Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Een side hustle; Dit kun je allemaal doen om extra te verdienen

Een side hustle; Dit kun je allemaal doen om extra te verdienen

Een side hustle, heb jij er weleens van gehoord? Met een side hutsle kun je naast je vaste baan nog iets anders doen waarmee je geld verdient. Je kunt een side hustle beginnen als je (tijdelijk) extra geld nodig hebt, je schulden bijvoorbeeld sneller wilt afbetalen, even flink wilt sparen of om gewoon structureel meer te verdienen. Veel mensen beginnen een side hustle en dat loopt zo goed waardoor het uiteindelijk een echte onderneming wordt, dat kan ook nog! (En dat gebeurt vaker dan je denkt) Dus begin vooral met iets wat je heel erg leuk vindt, wie weet kun je er op een gegeven moment je hele eigen inkomen mee verdienen. 


Maar wat kun je nou precies doen? Het is altijd verstandig om te bedenken wat je echt leuk vindt, want als je iets naast je huidige baan gaat doen, dan moet je het wel leuk vinden, anders weet je bijna zeker dat je het niet lang blijft doen. Vandaag geef ik een aantal handige opties, misschien zit er iets voor je bij.. en let op; bij het structureel bijverdienen moet je je inkomsten opgeven bij de belastingdienst. Dit kan bij je aangifte van de inkomstenbelasting bij “overige inkomsten” 


1. Webshop beginnen 


Je kunt een hele eigen site beginnen en producten verkopen, maar dat kost vaak veel geld. Het is slimmer om een webshop te beginnen vanuit huis door te verkopen op andere kanalen. Denk aan bol.com, marktplaats of Vinted. Je kunt producten bij groothandels inkopen en daarna doorverkopen voor meer, bij iedere verkoop verdien je dan een klein bedrag. 


2. Workshops geven 


Ben je goed in bakken, koken, taarten versieren, computers updaten, fietsen repareren of meubels oppimpen? Probeer dan eens een workshop te geven. Dat kan bij jouw thuis en tegenwoordig ook heel gemakkelijk online. Verkoop een workshop en geef er bijvoorbeeld eentje per maand waar een aantal mensen bij aan kunnen sluiten. Of verzorg 1 op 1 workshops, ben je ergens heel erg goed in, dan kun je dat gemakkelijk aan andere mensen leren. 


3. Muziekles of bijles geven 


Ik kreeg vroeger pianoles van een buurvrouw en ze had veel meer leerlingen. Maar kun je een instrument goed bespelen? Of ben je heel erg goed in Nederland, Biologie of Wiskunde? Dan kun je muziekles of bijles geven. Als je bijvoorbeeld een goed woordje Spaans spreekt, kun je ook Spaanse les aanbieden voor de toerist die goed uit zijn woorden wilt komen. Een advertentie op marktplaats of bijvoorbeeld Facebook kan ervoor zorgen dat je snel een aantal leerlingen hebt. 


4. Kinderfeestjes organiseren of verkleden 


Kinderfeestjes, ik vind ze als moeder ieder jaar weer een uitdaging. Wat gaan we doen? En wat is leuk voor iedereen? Er zijn verschillende organisaties die een kinderfeestje helemaal uit handen nemen, dat is handig! Er zijn ook steeds meer mensen die iemand inhuren om de kinderen te vermaken. Een vriendin van mij kan bijvoorbeeld heel goed schminken en doet dat regelmatig op allerlei feestjes. Ze verkleed zich samen met iemand anders regelmatig als “Anna en Elsa” en dan worden ze voor een uur ingehuurd voor een kinderfeestje. Ze verdienen er een paar honderd euro per maand mee, dus dat is leuk verdiend. Ben je dus goed in acteren, koop dan mooie verkleed kleding en probeer dat eens uit. Denk ook aan clowns, goochelaars en andere Disney prinsessen. Er is veel vraag naar. 


5. Handwerk maken en verkopen 


Ben je heel erg goed in breien, borduren, haken of schilderen? Verkoop dat je eigen gemaakte producten via bijvoorbeeld Etsy. Er is heel veel aanbod, maar als je er regelmatig iets op zet, dan kun je leuk bijverdienen. 

bijverdienen met breien

6. Online cursussen 


De online cursussen vliegen je tegenwoordig om de oren, natuurlijk omdat er momenteel heel veel online kan. Laat je niet verleiden in cursussen waarbij je tienduizenden euro’s per maand verdient, want als dat zo makkelijk was, dan zou iedereen dat wel doen. Kijk wel naar wat je zelf goed kunt en of je daar een cursus van zou kunnen maken. Je moet veel tijd investeren om een cursus op te zetten, maar als die eenmaal staat kun je die blijven verkopen. 


7. Oppassen 


We zouden het bijna vergeten, maar oppassen is natuurlijk een ideale side hustle. Veel ouders kunnen wel een goede en lieve oppas gebruiken. Ik heb vroeger heel veel opgepast bij gezinnen. ’S avonds als de ouders een avondje uit wilden, maar ook ’s nachts bij een alleenstaande moeder die werkte als stewardess. Ik sliep daar dan samen met de kinderen en bracht ze naar school. Slapend rijk ben ik er niet van geworden, maar het was altijd erg leuk en ik vermaakte mij altijd enorm met de kinderen. Nu ik zelf moeder ben weet ik dat een betrouwbare en lieve oppas goud waard is. Wij hadden voor de corona tijd een vaste oppas, echt ideaal! 


8. Pakketpunt beginnen 


Doordat er zoveel online besteld wordt (en echt niet iedereen thuis werkt) is een pakketpunt in de buurt hartstikke handig. Bij ons zijn er een aantal op loopafstand, dit is gewoon bij mensen thuis. Zij ontvangen een kleine vergoeding voor elk verwerkt pakket (wat daar opgehaald of gebracht wordt) Je moet wel vaste openingstijden hebben en daardoor veel thuis zijn, maar mocht je dat zijn, dan kan het een leuke bijverdienste zijn. 


9. Schoonmaken 


Een lekker schoon huis is heerlijk en veel mensen huren daar iemand voor in. Toen ik net begon met ondernemen heb ik dit ook een tijdje gedaan, muziek aan en door het huis, het was goed verdiend. Ik heb zelf een aantal adressen gevonden waar ik goed betaald werd (want ik gaf deze inkomsten natuurlijk ook op) en ik kwam er wekelijks over de vloer. Schoonmaken is niet perse mijn ideale baan, maar het was leuk om te doen en aangezien ik met mijn eigen onderneming nog niet genoeg verdiende, was het voor die periode een prima uitkomst. Ik kon snel beginnen, het verdiende goed en met een paar uurtjes was ik weer thuis. Wat mij betreft een ideale manier om (tijdelijk) lekker bij te verdienen. 


10. Bloggen of video’s maken voor Youtube 


Ik krijg regelmatig mails van lezers die zelf een blog willen beginnen. Ik adviseer altijd om dat te doen, want het is hartstikke leuk! Wat wel belangrijk is, is om te bedenken dat je er zeker niet snel veel mee verdient. Een vaste lezersgroep opbouwen kost veel tijd en er zijn maar weinig mensen die echt veel verdienen met hun blog. Ik heb inmiddels duizenden lezers per dag en daardoor is het o.a. mijn werk geworden, hartstikke fijn! 


Ook zijn er Youtubers die veel geld verdienen, maar ook hier zijn de meeste mensen die video’s maken meer tijd kwijt dan dat ze er veel aan verdienen. Toch kun je hiermee uiteindelijk leuk bijverdienen. (Ben je trouwens ook al geabonneerd op ons nieuwe kanaal? Dat is ook nog steeds een hobby) dus als je dit hartstikke leuk vindt om te doen, gewoon beginnen en proberen, je weet nooit wat het je zal brengen! 


Door deze side hustles kun je bijverdienen. Of dat nu tijdelijk is of voor de langere termijn, er is veel mogelijk. Kijk naar wat je leuk vindt en dan komt het wel goed, heb je een unieke side hustle, laat het ons vooral weten!


Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
tips om een moestuin te beginnen
door Doortje 11 apr., 2024
Wil je een moestuin beginnen? Vandaag geven we handige tips!
Onze week; Lekker lenteweer, naar de dierenarts en heerlijk eten
door Doortje 09 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?
Op zoek naar goede pannen? Lees hier de tips!
door Doortje 08 apr., 2024
Op zoek naar goede pannen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Recept; Aardbeien jam twisters
door Doortje 06 apr., 2024
We maken vandaag lekkere makkelijke aardbeien jam twisters!
5 x besparen in April
door Doortje 04 apr., 2024
April is begonnen, we delen vandaag weer 5 handige bespaartips
Onze week; Koffie, schoolvoetbal en Pasen!
door Doortje 02 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke ei muffins
door Doortje 30 mrt., 2024
We delen vandaag het recept voor makkelijke ei muffins... lekker en super makkelijk te maken!
Show More
Share by: