Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

3 redenen waarom overstappen altijd een goed idee is!

Ik ben een echte overstapper. Ik stap graag over; van de ene naar de andere verzekeraar, van de gas en elektra leverancier en van de leverancier van het internet of mijn mobiele abonnement. Overstappen is vaak zo gepiept en het heeft echt vele voordelen. Juist de vaste klanten worden tegenwoordig benadeeld, door leuke aanbiedingen voor nieuwe klanten of andere extraatjes. Je bent een dief van je eigen portemonnee als je niet rond shopt. Ik vertel je vandaag graag over de 3 redenen waarom overstappen altijd een goed idee is! 

Besparen

Besparen is de eerste en zeker de belangrijkste reden waarom ik ieder jaar onze vaste lasten per stuk bekijk en negen van de tien keer overstap naar een andere aanbieder. Het scheelt gewoon echt veel geld om regelmatig naar een andere aanbieder over te stappen. Zo bieden veel energieleveranciers een welkomstbonus die je ontvangt nadat je een jaar klant bent geweest (na dat jaar is dus de beste tijd om weer over te stappen) Voor ons als gezin van 5 heeft die welkomstbonus vaak de waarde van zo’n 3 maanden gas en elektra. Dat is dus snel verdiend! 

Afgelopen zomer kocht ik een nieuwe telefoon, ik had altijd een abonnement met toestel, maar heb nu gekozen voor een Sim Only van Simyo . Als je een telefoon los koopt, dan is een sim only abonnement ideaal, want je betaalt veel minder dan bij een abonnement waar je ook nog betaalt voor het toestel. Als we dat uitrekenen is het veel goedkoper om een los toestel te kopen. Nu we onze familie en vrienden veel minder zien heb ik gekozen voor een Sim Only onbeperkt bellen zodat ik uren kan kletsen met vriendinnen, ideaal en het scheelt veel geld! 

2. Extraatjes 

Je persoonlijke situatie verandert voortdurend. Denk alleen maar aan de schadevrije jaren bij je autoverzekering. Helaas meldt de verzekering echt niet dat je goedkoper uit kunt zijn, dus alleen daarom zou je daar ieder jaar even naar moeten kijken. Maar naast de besparingen, kun je vaak ook rekenen op leuke extraatjes bij het overstappen. 

Dat kan betekenen dat een nieuw abonnement of een nieuwe verzekering niet goedkoper is dan je huidige abonnement of verzekering, maar ontvang je bij een andere aanbieder een cadeau. Wij hebben in de afgelopen jaren al heel wat extraatjes kunnen ontvangen zoals een kruimelzuiger, een staafmixer en verschillende cadeaubonnen voor allerlei webwinkels. De kruimelzuiger en staafmixer gebruiken wij nog steeds regelmatig en de cadeaubonnen gebruikten we vaak voor een leuk cadeau voor onszelf of bijvoorbeeld Sint en kerstcadeautjes voor de kinderen. Hartstikke mooi meegenomen!

3. Het is super simpel 


Tien jaar geleden was het nog veel meer gedoe om over te stappen, maar tegenwoordig is het zo simpel! Via internet kun je alles vergelijk en ook een overstap heb je zo geregeld. Daarnaast hoef je niet bang te zijn dat je niet meer kunt bellen, niet meer verzekerd bent of geen elektra geleverd krijgt voor een dag, de hele overstap wordt vaak geregeld door de nieuwe leverancier of verzekeraar. Je hoeft hier zelf niets voor te doen en je merkt er vrijwel niets van. 


Je moet het uitzoeken eigenlijk zien als de jaarlijkse APK van je auto. Ook dan wordt even alles gecheckt en dat is met overstappen precies hetzelfde. Eens per jaar even checken of je nog goed zit en mocht dit niet zo zijn, dan is het zo geregeld. Ik zal blijven overstappen, dat weet ik zeker! 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: