Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

10 fantastische tips om meer te bewegen in het dagelijks leven

10 fantastische tips om meer te bewegen in het dagelijks leven

We bewegen allemaal steeds minder en zitten is het nieuwe roken... de hele dag door weinig bewegen is slecht voor je gezondheid, ook als je daarnaast nog gewoon in de sportschool te vinden bent. We moeten dus meer bewegen en dan het liefst in het dagelijks leven.


Als je, net zoals ik, geen fan bent van de sportschool is het sowieso ideaal om de beweging in je dagelijks leven in te passen. Je hoeft niet naar de sportschool, sport avonden in te plannen of rekening te houden met openingstijden. Gewoon meer bewegen in het dagelijks leven, dan ben je net zo gezond bezig. Vandaag delen we 10 fantastische tips om meer te bewegen in het dagelijks leven;


1.De boodschappen


De laatste tijd laten wij de auto meer staan en dat betekent dat de boodschappen ook steeds vaker op de fiets gedaan worden. We wandelen ook regelmatig even naar de supermarkt hier verderop. Als je een paar boodschappen meeneemt, dan is dat prima te doen.


Het grote voordeel is dat je lekker in beweging bent, je de tassen moet sjouwen (al zijn bijvoorbeeld fietstassen erg handig) en... je kunt echt niet teveel meenemen. Je moet toch regelmatig boodschappen doen, dus doe ze gerust op de fiets of wandelend.


2. Op de fiets naar school en werk


De fiets kun je ook gemakkelijk pakken om de kinderen naar school te brengen. Hoe meer ze zelf meefietsen in het verkeer, hoe meer ze daarvan leren. Het is belangrijk om daar al vroeg mee te beginnen.


Is je werk op fietsafstand, pak dan ook de fiets om naar je werk te gaan. Het is goed voor je gezondheid en lekker om na een lange werkdag even een frisse neus te halen.


3. Neem de trap


Een tip die we allemaal wel kennen, maar niet altijd doen. Vaak pakken we de lift of de roltrap. Maar neem gerust de trap, dat is beter voor je en vaak net zo snel.


4. Lunch of avondwandeling


Vooral als je de hele dag achter een bureau zit, is een lunchwandeling een welkome verandering. Wandel samen met je collega's en maak even je hoofd leeg. Heb je de mogelijkheid niet, kies er dan voor om na het avondeten nog een wandeling te maken. Goed voor de spijsvertering en je slaapt daarna beter. 


Met de kinderen gaan wij vaak na het eten nog even naar buiten. In de lente en de zomer brengen we nog een bezoekje aan de speeltuin, in de herfst en de winter wandelen we door de buurt om te kijken naar de kerstlampjes, het is dan natuurlijk al donker, maar dan zie je dat het beste.


5. Het huishouden


Door het huishouden te doen, ben je flink in beweging. De was naar beneden brengen om op te hangen in de tuin. Daarna weer naar boven en opvouwen. Alles in de kasten op alle verdiepingen. Even stofzuigen, de badkamer poetsen en ga zo maar door. Het huishouden is nooit af, er is altijd wel iets te doen. Ook een kast uitzoeken en opruimen zorgt ervoor dat je zo een uurtje bezig bent.


Probeer voor het huishouden iedere dag iets te doen, dan ben je iedere dag lekker in beweging. Op werkdagen kun je kleinere klusjes plannen, dan hou je daar ook meteen rekening mee.

bewegen in het dagelijks leven

6. Even lopen


Werk je op een kantoor en wil je iets weten van een collega? Stuur geen e-mail, laat de telefoon liggen en loop er even naartoe.


7. Haal regelmatig een glas water


Ook kun je regelmatig even een glas water halen. Genoeg water drinken is gezond en je hebt steeds een wandelingetje tussendoor.


8. Kies voor actieve uitjes


Regelmatig een dagje uit, dat is leuk! Kies hiervoor vaker de actieve uitjes. Denk aan; zwemmen, klimmen in het bos of naar een trampoline hal (en doe gerust af en toe zelf mee) Voor de gewone weekenddagen kun je lekker een wandeling in het bos maken, een fietstocht naar een mooi uitkijkpunt of een leuke picknick plek, dan ben je allemaal actief bezig.


9. Bel wandelend


Ik heb zelf regelmatig overleggen via de telefoon. Als het even kan, plan ik dat samen met mijn dagelijkse ommetje. Gewoon oortjes in en lopen maar. Ook dan kun je prima overleggen en plannen uitwerken. Als het slecht weer is, of het komt net niet uit, dan loop ik het liefst rondjes door het huis. Dat klinkt een beetje raar, maar na een uur heb ik toch maar mooi een uur beweging te pakken (en dat loopt snel op als je lekker aan het bellen bent)


10. Meten = weten


Niet iedereen is er fan van, maar sinds ik een horloge draag, die ook mijn stappen meet, beweeg ik nog een stuk meer. Natuurlijk weet je zelf prima of je voldoende beweegt, maar het motiveert mij altijd om net even wat meer stappen te zetten, om toch nog een wandelingetje te doen of nog even wat "beweegringen" vol te maken.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: