Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Na 3 jaren wachten... Daar is hij dan eindelijk! 

Hoera! Gastblogger Clair is bevallen! Ze heeft hier op de blog heel veel gedeeld over de miskramen die ze heeft gehad... en nu na 3 jaren wachten is hij er! <3 

Hoi lieve lezers, het is alweer een tijd geleden dat ik een blog heb geschreven. Tijdens de laatste weken van mijn zwangerschap heb ik mij even teruggetrokken in mijn babybubbel en zijn wij daarnaast erg druk geweest met een grootschalige verbouwing in huis. Zo hebben wij een nieuwe badkamer en kunststof kozijnen/deuren/dakkapellen laten plaatsen. Al met al zijn wij 8 weken bezig geweest en ongeveer 2 weken voor de bevalling was het dan eindelijk klaar. Dit viel samen met het begin van de zomervakantie, dus kon ik nog even quality timen met Luuk en alles voor de baby in orde maken nu het huis stofvrij was. 


Vanaf 36 weken had ik af en toe wat voorweeën, maar ik wist uit ervaring dat dit helemaal niks hoefde te betekenen. De weken gingen voorbij en op dinsdag 14 juli tikte ik de 39 weken en 6 dagen aan. Ik voelde me al wat onrustig en werd rond 6 uur ’s morgens wakker. Op een gegeven moment voelde ik wat nattigs daar beneden, dus ik ging snel naar de wc. Waren dit nou mijn vliezen? Bij Luuk zijn deze gebroken door de verloskundige, dus ik had geen idee hoe het zou zijn als de bevalling hiermee zou beginnen. Ik ging even douchen en na het afdrogen druppelde er ineens weer wat op de grond. Aangezien ik al 2 keer had geplast en mijn blaas toch echt wel leeg moest zijn, ben ik het gaan opvangen in een zakje. Hierna belde ik het ziekenhuis en we mochten langskomen. 

Na wat testjes bleek het inderdaad vruchtwater te zijn en was het wachten op het starten van de weeën. Zo lang het niet zou doorzetten moest ik elke 24 uur op controle komen, om te kijken of de baby het goed deed. Zo kon ik woensdagochtend dus weer terug en maakten we toen de afspraak om vrijdagochtend te beginnen met inleiden als het zelf nog niet op gang gekomen zou zijn. De controle van donderdagochtend was ook goed, dus we mochten donderdagavond om 19.00 uur weer langskomen om te laten voelen of ik al ontsluiting had. Mocht ik dit nog niet hebben, zou ik pilletjes krijgen om de baarmoedermond weker te maken voor de inleiding vrijdagochtend. Ik had 2-3 centimeter ontsluiting, dus ik hoefde geen medicijnen hiervoor. Wel mocht ik zelf beslissen of ik in het ziekenhuis bleef. 

Iets in mij zei dat ik moest blijven en Sander vond dit toch ook het prettigst. Na het voelen van de ontsluiting voelde ik wat krampen komen en gaan, maar ik maakte er nog niet veel van. Sander ging rond 21.00 uur naar huis om wat te gaan slapen, ze zouden immers vroeg beginnen met inleiden. Rond 22.30 uur ging ik naar het toilet en zag ik ineens groenverlies in mijn maandverband. Hij zal toch niet in het vruchtwater gepoept hebben? Ik liet het zien aan de verpleegkundige, die het ging overleggen met de arts. Ja hoor.. Meconium, duidelijk in het vruchtwater gepoept. Rond 23.00 uur kreeg ik dus ook de mededeling dat ik naar de verloskamers werd gebracht en ze mij alvast gingen inleiden. 

Als een speer Sander gebeld, hij stond al op het punt te gaan slapen en binnen twintig minuten was hij er. Ik moest wachten op de wisseling van de wacht, zodat de nachtploeg mij rustig verder kon helpen. Ik gaf aan dat ik het idee had dat de krampen toch wel weeën aan het worden waren dus Sander ging ze timen. Om de vijf minuten.. Oké, dus er gebeurt toch wat! Ze waren te doen, moest ze langzaamaan gaan wegzuchten maar nog niet heel heftig. Om 00.30 uur kwam de verloskundige van de nachtploeg langs om te voelen hoeveel ontsluiting ik had, 4 cm! Tegelijkertijd braken de rest van mijn vliezen en toen ging het rap. 

De weeënstorm begon en al snel liep ik tegen het punt dat ik dacht dat ik dood wilde (ja dit riep ik serieus tijdens de bevalling van Luuk en nu wéér, hoezo dramaqueen?) en dat ik het allemaal niet meer aankon. De verloskundige voelde om 1.30 uur hoe mijn ontsluiting vorderde en ik zat al op 9 centimeter. Wauw, dat ging rap en verklaarde waarom ik van grapjes maken tussen de weeën door veranderde in ‘Clair de bevalexorcist’. 

De verloskundige, Sander en ik waren als enige in de kamer. Omdat er meer bevallingen bezig waren dan gepland (het ziekenhuis in Lelystad is gesloten, waardoor ze uit moeten wijken naar het ziekenhuis in Almere), was er minder personeel beschikbaar. Bij een andere bevalling was meer assistentie nodig en omdat het bij mij snel (maar soepel) verliep konden ze bij die andere bevalling blijven waarbij het harder nodig was. Ik hoorde mijn verloskundige op de achtergrond wel rondbellen, maar we bleven toch met zijn drietjes, omdat er niemand ‘over’ was. 

Sander heeft hierdoor de benen uit zijn lijf gelopen en de verloskundige geassisteerd. Ondertussen heeft hij mij gecoacht en was hij de held van de avond voor de verloskundige. En op mijn beurt was ik zijn heldin, want om 02.04 was daar dan eindelijk - na drie lange jaren vol verdriet, vreugde, angst en wachten - onze zoon Naud. Hoe lang wij hebben moeten wachten, zo snel kwam onze kleine man eruit. Wat een ontlading.. De pijn van de weeënstorm zonder pauze zette zich gelijk om in heel veel emoties en tranen. Wat een ongelooflijk gevoel.. Sander heeft Naud uit mij mogen halen en op mijn buik gelegd. 

Vanaf dat moment voelde wij ons nog completer dan wij ons al voelden. Ons gezin van 4, het beeld dat wij niet meer durfden te vormen, is eindelijk werkelijkheid geworden. In de ochtend mocht Luuk eindelijk zijn kleine broertje ontmoeten, wat was dat een prachtig moment. Op het moment dat Naud de stem van Luuk hoorde, deed Naud voor het eerst zijn oogjes open en zocht hij duidelijk naar waar de stem vandaan kwam. Luuk kon het van de daken schreeuwen, eindelijk is hij grote broer!

Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Show More
Share by: