Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 dingen die ik zou veranderen in onze badkamer

5 dingen die ik zou veranderen in onze badkamer
Onze badkamer is inmiddels bijna 20 jaar oud. Wj zijn momenteel druk bezig met de aanschaf van een nieuwe keuken, maar je begrijpt; na bijna 20 jaar trouwe dienst is de badkamer de volgende ruimte die vernieuwd mag worden. En juist daarom zijn wij al druk aan het kijken, vergelijken en doen we steeds nieuwe inspiratie op. 

Ik heb natuurlijk al helemaal in mijn hoofd wat ik graag zou willen, want hoewel wij nu een badkamer hebben die prima is, zijn er natuurlijk dingen die net wat handiger kunnen. Ik vertel je vandaag graag 5 dingen die ik zou veranderen in onze badkamer, die dingen nemen wij mee in het ontwerp voor de nieuwe badkamer… 

1. Wastafel 

Op dit moment hebben wij 1 wastafel. Helemaal prima, maar soms best al lastig als we allemaal tegelijk onze tanden willen poetsen en met 5 minuten de deur uit moeten. Door het ruimtegebrek doe ik vaak in de woonkamer mijn make-up op (om daarna weer naar de badkamer te lopen en wettenschijfjes te pakken) Het is allemaal niet handig. 

Als ik mij bedenk dat wij over een aantal jaar 3 pubers in huis hebben, dan is een dubbele wastafel wat mij betreft geen overbodige luxe. 2 mensen tegelijk tanden poetsen, opmaken (voor het stappen), het haar vol met gel smeren en meer… als ik daarover nadenk, dan is een dubbele wastafel tegen die tijd echt een “must” hier in huis, helemaal als wij zelf ook nog weleens voor de spiegel willen staan. 

2. Douchecabine 

Het klinkt zo mooi… een inloopdouche! En als ik heel eerlijk ben, vind ik ze ook prachtig mooi om te zien, maar ik ben een echte koukleum en sta altijd te bibberen in de douche. Als ik onder de douche stap in een hotel vind ik het altijd heerlijk als er een douchecabine  staat, je kunt je gerust lekker warm afdrogen voordat je de kou weer instapt. 
Een nieuwe badkamer uitzoeken

3. Het bad


Wij hebben de luxe van een prachtig bad, waar ook de kinderen van baby af aan al heel wat uren in rond hebben gedobberd. Vaak gebruiken mensen het bad niet veel, maar bij ons wordt het bad bijna dagelijks gebruikt. Ik lig er zelf graag in op een koude winteravond, even opwarmen voordat ik naar bed ga! 


Het nadeel van ons huidige bad, is dat hij is geplaatst in een “raar” hoekje. Daardoor kun je niet overal bij, er niet gemakkelijk uitstappen en blijft er een ander raar hoekje over in de badkamer waar we eigenlijk niets aan hebben. 


Ik wil bij een nieuwe badkamer dus graag een groter bad, het past dan beter in de hoek waar hij komt te staan en als het even meezit, hebben we lekker veel ruimte, heerlijk! 


4. Opbergruimte 


Bij ons staan er geen tientallen flessen in de douche of op de badrand, wij gebruiken minder producten, maar toch is er altijd gedoe met opbergruimte. Op dit moment hebben wij 1 klein kastje onder de wasbak en het is een hele uitdaging om daar wat voorraad van douchegel en alle handdoeken in kwijt te kunnen. Met een gezin van 5 personen is het handig om een lekkere stapel handdoeken te hebben liggen, maar het past echt nooit! 


In de nieuwe badkamer wil ik daarom graag wat meer opbergruimte. Een mooi wastafelmeubel met een aantal handige lades lijkt mij ideaal, waar een beetje voorraad en een grote stapel handdoeken in opgeborgen kan worden. 


5. Plek voor de was


De was… the never ending story hier in huis! Ik zet altijd een wasmand in de badkamer, maar die past precies niet, het is eigenlijk zo onhandig. Als ik de wasmand weg haal, dan ligt er binnen 10 minuten een grote stapel was in de hoek, het is niet anders op dit moment. Maar wat zou het handig zijn om een plek te hebben waar de was gewoon in kan, zonder dat iemand over een losse wasmand valt of de was zich verzameld in een hoek… 


Zo is er dus genoeg om aan te passen en over na te denken. Gelukkig hebben we nog even tijd voordat we de badkamer gaan vervangen… zo kunnen wij stap voor stap de perfecte badkamer ontwerpen. 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: