Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 makkelijke maaltijden voor de doordeweekse drukke avonden

5 makkelijke maaltijden voor de doordeweekse drukke avonden

Als de scholen straks weer beginnen en de zomervakantie echt voorbij is, dan is het weer rennen en vliegen geblazen. Naar zwemles, sport en eigen afspraken. Het is dan fijn als het avondeten redelijk snel op tafel staat en natuurlijk gezond en voedzaam is! Vandaag delen we 5 makkelijke maaltijden voor de doordeweekse drukke avonden, die ook nog eens populair zijn bij onze kinderen en lekker snel klaar zijn…. 


1.Pasta met tomatensaus 


Pasta is snel gekookt en je kunt in een tomatensaus altijd lekker veel groenten kwijt. Wij kiezen er altijd voor om verschillende groenten in de saus te verwerken; Natuurlijk knoflook en ui, maar ook tomaten, paprika, courgettes en dan lekker afmaken met kruiden zoals rozemarijn, tijm en basilicum. 


Tijd besparen;


Pasta kun je snel koken, maar het kan even duren voordat het water kookt. Om nog meer tijd te besparen kun je gebruik maken van een kokend waterkraan. Uit zo’n kraan heb je meteen kokend water en dat is handig als je het eten snel op tafel wilt hebben! Er zijn verschillende soorten kranen, waarbij je kokend, gemengd en koud water uit 1 kraan kunt halen, multifunctioneel dus! En wil je nog een stapje verdergaan, dan kun je kiezen voor een quooker cube uit deze kraan komt naast kokend, gemengd en koud water ook nog een bruisend en gefilterd water. Ideaal om ervoor te zorgen dat je door de dag heen voldoende water drinkt en om snel een pan kokend water te hebben voor de pasta.


2. Wraps met groentevulling 


Wraps staan hier regelmatig op tafel, wij zijn er allemaal dol op. We maken een groentevulling met ui, knoflook, paprika, mais en verschillende soorten bonen (zoals kidneybonen) en daarmee krijgt iedereen meteen een flinke portie groenten binnen. 


Wij kiezen er vaak voor om ze alvast te vullen en dan nog even in de oven te verwarmen (met een laagje kaas eroverheen), maar heb je haast, dan kun je de wraps even opwarmen in de pan en meteen vullen met de lekkere groentevulling. 


Vergeet ook niet de guacamole erbij, die zelfs de kinderen heerlijk vinden! 


3. Gado Gado 


Ook dit gerecht staat regelmatig bij ons op tafel. Het is super makkelijk om allerlei groenten in 1 grote pan te koken. Als je voor diepvriesgroenten kiest (en die zijn echt net zo gezond) dan hoef je niet eens te snijden. Kies bijvoorbeeld voor sperziebonen, bloemkool en broccoli. Kook tegelijk in een aparte pan een lekker ei en zet de tafel vol met plakjes komkommer, kroepoek, satésaus, gebakken uitjes en pinda’s die je even aanbakt in een droge koekenpan en je kunt binnen 25 minuten aan tafel. 


Onze kinderen vinden deze maaltijd altijd extra lekker, omdat ze zelf de dingen erbij kunnen kiezen en de maaltijd is populair bij ons, omdat iedereen meteen heel veel groenten binnen heeft. Ideaal als je snel en simpel wilt koken. 


4. Panzanella (Italiaanse broodsalade) 


In de zomer staat er hier minimaal eens per week een salade op tafel. Wij variëren altijd volop… met heel veel rauwe groenten, gekruide kip, pasta of rijst. Deze salade is populair in Italië en wordt gebruikt om restjes op te maken. De basis is heel simpel; Oud brood, tomaten en basilicum. Maar je kunt er nog veel meer aan toevoegen. Wij houden zelf van paprika en olijven. Maar ook deze versie met komkommer is erg lekker. 


Kijk vooral wat je nog in de koelkast hebt liggen, dan gaan die restjes ook eens op en kies voor een goede olijfolie en lekkere rijpe tomaten, dan kun je eigenlijk niets meer fout doen. 


5. Traybake met kip, wortel en feta 


Een traybake vind ik echt ideaal voor een drukke avond. Je doet alles op een bakplaat en de oven doet de rest, tussendoor kun je nog even bijkletsen met de kinderen of je maakt nog even wat werk af en voor je het weet kun je aan tafel. 


Met een traybake kun je volop variëren, maar onze favoriet is kip met wortel en pastinaak, wat krieltjes erbij en na een half uurtje in de oven (op 200 graden) nog even afgemaakt met feta (nog even laten smelten in de oven) Je hoeft vrijwel niets te doen; alles op de bakplaat, af en toe omscheppen en als laatst de feta nog even toevoegen. De plaat gaat op tafel en opscheppen maar! 


Met deze 5 gerechten zetten wij op drukke doordeweekse avonden altijd een makkelijke en gezonde maaltijd op tafel. Want goed en gezond eten op tafel hoeft gelukkig geen uren te duren. Eet smakelijk! 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: