Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Bruschetta met pesto en tomaat

Borrelhapjes... ik ben er gek op! Van verschillende kaasjes tot nootjes. En van bladerdeeg hapjes tot olijven. Regelmatig duiken wij de koelkast in om te kijken wat we allemaal nog in huis hebben en welke restjes er wel op moeten. Dan zetten we de tafel vol met hapjes en hebben we een heerlijk diner. 

Deze bruschetta zijn makkelijk te maken en als je nog een restje pesto of stokbrood hebt... dan kun je ze in een handomdraai maken. Maar maak ze ook gerust als je alle ingrediënten nog op je boodschappenlijstje moet zetten, want ze zijn te lekker om niet te maken... 

Dit heb je nodig voor een lekkere schaal vol; (4-5 personen)

* 1 groot stokbrood of 2 afbak stokbroden
* half potje pesto (of maak je eigen pesto)
* 5 teentjes knoflook
* 5- 6 tomaten
* Olijfolie, kies voor dit recept het liefst de goede kwaliteit olijfolie 
* eetlepel Italiaanse kruiden
* peper
* zout 

Zo maak je ze!


* Verwarm de oven voor op 200 graden

* Snijd de tomaten in blokjes, doe ze in een schaal samen met een scheut olijfolie, de Italiaanse kruiden en peper en zout naar smaak. Laat de smaken even goed intrekken.

* Snijd het stokbrood in plakjes. Heb je gekozen voor afbak stokbrood? Dan is het verstandig om de stokbroden eerst tot driekwart af te bakken en ze dan in plakjes te snijden, dat snijdt een stuk beter.

* Leg de plakjes stokbrood op een bakplaat met bakpapier. Sprenkel wat olijfolie over de broodjes en bak ze krokant in de oven (dit duurt ongeveer 10-15 minuten)

* Haal de stokbroodjes uit de oven en maak de teentjes knoflook schoon. Snijd elk teentje knoflook doormidden en smeer ermee over de broodjes... ben je ook zo dol op knoflook? Dan mag je deze stap zeker niet overgaan. De knoflookteentjes smeer je over de broodjes uit en dit geeft een heerlijke knoflooksmaak.

* Besmeer de bruschetta daarna met pesto.

* Leg de bruschetta op een borrelplank of schaal en schep de tomaten erop.


(Je kunt ze nog mooier maken door er blaadjes basilicum op te leggen, dit is optioneel)


En je bruschetta zijn klaar. Heerlijk als hapje of maak er een aantal voor de lunch... genieten!


Eet Smakelijk!

Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
tips om een moestuin te beginnen
door Doortje 11 apr., 2024
Wil je een moestuin beginnen? Vandaag geven we handige tips!
Onze week; Lekker lenteweer, naar de dierenarts en heerlijk eten
door Doortje 09 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?
Op zoek naar goede pannen? Lees hier de tips!
door Doortje 08 apr., 2024
Op zoek naar goede pannen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Recept; Aardbeien jam twisters
door Doortje 06 apr., 2024
We maken vandaag lekkere makkelijke aardbeien jam twisters!
5 x besparen in April
door Doortje 04 apr., 2024
April is begonnen, we delen vandaag weer 5 handige bespaartips
Show More
Share by: