Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

3 veelgemaakte fouten als je geboortekaartjes ontwerpt

3 veelgemaakte fouten als je geboortekaartjes ontwerpt

Je mag over een aantal weken of maanden een prachtig nieuw baby’tje verwelkomen en dit goede nieuws wil je natuurlijk delen met iedereen die je kent. Het versturen van geboortekaartjes is een geweldige manier om dat te doen, maar er zijn een paar veelgemaakte fouten die aanstaande ouders maken bij het ontwerpen ervan. In dit artikel bespreken we drie van de meest voorkomende fouten, zodat je ze kunt vermijden als je je eigen toffe geboortekaartjes ontwerpt. Laten we beginnen! 


#1 Verkeerde geboortedatum


Het is een van de spannendste momenten van je leven - de geboorte van je lieve baby! Je kunt niet wachten om de geboortekaartjes in te vullen en naar al je vrienden en familie te sturen. Maar voordat je te enthousiast wordt, pas op dat je niet de verkeerde geboortedatum op het kaartje zet! Of gewoon helemaal vergeet. Het lijkt misschien een klein foutje, maar het kan later voor veel verwarring zorgen. Het laatste wat je wilt, is dat iedereen de verkeerde datum in zijn hoofd krijgt! Haal dus diep adem en controleer de datum dubbel voordat je die kaarten verstuurt. 


#2 Foute geboortetijd, gewicht en lengte 


De dag waarop je negen lange maanden hebt gewacht. Je gaat naar het ziekenhuis, enthousiast om je nieuwe bundeltje vreugde te ontmoeten. Maar voordat je het geboortekaartje gaat invullen, vraag de verpleegster naar de geboortetijd, de lengte en het gewicht van je kleintje. De kans is groot dat je deze dingen helemaal niet weet of goed hebt onthouden. Maak je geen zorgen, het overkomt de besten onder ons. Pas alleen op dat je niet de verkeerde informatie op het geboortekaartje zet. Anders krijgt je kleintje misschien het verkeerde astrologische teken, of vertel je iedereen per ongeluk dat je baby groter is dan ze in werkelijkheid is. Ook zie je vaak bij een proefdruk een voorbeeld-tijd, lengte en gewicht staan. Vergeet niet om dit nog even aan te passen voordat je de kaartjes op de post doet! 


#3 Spelfouten


Je staat te popelen om het nieuws van je nieuwe aanwinst met de wereld te delen. Voordat je dat doet, is er één belangrijk detail waar je voor moet zorgen: correcte spelling. Je wilt er namelijk zeker van zijn dat de naam van je baby correct gespeld is! Een snelle proeflezing zorgt ervoor dat er geen spelfouten op het geboortekaartje staan. Begin bijvoorbeeld iedere zin met een hoofdletter of kies ervoor om alles in kleine letters te schrijven. Een veelgemaakte fout is de geboortemaand met een hoofdletter schrijven. Ook worden er vaak fouten ontdekt in de gedichtjes. 


Geboortekaartjes maken is een speciaal moment, dus neem er de tijd voor om te zorgen dat er geen spelfouten in het geboortekaartje staan vermeld. We wensen je veel plezier met ontwerpen! 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: