Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Het leukste speelgoed is... 

Gratis natuurlijk! Het leukste speelgoed is gratis, ik hou ervan. Ons huis is met 3 kinderen best gevuld met speelgoed, maar jullie weten dat ik van besparen hou, ik zoek dus de beste koopjes, de leukste kortingen en de mooiste deals, maar gratis speelgoed is nog veel beter natuurlijk.... Vandaag vertel ik je welk gratis speelgoed hier ontzettend favoriet is, kost niks en brengt een hoop plezier;

Dozen;

Ik bestel regelmatig dingen online. Soms is het handiger om iets thuis te laten bezorgen in plaats van helemaal naar de winkel te gaan. De postbezorgers weten ons huis in ieder geval wel te vinden en we hebben daarom altijd dozen staan. Sommige formaten bewaar ik, die zijn handig om marktplaats of Vinted verkopen in te versturen, maar anderen die worden omgedoopt tot speelgoed. En niet zomaar speelgoed... er worden kastelen, boten, auto's en huizen van gemaakt. Vaak worden de stiften erbij gepakt en komt er iets prachtigs uit. Als de kinderen ermee uitgespeeld zijn, dan gaat het weer weg, totdat ze een nieuwe doos "oppimpen"


Knutselspul;

Ik haal af en toe knutselspul in de winkel. Denk aan lijm, stiften en bijvoorbeeld verf. Kleurplaten die print ik uit, ze kiezen dan zelf een kleurplaat uit en voor de rest is de knutseldoos gevuld met van alles;
- Lege wc of keukenrollen
- Blaadjes uit de tuin
- Takjes uit het bos
- Kerstkaarten van vorig jaar (ze knippen daar de plaatjes uit)
- Strikjes die je op cadeautjes vindt
- Oud papier (we hebben een nee-nee sticker op de brievenbus, maar als ik een keer een tijdschrift heb en het niet meer lees, dan knippen ze er van alles uit... de Allerhande is bijvoorbeeld favoriet om chocoladerepen en allerlei groenten uit te knippen, haha!)
- Lege verpakkingen van crackers, hagelslag, pizzabodem mix en meer... om winkeltje te spelen.
- Oude knopen (als je een kledingstuk weggooit omdat het stuk is, haal dan de knopen eraf, ook ideaal om te leren tellen en winkeltje mee te spelen)

Bakjes en bekers;

Toen Thijs klein was kochten we regelmatig badspeelgoed, want na een tijdje komt er in de speeltjes vaak schimmel (iel!) en dan moet het echt vervangen worden. Totdat we er achter kwamen dat "gewone" dingen eigenlijk net zo leuk zijn! Denk aan bakjes die je in de kast hebt staan of de bekers die kinderen toch regelmatig bij een restaurant mee naar huis krijgen, voor je het weer staat je keukenkast vol, daarom gebruiken wij ze nu als badspeelgoed en als het vies is, dan gaat het natuurlijk ook weg! 

En "echt" speelgoed dan?

Naast al deze dingen kun je vaak genoeg ook aan "echt" speelgoed komen. Denk aan de weggeefhoeken die je op Facebook ziet. Hier worden er veel dingen weggegeven. Van puzzels tot poppen en van spelletjes tot racebanen. Kijk er regelmatig en ik weet zeker dat je iets vindt. Of kijk eens op marktplaats bij de gratis optie, ook genoeg te vinden. 


Boeken;

Ik ga met de kinderen regelmatig naar de bibliotheek. Kinderen hebben tot 18 jaar een gratis abonnement. Ze kiezen er boeken uit, maar ook spelletjes voor de Xbox, cd's voor in de auto en dvd's om te kijken, er is genoeg te vinden! En na de leenperiode gaat alles weer terug, ook erg fijn ;) 

De laatste tijd gaan we ook regelmatig naar een mini bieb in de buurt. Er zijn er verschillenden hier in onze buurt, steeds meer mensen beginnen zo'n bieb, waarin je boekjes kunt vinden die je mag meenemen. Je kunt er ook zelf je boeken in kwijt en wij kiezen er vaak boekjes uit die we weer terugbrengen als de kinderen er weer genoeg van hebben, zo hebben nog veel meer kinderen er iets aan!

Ik ben heel benieuwd of jullie nog gratis speelgoed tips hebben! Laat ze mij weten op Instagram! 
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
tips om een moestuin te beginnen
door Doortje 11 apr., 2024
Wil je een moestuin beginnen? Vandaag geven we handige tips!
Onze week; Lekker lenteweer, naar de dierenarts en heerlijk eten
door Doortje 09 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?
Op zoek naar goede pannen? Lees hier de tips!
door Doortje 08 apr., 2024
Op zoek naar goede pannen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Recept; Aardbeien jam twisters
door Doortje 06 apr., 2024
We maken vandaag lekkere makkelijke aardbeien jam twisters!
5 x besparen in April
door Doortje 04 apr., 2024
April is begonnen, we delen vandaag weer 5 handige bespaartips
Show More
Share by: