Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 December pakjesavond! Dit gaven wij (en jullie) uit

Het is vandaag 5 December, pakjesavond. Misschien heb je het al gevierd of komt dit nog, maar wij maken er altijd een gezellige avond van. Dit jaar hebben we pakjesavond een paar keer gevierd, omdat we met weinig mensen bij elkaar mogen komen, dat maakt het overigens niet minder gezellig. 

Vandaag vertel ik je graag hoe wij het dit jaar hebben geregeld met alle cadeautjes. En hoeveel wij (en jullie) uiteindelijk kwijt waren.... 

Anders dan anders...

Normaliter plannen we voor pakjesavond een dag weg. Dan gaan Dustin en ik samen naar een hele andere plaats, de hele dag winkelen, koffie drinken, lekker lunchen en zo zoeken we de cadeautjes dan bij elkaar. 

Dit jaar is natuurlijk een heel ander jaar. De winkels zijn wel gewoon open geweest, maar de horeca was sinds half Oktober weer dicht. Het klonk ons niet gezellig in de oren... geen koffie, geen lunch, overal mondkapjes, handen ontsmetten, eigen winkelmandjes en niet even rustig rond snuffelen.

We besloten om het dit jaar dus anders te doen. We hebben eind Oktober al heel veel cadeaus besteld bij bol.com
Hierdoor waren we iets duurder uit, maar het grote voordeel was dat het allemaal lekker thuisbezorgd werd. Daarnaast hebben we hier op het winkelcentrum vlakbij nog wat kleinere aankopen gedaan bij kleine ondernemers. 

Wat krijgen ze? 

De kinderen hadden dit jaar specifieke wensen. Sofie is helemaal gek van paarden en houdt van Spirit, waar ze van Playmobil een hele serie van hebben, zij krijgt daar 2 grotere sets van. En een mooie prinsessen verkleed jurk.

Sara houdt van prinsessen en knuffels. Zij krijgt een Playmobil prinsessenkasteel (nieuw € 130,- maar via marktplaats gescoord voor € 40,-) en een rainbocorn (een ei met een knuffel erin om uit te pakken) en daarnaast ook een prinsessen verkleed jurk. 

Thijs krijgt nu hij ouder wordt ook wat duurdere wensen, maar dat is prima. Hij krijgt een nieuw spel voor de Nintendo switch (Mario Party) en een technisch Lego set. En nog wat Pokemon spulletjes zoals een onesie.

Daarnaast krijgen de kinderen nog wat kleine cadeautjes (ik noem ze maar even opvul cadeautjes om de zak te vullen) Denk aan chocoladeletters, kwartet, voetbal, leesboek etc. Wij hebben er wel op gelet dat het dingen zijn die ze echt willen, nodig hebben of opgaan. 

Wat waren we kwijt?


De grotere cadeaus zijn samen gekocht met opa en oma. Zij hadden een bedrag overgemaakt (ook voor de kerst) dus daar is nog een gedeelte van over en met de kerst doen we nog wat kleinere cadeautjes. Gewoon omdat pakjes onder de kerstboom ook gezellig staan ;)


Als ik alles bij elkaar optel... zoals cadeaus, schoencadeautjes, cadeautjes voor familie, chocoladeletters en ander lekkers dan kom ik op een bedrag van zo'n € 200,-


Dat is best een flink bedrag, ik denk dat we eerder niet zoveel hebben uitgegeven, maar... we hebben echt hele leuke dingen voor ze gekocht en ook echt veel van hun verlanglijstjes. Dus ik denk dat ze er erg blij mee zijn! Daarnaast laat ik de kooppunten altijd rond deze tijd uitbetalen (dat doe ik ook voordat we op vakantie gaan) en daarmee was al ruim €130,- gespaard. Echt handig om die oa hiervoor te sparen.


En jullie?


Via instagram vroeg ik aan jullie wat jullie gekocht hadden en hoeveel jullie kwijt waren... Dat was heel verschillend! De een geeft meer uit en de ander minder... hierbij een greep uit de reacties;


Iris; Ik heb dit jaar voor 2 kindjes ongeveer € 400,- uitgegeven. Ze krijgen veel Barbie spullen, Duplo en knutselspullen zoals verf, tekenspullen en klei.


Isa; Wij hebben lootjes getrokken en hebben een budget van € 15,- per persoon afgesproken. Maar met eten en drinken erbij komen we wel op € 100,-


Marian; Wij hebben een groot gezin en zijn voor 7 personen € 120,- kwijt. Vroeg beginnen = goedkoop kopen.


Gertien; Ik ben al vroeg begonnen, ik vind cadeautjes leuk! 75% is tweedehands gekocht en voor € 50,- hadden we een hele berg!


Trudy; Wij zijn met 3 en geven € 10,- per persoon uit. Wat leuke kleine Action dingetjes, de gezelligheid is belangrijker.


Sandra; Sinds 4 jaar doen we echt alleen cadeaus voor de kinderen. € 50,- per kind.


Romy; Ik heb zelf geen kinderen, maar wij trekken lootjes. De afspraak was € 25,- per persoon, dus dat wordt € 50,-


Rowan; Wij hebben een budget van € 100,- per kind en daar komt € 50,- van opa bij.


Ik vind het mooi om te lezen dat de uitgaven eigenlijk heel verschillend zijn. Tweedehands hebben wij ook hele mooie dingen gekocht en de kinderen zijn daar net zo blij mee. Daarnaast is vroeg beginnen dus ook een goede tip om binnen je budget te blijven... goede tip voor volgend jaar!


Iedereen alvast een hele mooie pakjesavond toegewenst!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: