Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 tips voor een luxe en goedkoop kerstdiner! 

De kerst staat voor de deur en waarschijnlijk heb je je boodschappenlijst voor de kerstboodschappen al gemaakt. De kerstboodschappen zijn vaak een flinke aanslag op je budget, want je hebt vaak meer mensen te eten, je kiest voor wat luxere dingen en in de supermarkten wordt je ook nog eens verleidt tot de aankoop van sneeuwmannen ijsjes en rendier koekjes die je normaliter veel te duur zou vinden. Vandaag heb ik 5 handige tips, speciaal voor het kerstdiner, om de kosten wat te beperken... 

1. Kies voor recepten met minder ingrediënten;

Je kent ze vast wel, die mooie recepten uit de kookboeken waarbij een enorme lange lijst met ingrediënten bij vermeldt staat. Een snufje van dit, een mespuntje van dat en voor je het weet koop je 20 nieuwe kruidenpotjes die je daarna nooit meer gebruikt. Kies dus voor wat andere gerechten. Kies recepten met minder ingrediënten of met kruiden waarvan je weet dat je ze later ook nog gaat gebruiken, dat scheelt een hoop! 

2. Laat vis of vlees weg;

Vis en vlees weglaten? Say What?! Dat is natuurlijk wel een dingetje, want de winkels liggen vol met rollades en beenham. Maar je hebt echt enorme luxe gerechten die je zonder vlees of vis kunt serveren. Wat dacht je van een risotto met verschillende paddenstoelen en Parmezaanse kaas of een echte "Biet Wellington"? Dit zijn gerechten die juist doordat ze geen vlees of vis bevatten vaak een stuk goedkoper zijn, maar echt niet minder feestelijk. 
3. Zelf maken;

Met kerst gaan we meer voor gemak, maar waarom eigenlijk? We hebben bijna allemaal toch echt de hele dag de tijd. Probeer zoveel mogelijk zelf te maken. Die haricot verts kun je gemakkelijk zelf in een plakje spek rollen en ook lekkere gebakken aardappeltjes kun je zelf snijden en kruiden. Je betaald nu eenmaal meer voor gemak, dus heb je een kleiner budget, dan is zelf maken een must! 

4. Restjes kerst;

Zorg ervoor dat alles wat je maakt ook op gaat. Door het jaar heen wordt er al veel voedsel weggegooid, maar juist met kerst, waarbij we vaak stil staan bij mensen die het minder hebben, dan is het helemaal belangrijk dat de restjes gewoon op gaan. Heb je de mogelijk om tweede kerstdag om te dopen tot "restjes kerstdag" doe dat dan! Of gebruik desnoods de dag van kerst hiervoor. Zet alle restjes op tafel en laat iedereen gezellig zelf kiezen. 
Zitten de kerstdagen verder helemaal vol met verplichtingen en afspraken, waarbij een verse maaltijd wordt gewaardeerd, zorg dan dat je voldoende ruimte hebt in de vriezer, restjes kun je gemakkelijk invriezen en dan heb je de week na kerst een stuk minder budget nodig voor de boodschappen. 

5. Aanbiedingen, stickers en TGTG;

Net als alle andere weken is het voor de kerst ook handig om gebruik te maken van de aanbiedingen. Is het vlees in de aanbieding? Neem het alvast mee en vries het in, niks mis mee! Zie je aardappeltjes met een sticker liggen die je goed kunt gebruiken, neem ze mee en vries ze in. Je vriezer is de dagen voor de kerst je beste vriend voor een leuke besparing. Heb je de Too good to go app op je telefoon? Kijk dan of je nog een leuk pakket kunt scoren bij de bakker, er zitten vast luxe broodjes in voor een heerlijk kerstontbijt! 

Maak er een mooie kerst van! 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: