Recept; Aardbeien jam twisters

Aardbeien jam twisters, dat klinkt goed! Hier in huis zijn we dol op bladerdeeg, je kunt er ook echt van alles mee... van simpele kaasstengels tot makkelijke appeltaartjes. Vandaag deel ik een zoet recept met je. Deze aardbeien jam twisters zijn ook weer makkelijk te maken en super lekker, vooral als je ze lekker dipt! Ik vertel je snel hoe je ze maakt;
Dit heb je nodig voor 15 aardbeien jam twisters;
- 6 plakjes bladerdeeg
- 4 eetlepels aardbeien jam (3 voor de vulling, 1 voor de dip)
- 1 ei
- 3 eetlepels suiker
- een beetje water
Zo maak je de aardbeien jam twisters;
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Leg de bladerdeeg uit de vriezer en laat even ontdooien
- Besmeer 3 plakjes bladerdeeg met jam en leg er steeds een plak bladerdeeg bovenop
- Snijd de plakjes bladerdeeg in 5 repen (zo krijg je in totaal 15 twisters). Het snijden gaat het makkelijkste met een pizza mes. (Zo'n wieltje waar je gemakkelijk mee kunt snijden, affiliate linkje)
- Rol de repen bladerdeeg in een twister door ze aan beiden uiteinden te draaien
- Leg de twisters op een bakplaat en besmeer met ei
- Strooi nog wat suiker over de twisters en bak ze dan in ongeveer 15 minuten goudbruin af
- Je kunt de twisters zo eten, maar een lekkere simpele dip erbij is nog lekkerder; Schep voor de dip 1 eetlepel aardbeien jam in een schaaltje en voeg wat water toe, roer even door om te verdunnen en dippen maar!
Zo maak je gemakkelijk lekkere twisters, ze waren bij ons zo op en de kinderen vonden het super leuk om mee te helpen.
In de onderstaande video kun je zien hoe wij de aardbeien jam twisters maken, zo kun je het recept stap voor stap namaken;