Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Alles bijhouden tijdens de zwangerschap?!

Gastblogger Megan is zwanger van het eerste kindje. Vandaag vertelt ze hoe ze alle mijlpalen bijhoudt en waarom ze dat doet. Lees je mee?!

25-11-2019
Een kijkje in mama’s dagboek "

Wat een verschil met de 15 weken echo lieverd. Waar ik toen al dacht dat je een behoorlijk kindje was ben ik verbijsterd nu ik je in 3D heb gezien. Je lag er prachtig voor, maar viel al snel in slaap. De echo apparatuur van de verloskundige leek je niet zo interessant te vinden, terwijl je mama het elke keer weer speciaal vindt hoe ze jou op die manier kan zien en je voor even, al is het maar een halfuurtje, tastbaar lijkt.

Zo in mijn buik lijk je soms nog steeds een droom, hoewel je schopjes heel realistisch zijn is er niet altijd het besef dat jij straks ook daadwerkelijk in je moeders armen ligt. Hoe je straks niet alleen een baby bent, maar gewoon een mens dat op de wereld wordt gezet. Dat ik dat allemaal kan kan ik niet bevatten. En dat ik zo'n grote verantwoordelijkheid draag maakt mij vaak onzeker.

Hoewel er bij het proces van jou maken twee mensen kwamen kijken ben ik toch echt de enige die jou draagt. Je bent nog steeds een beetje mijn geheimpje in mijn buik. En dat is wonderlijk, maar ook zo eng. Ik ben gewend dat zoveel altijd mis loopt en nu loopt alles zo goed waardoor ik soms even achterom moet kijken of er geen addertje onder het gras ligt. Maar nee, jij bent er echt en je bent een baby volgens de boekjes. Je hartslag, je lichamelijke gezondheid, je groei, je gewicht..
Alles gaat zo goed en ik ben zo trots op jou en ons. Voor het eerst kan ik trots op mijzelf zijn. Het maakt mij niet uit op wie je lijkt hoor schat, hoewel je toch echt het neusje van je papa hebt, prachtig ben je sowieso. Maar jou zo zien op de 3D echo en weten dat je een echt kindje bent van mama en papa maakt dat ik mij ontroerd voel en tot op het bot gelukkig.  
Ik houd van je.

Liefs, mama 
Sinds dat ik weet dat ik zwanger ben van mijn kleine houd ik een online dagboek bij met zowel vlogs, blogs en foto’s. Hoewel ik het social media aspect niet altijd apprecieer, merk ik dat ik het fijn vind om mijn zwangerschap op deze manier voor mijn kleine vast te leggen, omdat hij toch opgroeit in het digitale tijdperk waarin alles online gaat. 

Vloggen is iets wat ik ontdekt heb sinds de zwangerschap. Via film vastleggen voor de kleine wie zijn familie is, zijn hondjes zijn, hoe mama’s buik groeit en hoe mama alles ervaart tijdens de zwangerschap vind ik enig. Maar ook de tripjes die mama en papa maken terwijl hij in de buik zit, welke babywinkels ik bezoek en hoe ik zijn babykamer klaar maak zijn leuke dingen om vast te leggen. 
Maar niet eens alleen voor de kleine, maar ook voor jezelf. Ik merk dat het vloggen, maar ook zeker het bloggen, ook echt een uitlaadklep is voor mijzelf waarin ik mijn alle kanten op vliegende hormonen even kan dimmen. 

Terugkijken of lezen wat ik nou eigenlijk gefilmd of geschreven heb helpt mij vaak om toch ook weer anders naar de situatie te kijken, maar is soms ook gewoon super leuk om zelf je groeiende buik te bekijken en te zien welk pad je nou eigenlijk in die 9 maanden bewandelt, niet alleen lichamelijk, maar ook zeker mentaal. 

Met nu 7 maanden zwangerschap heb ik alles tot in de details vastgelegd, niet eens alleen digitaal, maar ook in fotoboeken, collages, tekeningen, en tientallen zwangerschapsdagboeken en echoboekjes. 
Voor andere mensen komt het misschien als teveel over, maar ik ben van mening dat je nooit teveel kan vastleggen in je zwangerschap. 
Uiteindelijk is het zo’n bijzonder en magisch moment dat je vast wilt leggen, want voor hetzelfde geld word je maar 1 keer in je leven zwanger. 
Zwangerschap is voor mij 9 maanden geluk die ook lekker 9 maanden lang uitgebreid gevierd mag worden. 
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
Show More
Share by: