Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Deze 10 sporten kun je gewoon thuis (of om je huis) doen

Deze 10 sporten kun je gewoon thuis (of om je huis) doen

De sportscholen zijn weer open! Misschien heb je het heel erg gemist en ben je hartstikke blij dat je weer “mag”. Misschien beweeg je liever thuis, dat doe ik persoonlijk wel, ieder heeft zijn eigen voorkeuren. Wat in ieder geval een feit is, is dat beweging ontzettend goed is! Al doe je maar een klein beetje of begin je met een paar minuten, elke beweging is meegenomen nu we allemaal meer zitten, thuiswerken en minder op stap gaan. Vandaag vertel ik je over 10 sporten die je gemakkelijk thuis of buiten in je eigen omgeving kunt doen, je kunt er dus altijd en iedere dag mee bezig zijn… 


1. Padel


Padel, wie kent het niet? Deze nieuwe sport is inmiddels razend populair. Hoewel je voor een potje padel wel een veld nodig hebt, kun je thuis makkelijk oefeningen voor padel doen. Zo sta je goed voorbereid op het veld.



2. Touwtje springen 


Wist je dat touwtje springen 1 van de meest effectieve sporten is? Je traint je hele lichaam in 1 keer. En het lijkt misschien makkelijk, maar probeer maar eens een paar minuten achter elkaar te springen, dat valt vaak best even tegen. Onze meiden hebben laatst hun springtouwen weer eens tevoorschijn gehaald, dus ik spring lekker met ze mee met mijn eigen springtouw. Zij kunnen het overigens langer volhouden dan ik, maar dat maakt niet uit… Muziekje aan en iedere keer een minuutje langer volhouden, je conditie verbetert enorm.


3. Wandelen 


Ik ben fan van wandelen, dat heb ik inmiddels al heel vaak vertelt. Vrijwel iedere dag maak ik buiten een wandeling van zo’n 2-3 km. Dat helpt ook meteen met het halen van die 10.000 stappen. Ik merk dat, sinds ik dit een tijdje doe, ik het echt mis als het een keer niet kan. Ik voel mij er energieker, fitter en lekkerder door. Terwijl het zo simpel is! Podcast opzetten, de deur uit en lekker lopen, makkelijker kan niet. Samen met de kinderen en met Dustin lopen we ook heel wat af, dan lopen we langs speeltuintjes of doen een wandeling in het bos. Ik vreesde dat het er niet meer van zou komen als het winter zou zijn, maar wat blijkt?! Het kan bijna iedere dag alsnog, hartstikke fijn! 


4. Fietsen 


Ik las laatst een aantal artikelen over fietsen en dan vooral over fietsen in Nederland. We hebben hier eigenlijk toch wel een hele mooie fiets cultuur. We fietsen allemaal naar school, naar het werk of in het weekend. Ik hou er zelf van om lekker te fietsen als het mooi weer is, dus vooral in de lente en de zomer, maar ook fietsen is lekker laagdrempelig, ideaal! 


5. Dansen 


Een dag niet gedanst is een dag niet geleefd hier in huis! De radio staat hier eigenlijk iedere dag wel aan. De ene keer luisteren we naar K3, Dan weer naar Jason Derulo, Coldplay en daarna springen we mee met de Snollebollekes. Je begrijpt dat onze muzieksmaak allemaal bij elkaar heel divers is. En het is ook gewoon leuk… van de radio aanzetten ga je vanzelf lekker meedansen… een half uurtje Snollebollekes en de stappen zijn weer gehaald voor die dag ;) 

thuis sporten tips

6. Trap lopen 


Is dat een sport? Nou, het is in ieder geval hartstikke goed voor je. Je verbrandt er namelijk gemiddeld 560 kcal per uur mee. En dat is mega veel! Nou zul je merken dat je echt niet meteen een uur kunt traplopen achter elkaar, want het is echt best zwaar… maar ook hier weer; muziekje aan en lopen. Ideaal op een regenachtige dag en kijk maar hoe lang je het volhoudt. Je zult merken dat je je benen snel voelt, maar ook dat je het steeds langer volhoudt als je dit dagelijks doet. 


7. Zumba 


Als je van dansen houdt, dan is Zumba ook heel erg leuk. Een work-out op muziek, als je op YouTube zoekt vindt je vaak video’s met hele (te) enthousiaste instructeurs, maar dat mag de pret niet drukken. Ik vind het af en toe heerlijk om mee te doen met zo’n hysterische video, lekker meerennen, springen en ronddraaien. 


8. Hardlopen 


Hardlopen is nog steeds mateloos populair. Je kunt de deur uitlopen en een stuk hardlopen, zo makkelijk is het. Ik ben er zelf geen fan van, want ik vind rennen zelf gewoon saai, maar misschien is het wel iets voor jou! Er zijn verschillende apps waarmee je gemakkelijk iets op kunt bouwen… eerst wandelen en dan hardlopen en steeds een stukje langer hardlopen. Zo kun je in korte tijd, voor je het weet, een flink stuk rennen. 


9. Voetballen 


Veel mensen sporten in een team, helemaal bij voetbal. Maar je kunt dit ook gemakkelijk buiten doen. Hier in de speeltuin verderop worden er regelmatig partijtjes gespeeld. En onze kinderen doen lekker mee met de buurtkinderen, maar wij rennen er ook regelmatig tussendoor. En zo’n potje voetbal is soms pittiger dan je denkt, het zorgt ervoor dat je beweegt, rent, je hartslag verhoogd en ik ben soms echt kapot na zo’n uurtje. 


10. Rolschaatsen en skeeleren 


Heb je een fietspad in de buurt, waar niet zoveel hobbels in zitten? Dan is rolschaatsen of skeeleren een leuke activiteit om te doen. Het gaat dus wel het beste op een gladde ondergrond, een stoep is bijvoorbeeld niet prettig, maar een fietspad vaak wel. Je kunt rolschaatsen of skeelers online aanschaffen of eens kijken op tweedehands sites, daar vindt je ze ook vaak voor een leuk prijsje. Je verbetert je conditie met rolschaatsen en skeeleren, je traint je rug en je bilspieren en je bent lekker buiten, een mooie combinatie. 


Met deze 10 sporten kun je dus lekker aan de slag. Weet je nog niet zeker wat er bij jou past? Probeer er dan gewoon eens een paar uit… kies iets wat je leuk vindt, dan hou je het vol en voelt het niet als “sporten” of “moeten”. Succes! 


Dit artikel bevat gesponsorde en / of affiliate links.

Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
tips om een moestuin te beginnen
door Doortje 11 apr., 2024
Wil je een moestuin beginnen? Vandaag geven we handige tips!
Show More
Share by: