Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 handige tips bij het opknappen van de kinderkamers!

Zoals jullie vast wel weten zijn wij momenteel bezig om de kamers van Thijs, Sara en Sofie op te knappen. Sofie en Thijs blijven op hun huidige kamer slapen en Sara “krijgt” onze oude slaapkamer. We wonen inmiddels al 10 jaar in dit huis en toen waren wij nog samen, daarnaast is de babytijd nu ook echt voorbij, het was dus hoognodig om de kamers aan te pakken! Vandaag heb ik een aantal handige tips voor jullie!

 1. Het bed

Het belangrijkste item in een kinderkamer is toch ook het bed, je kinderen spelen waarschijnlijk veel op hun kamer, maar slapen is natuurlijk belangrijk. Je kunt kiezen voor een kinderbed . Deze bedden zijn nog niet zo enorm groot als een bed voor een volwassene en dat geeft de kinderen vaak een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Maar denk bijvoorbeeld ook eens aan een meegroei bed. Deze bedden kunnen versteld worden en daardoor jaren meegaan.

2. Laat je kind mee kiezen

Onze kinderen mochten allemaal de kleuren kiezen voor hun kamers, we zijn de muren nu druk aan het schilderen. Ze kozen geen wit of beige, maar onder andere knalblauw en knalroze… niet meteen onze eerste keus, maar het is hun eigen kamer en daarom mochten ze van ons ook zelf kiezen. Ze gingen mee naar de bouwmarkt en omdat ze zelf mochten kiezen weet ik dat ze de kleuren ook echt mooi vinden. Wij fietsen laatst langs een mooi huis dat te koop stond, maar Sofie wilde echt niet verhuizen, want dan zou ze geen roze muur meer hebben… ;)

3. Denk aan opbergruimte

Kinderen hebben vaak veel speelgoed, die van ons in ieder geval wel! En hoewel wij regelmatig alles uitzoeken, is het wel handig om genoeg opbergruimte te hebben op de kinderkamer. Een bed met een lade eronder is handig, maar ook een goede kledingkast en kast voor speelgoed is wat mij betreft echt nodig. Dan kunnen we 's avonds alles weer netjes opbergen en blijven de kamers netjes, wel zo fijn!


4. Bedenk wat je wel of niet nieuw koopt

Je kunt enorm veel leuke dingen tweedehands vinden, ik ben er fan van! Zo kocht ik laatst bij de kringloopwinkel een roze lamp voor in de kamer van Sofie (past goed bij die roze muur die ze zo mooi vindt!). Daarnaast vond ik nog een aantal prinsessen schilderijtjes die ik niet kon laten liggen en kwamen mijn ouders 2 bureautjes brengen van vroeger, waar ik zelf ook nog aan gespeeld heb! Die krijgen dus bij de meiden een mooi plekje op hun nieuwe kamers (Thijs heeft al een groter bureau). We kochten ook dingen nieuw; denk aan mooie muurstickers en voor alle drie kochten we nieuwe matrassen 90x200 (voor alle drie dus een volwassen maat) .

5. Zorg ervoor dat je weer even vooruit kunt

Hoewel we het ontzettend leuk vinden om de kamers op te knappen en helemaal naar hun zin te maken, vind ik het geen goed idee om volgend jaar weer alles te schilderen en om te gooien. Daarom hebben wij ze dus zelf de verf laten kiezen en er ook voor gekozen om een aantal dingen nieuw aan te schaffen. Er zijn wel een aantal dingen die ze misschien over een tijdje minder leuk vinden, maar die kunnen we makkelijk verwijderen. We knappen dus nu de kamers op en hebben er rekening mee gehouden dat ze er de komende jaren mee vooruit kunnen. Thijs kreeg een echte grote jongenskamer, en de meiden bijvoorbeeld de eerder genoemde bureautjes omdat zij straks beginnen in groep 2 en over een jaartje gaan leren lezen en schrijven (waar ze overigens al vaak enthousiast mee bezig zijn, haha!).

Dus zorg ervoor dat je dingen kiest die langer meegaan en waar je kinderen niet snel op uitgekeken zijn, dat is misschien wel de beste tip van vandaag! 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: