoef je het dus sowieso niet te hebben.


Als je na die 24 uur het product nog steeds niet uit je hoofd krijgt, dan kun je weloverwogen tot een aankoop overgaan. Je hebt jezelf dan de tijd gegeven om erover na te denken en hierdoor weet je dat je het echt wilt hebben. Als je je dan ook nog goed bedenkt of je het echt nodig hebt, dan ben je helemaal goed bezig.


Wil je iets na die 24 uur toch graag hebben, maar heb je het eigenlijk niet echt nodig? Zet het product dan op je verlanglijstje voor de feestdagen of voor je verjaardag.


Aankopen voorkomen;


Natuurlijk hoef je niet altijd de hand op de knip te houden. Je hebt nu eenmaal weleens dingen nodig. Maar wil je meer geld overhouden en ben je gevoelig voor al die handige marketing trucks? Dan kun je, naast de 24 uurs regel ook deze tips toepassen;


- Ga niet naar de winkels als dat niet nodig is.

- Maak een boodschappenlijstje en hou je daaraan.

- Schrijf je uit bij nieuwsbrieven van webshops waar je "altijd" korting toegestuurd krijgt.

- Ruim je huis eens helemaal op en kom erachter wat je eigenlijk allemaal hebt.

- Verkoop spullen die je niet gebruikt en kleding die je niet draagt, gebruik dat geld alleen voor andere aankopen, zo kost het je geen extra geld.

- Vermijd verleidingen zoals kortingsdagen, korting met klantenkaarten of spontane uitjes naar de winkels, omdat je je verveeld.


Door deze tips toe te passen, naast de 24 uurs regel, weet ik zeker dat je minder aankopen zult doen. Goed voor je portemonnee en ook nog eens duurzaam. Succes!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: