Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Zomerse bespaartips, om de zomer voordelig door te komen

Zomerse bespaartips, om de zomer voordelig door te komen

De zomervakantie is inmiddels in heel Nederland begonnen! Tijd om wat zomerse bespaartips te delen. Want hoewel vakantie natuurlijk draait om genieten en een (extra) ijsje, dagje weg en vooral niet letten op de uitgaven… is het wel fijn als je na de zomer nog wat op je rekening hebt staan. Met de hoge inflatie, de hoge prijzen en steeds meer mensen die niet rondkomen, kunnen deze bespaartips je vast helpen om er een mooie zomer(vakantie) van te maken, maar toch de zomer voordelig door te komen… 


1. Drink water 


Water is goedkoop, lekker dorstlessend en bijna overal makkelijk verkrijgbaar. Wij hebben niet standaard andere dranken in huis, maar ik haal ze ook weleens… afgelopen week zag ik een fles van groene ijsthee voor maar liefst € 3,20! Poeh, dat was eerder echt een stuk goedkoper. Dus drink vooral lekker water en maak het niet te duur. 


Vergeet ook niet om je eigen fles mee te nemen als je onderweg bent of een dagje weg gaat. Je kunt een fles bijna altijd bijvullen bij een kraan en op warme dagen is het belangrijk om genoeg te drinken, dus zo’n fles is ook vaak zo weer leeg. Zonde om voor iedereen (steeds) flesje water te moeten kopen. 


2. Kies voor zomerse gemakkelijke maaltijden 


Tijdens vakanties en tijdens warme zomerdagen, dan mag het best allemaal wat makkelijker. Kies daarom voor makkelijke zomerse maaltijden… die ook niet veel kosten. Denk aan een lekkere soep of makkelijke salade. Wij snijden een hoop groenten bij elkaar en met een simpele dressing van olijfolie en citroensap heb je (met eventuele aanvullingen van kaas/ nootjes etc.) een prima maaltijd die ook hartstikke betaalbaar is. 

Kies dus voor; 


- Salades (zelf de groenten even snijden)

- Soepen, vrijwel alle soorten kun je gemakkelijk zelf maken en een beetje zout is op een warme zomerdag niet verkeerd. 

- Low budget BBQ, want ook bbqen kan prima low budget.


3. Kies voor leuke low budget uitjes 


Dagjes weg zijn altijd leuk, maar met een gemiddeld gezin ben je bij een pretpark al snel minimaal € 100,- kwijt aan entree. Wissel de uitjes dus lekker af. Ga naar het strand, daar kan iedereen zich de hele dag vermaken. Ga naar een speelbos, daar zijn er enorm veel van in Nederland (ook leuk om vanaf je vakantieadres te doen als je in eigen land op vakantie gaat). Hou ook vooral de veilingsites en couponsites in de gaten. Daar kun je met korting tickets kopen voor allerlei dagjes uit. En dat is altijd even plannen; zo gingen wij op vakantie een dagje weg met korting omdat ik de kaartjes van tevoren had gekocht, maar als je dus vooruit plant en de tijd neemt om een goede deal te scoren, dan moet dat lukken. 


4. Lekker buiten sporten


In de zomer is het ideaal om lekker buiten te sporten…. Je sportschool abonnement heb je deze maanden niet nodig. Denk aan hardlopen, wandelen, fietsen, maar met warme dagen kun je ook heerlijk zwemmen in het buitenwater. Ook skeeleren is populair in de zomer, even een rondje aan het begin van de dag zorgt voor nieuwe energie. 


5. Picknicken 


Weer eens iets anders dan gezamenlijk eten aan de keukentafel; Ga lekker picknicken! Met kinderen kun je samen de hapjes klaarmaken, pak bestek, borden en drinken in. Vergeet niet wat speelgoed (zoals een voetbal en rackets om een balletje over te slaan) en je hebt een middag plezier. Er zijn verschillende hapjes die je makkelijk kunt meenemen; 

- Wraps gevuld met aioli en sla, komkommer, tomaat

- Salade met stokbrood 

- Sandwiches (broodjes alvast belegd)

- Quiche, ook lekker koud te eten, bijvoorbeeld deze met feta

- Fruit (alvast gesneden)

- Crackers en stokbrood met verschillende dips (zoals hummus, aioli, tzatziki, tapenade) 


Met deze bespaartips heb je een prachtige (low budget) zomer. Vergeet ook niet om  lekker te fietsen en de auto te laten staan, de was buiten te drogen en dan meteen je beddengoed, kussens of andere dingen te wassen die op zomerse zonnige dagen zo droog zijn, ideaal! Maak er een mooie zomer van. 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: