Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

10 leuke schoencadeautjes onder de € 5,- 

Vanavond is het hier in huis zo ver... de schoenen mogen weer gezet worden! De meiden zijn al de hele week aan de buis gekluisterd voor het Sinterklaasjournaal en Thijs weet sinds afgelopen zomer "het grote geheim'. Daarom komt hij regelmatig naar ons toe om even te fluisteren of te knipogen dat hij het allemaal wel weet, ontzettend leuk ook weer!

De kinderen mogen hier 2 keer per week hun schoen zetten. Op zaterdag en op woensdag. Dat betekent dat ze de schoenen zo'n 6 keer zetten ieder jaar en we voor alle 3 dus 6 cadeautjes aanschaffen. 

Ik geef je vandaag wat inspiratie voor schoencadeautjes onder de € 5,-. Voor meisjes, voor jongens, voor lekkerbekken en voor veel verschillende leeftijden. 

1. Gift set voor in de badkamer; € 3,99 

Onze meiden zijn dol op meidendingen.... glitters, nagellak en ander gefrutsel. Met deze gift set kunnen ze wel even vooruit, want er zit een bruisbal in, een lippenbalsem, shower gel en body mist. Als je een jongen in huis hebt die ook van badderen houdt, dan hebben ze ook een versie van " De leeuwenkoning ". Die heeft een iets andere samenstelling; een bruisbal, een lippenbalsem, een douchegel en shampoo. Een mooi schoencadeautje voor weinig; Je vindt de sets bij de Action. 

2. Kinderhorloge € 3,99


Een horloge is heel erg leerzaam. Het leren van de getallen, maar natuurlijk ook het leren van de tijd; Hoe lang duurt een uur en hoeveel minuten zitten er in een kwartier? En over hoe lang gaan we naar school? Daarnaast krijgen ze een stukje eigen verantwoordelijkheid als ze de tijd zelf in de gaten mogen houden. Bij de Zeeman vindt je nu verschillende kinderhorloges voor maar € 3,99.

3. Handschoenen € 2,49


De winter komt eraan en dan willen we natuurlijk lekker warm blijven! Bij de Zeeman vond ik deze super schattige handschoenen, maar kijk gerust nog even verder voor bijvoorbeeld een muts of een sjaal....

4. Kleurpotloden set € 4,60


Nieuwe kleurpotloden zijn altijd een goed idee en ik kies dan vaak voor goede kwaliteit, omdat die gewoon langer meegaan. Deze set kun je online bestellen voor € 4,60 en daar kunnen ze lang mee doen.


Ik zorg ook vaak voor nieuwe kleurboeken of ik print een Sinterklaas kleurplaat uit, dan kunnen ze daar meteen mee aan de slag.

5. Wie zoet is... krijgt lekkers! € 0,89


Snoep en chocolade horen bij Sinterklaas, want wie zoet is krijgt lekkers! Onze kinderen krijgen daarom ook regelmatig iets lekkers in hun schoen. Dit setje met maar liefst 3 chocolade Sinterklaasjes haal je bij de Action voor € 0,89. Maar denk ook eens aan een gewone chocoladeletter, chocolademuntjes of muizen en kikkers. Allemaal super betaalbaar en om lekker te smullen!

6. Kinderportemonnee € 0,99


Als je kinderen al zakgeld krijgen, dan is een kinderportemonnee een leuk idee! Hierin kunnen ze hun zakgeld bewaren en meenemen als ze het gaan uitgeven. Bij de online speelgoedwinkel Lobbes vindt je bijvoorbeeld een leuke eenhoorn portemonnee voor maar € 0,99! Maar ze hebben er bijvoorbeeld ook 1 van Spiderman voor € 4,95. Genoeg keus.

7. Een boek € 4,99


Lezen is leuk! Al lezen kinderen helaas steeds minder en minder door alle schermpjes in huis. Een boek is dus een leuk cadeau en hoeft helemaal niet duur te zijn. Ik vond onderstaand wetenschap boek ook bij Lobbes. Voor € 4,99 kan je je verbazen over de wetenschap. Thijs deed vorig schooljaar een cursus over de wetenschap, met allerlei proefjes, dus ik denk dat hij dit heel leuk vind! 


 Wil je helemaal low budget gaan? Kijk dan eens bij een mini bieb in de buurt, daar kun je boeken meenemen. En je kunt ze terugbrengen als je kinderen erop uitgekeken zijn, ideaal! Je kunt er overigens ook zelf iets in zetten, dus als je nog leuke kinderboeken hebt... dan kun je ze daar kwijt.

8. Een nieuw spel, zoals domino € 4,99


Ook dit schoencadeau vond ik bij Lobbes. Niets is leuker dan spelletjes spelen als het buiten regent of vriest... en de winter moet nog beginnen, dus een nieuw spel is altijd leuk. Kijk vooral bij reisspelletjes, dan vindt je ganzenbord of rummicub voor weinig. Of denk aan spelletjes als memorie of kwartet, ook heel betaalbaar. Deze domino box met maar liefst 92 stuks, kun je dus voor € 4,99 krijgen.

9. Duurzaam speelgoed € 3,-


Omdat schoencadeautjes vaak kleine cadeautjes zijn, zijn het vaak prulletjes. Maar ik hoop dat ik je tot nu toe al heb kunnen laten zien dat dat echt niet nodig is en er voor een klein budget ook hele leuke dingen verkrijgbaar zijn, waar veel mee gespeeld kan worden of waar je echt iets aan hebt.


We weten allemaal dat houten speelgoed lang meegaat en dat vindt je tegenwoordig vooral bij de Hema. Van houten inlegpuzzels tot een houten tompouce of haardroger. Dit theekopje met theezakje vindt je in de winkel voor maar € 3,-!

10. Een vriendenboekje € 4,99


Onze meiden zitten in groep 2 en daar worden nog heel veel vriendenboekjes uitgewisseld. Thijs zit in groep 5 en daar is het al minder, maar in periodes komen alle vriendenboekjes weer tevoorschijn! Een leuk cadeautje, waar ze waarschijnlijk jaren laten nog eens in terug lezen.


Het allerleukste is natuurlijk om Sinterklaas en Piet er alvast in te laten schrijven, inclusief mooie foto! Dat is even een werkje, maar wel de grootste verrassing bij het uitpakken.


Dit paarden vriendenboekje vond ik bij de Boekenvoordeel voor slechts € 4,99! En dit is niet de enige die ze hebben. Ze hebben ze ook van Paw Patrol, Cars en Frozen. Allemaal voor dezelfde prijs.

Met deze 10 tips kun je even vooruit voor de komende weken als de schoentjes weer gevuld moeten worden. Geniet van deze gezellige periode!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: