Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Verspakketten, zijn ze echt voordelig?

In ieder supermarkt kun je ze inmiddels wel vinden; verspakketten. Een heel pakket met (bijna) alle ingrediënten voor een hele maaltijd. Eerst zag je vooral de tomatensoep, groenten soep en pompoensoep, maar inmiddels kun je ze in allerlei versies krijgen; van curry's tot plaatpizza's. 

Ik neem ze de laatste tijd steeds vaker mee, maar zijn ze ook echt voordelig? Ik besloot om eens op onderzoek uit te gaan.... 

Waarom een verspakket? 

Toen de verspakketten in de supermarkt verschenen was ik er nog niet bijster enthousiast over. Een tomatensoep of pompoensoep is natuurlijk super snel zelf gemaakt,  dus waarom zou je daar een apart pakket voor kopen? Maar eerlijk is eerlijk, ik neem inmiddels steeds vaker een verspakket mee. Niet altijd voor een soep, maar regelmatig ook andere soorten. Het grote voordeel van de verspakketten vind ik persoonlijk de afwisseling. 

Ik probeer voor ons weekmenu altijd verschillende gerechten te bedenken, maar vaak eet je toch regelmatig hetzelfde. Ik denk dat dat in veel huishoudens herkenbaar is... wat eten we vandaag? De verspakketten bieden afwisseling en zorgen ervoor dat je weer eens iets anders probeert zonder dat je hele recepten moet uitzoeken en alle ingrediënten bij elkaar moet zoeken in de supermarkt. Sommige verspakketten zijn minder populair, maar anderen vinden we wel allemaal lekker. 

Zijn de verspakketten voordelig? 

De prijzen van de pakketten verschillen enorm. Zoals je op de foto kunt zien, neem ik ze vaak mee als er een kortingssticker op geplakt zit, dat scheelt al een hoop ;) Gemiddeld kun je een pakket krijgen voor zo'n € 4,- In de aanbieding of met een sticker voor iets minder. Bij sommige pakketten moet je nog dingen toevoegen... denk aan vlees, maar dat kun je soms ook weglaten. Daarnaast zit alles er gepast in, je maakt dus alles op. Nou maken wij restjes altijd sowieso wel op, maar als je iemand bent die een paar wortels in de koelkast vergeet, heb je dat probleem nu in ieder geval niet.

Als ik alles uitreken kun je de ingrediënten los vaak iets goedkoper krijgen, je betaald dus ook voor het gemak. En als er een aanbieding is, kun je best wat uitproberen. Voor 4 personen kun je hierdoor heel betaalbaar een lekker gerecht zoals een schaal lasagne of pan soep op tafel zetten, zelfs als je nog ingrediënten er los bij moet kopen. 

Als je in je weekmenu de verspakketten afwisselt met goedkopere of juist duurdere gerechten, denk ik dat je net zoveel kwijt bent als andere weken. 

Zijn de verspakketten gezond? 

Gezond is natuurlijk een omvangrijk begrip. Het voordeel is dat er vaak weinig is toegevoegd, dus dat je echt kookt met verse producten. Gerechten met meer vlees en/ of kaas zijn minder gezond, maar nogmaals... als je dit afwisselt met andere gerechten heb je een mooie balans. 

Conclusie;

Wij zijn dus echt wel enthousiast over de vers pakketten. Ik eet bij de lunch graag iets warms, een soepje is dan snel gemaakt. Daarnaast maak ik dus vooral gebruik van de stickers en aanbiedingen, dat doen we sowieso wel! Wat mij betreft zijn het ideale pakketten om weer eens iets nieuws te proberen en heel betaalbaar een lekkere maaltijd op tafel te zetten. 
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Show More
Share by: