Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

2 makkelijke babyhapjes! 

Het zoontje van gastblogger Megan is toe aan vaste voeding! Tijd dus voor babyhapjes! Vandaag vertelt Megan hierover en heeft ze 2 leuke receptjes voor jullie! 

Lieve lezers,

Alweer een tijdje geleden sinds de vorige blog, oeps! Kleine Caleb en ik zijn in de afgelopen twee weken op stel en sprong verhuisd omdat er een plekje voor ons vrij kwam in een mooi huisje, hier in een andere blog meer over, en hoewel ik al allemaal mooie blogs klaar had staan, zijn deze in de chaos van de verhuizing niet goed aangekomen. Herkenbaar?

Zoals in de vorige blog beloofd vandaag een heerlijk recept voor de beginners onder ons die net zijn begonnen aan de baby hapjes! Om het goed te maken dat jullie de kookblog hebben moeten missen, heb ik zowel een ochtend als een avondrecept!

In de ochtend geef ik kleine Caleb altijd een fruithapje. Tip: doe dit tussen voedingen door, als je het te snel vóór of na een fles doet is én de smaak verstoord én spuugt je kleintje vermoedelijk alles weer uit!
Nu dat Caleb alle fruithapjes van 4+ maanden afzonderlijk kent is het tijd om te mixen. Dus vandaag maken wij een fruit ochtend hapje met de volgende smaken: appel en peer, en het is super simpel!! 

Ochtendhapje appel/peer! 
Geef deze tussen 10 en 12 uur. 

Stap 1: Je hebt natuurlijk wel een appel en een peer nodig, dus deze koop je van te voren uiteraard in de winkel. Ik koos voor een peer van het merk Conference en één van de melige merken appels, omdat dit makkelijker te mixen is! 
Stap 2: Snijd de helft van de peer in mini kleine stukjes. Zorg dat er geen pitten of gekke harde stukjes in zitten, dit is niet lekker. Uiteraard schil je ook de schil weg van de peer! 
Stap 3: Doe de kleine stukjes peer alvast in je blender, deze zet je nog niet aan, pas als de appel er ook in zit! 
Stap 4: Snijd nu de helft van de appel in mini kleine stukjes. Ook hier schil je uiteraard de schil eraf en kijk je dat er geen pitten of harde stukjes bij zitten. 
Stap 5: Doe nu ook de appel bij de peer in de blender en mixen maar! 
Stap 6: Als je de stukjes fruit ongeveer een minuut gemixt hebt is het een mooi geheel dat lijkt op appelmoes en kun je het in een bakje aan je kindje geven! 

Ik zei toch dat het makkelijk was, en dit is veeeeel gezonder én leuker om te doen dan zo'n potje uit de winkel! 

Avondhapje wortel/aardappel! 
Geef deze tussen 5 en 7 uur. 


Stap 1: Koop in de winkel kleine ronde stukjes wortel, deze zijn al zo gesneden dat het makkelijker is om deze straks te blenden! Koop aardappelschijfjes in plaats van aardappels om te koken, dit scheelt heeeelveel schilwerk en kookwerk, en het is even goed te gebruiken! Uiteraard zonder kruiden! 
Stap 2: Snijd de worteltjes en aardappelstukjes in nog iets kleinere stukjes en gooi ze dan in de pan om te koken. De worteltjes in de ene pan en de aardappelschijfjes in de andere. 
Stap 3: Als de worteltjes en aardappels gekookt zijn, de ene zal langer de tijd nodig hebben dan de andere, laat je ze eerst even afkoelen tot ze koud zijn. Daarna kun je ze bij elkaar gooien in de blender. 
Stap 4: Waarom laat ik ze afkoelen? Omdat baby's niet op dezelfde temperatuur eten als wij, ik blend het eerst koud bij elkaar en warm het daarna weer een paar seconden op in de magnetron tot een lauwe temperatuur. De groente zijn nu koud, dus je kunt ze samen mixen in de blender. Blend het samen tot een mooi geheel gelijk aan een prutje, zorg dat er geen enkel hard stukje meer inzit. 
Stap 5: Warm nu het prutje wortel/aardappel op in een bakje in de magnetron. Doe dit maar een paar seconden tot een lauwe temperatuur, anders wordt het weer te warm. 
Stap 6: En daar heb je een gezonde avondmaaltijd voor je kleine spruit! 

Dit waren de recepten voor deze week! Tot in de volgende blog! 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: