Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Zo min mogelijk boodschappen doen!

Ik merk dat ik het boodschappen doen op dit moment liever een beetje uitstel. Ik ga zelf niet naar de supermarkt, maar Dustin haalt ongeveer 1 keer per week de boodschappen. We willen natuurlijk liever niet de drukte opzoeken, dus hij gaat s'ochtends vroeg en dat gaat prima. Toch is het fijn als we iets langer met alles kunnen doen en daardoor minder naar de supermarkt hoeven. Ik vertel je graag hoe dat nu bij ons gaat;

Voorraad opmaken

Ik heb weleens eerder vertelt dat ik weinig voorraad heb. Toch staat er eigenlijk meer in de voorraadkast dan ik dacht, haha! Pasta heb ik bijvoorbeeld veel op voorraad en dat maken we nu allemaal op. Daarnaast stonden er ook dingen die ik al langere tijd had staan zoals witte bonen in een pot, linzen en pinda's. Het is goed dat we nu zoveel mogelijk opmaken, want hoewel ik weinig weg gooi, weet ik niet of we deze producten anders allemaal hadden opgegeten. 

Vriezer leegeten

Ik ben dol op de vriezer, ik vries enorm veel in. Van kruiden die over zijn tot hele maaltijden. Van die laatste wrap tot een bakje soep. Eind vorig jaar hebben we een nieuwe vriezer gekocht en daar hebben we enorm veel ruimte in! Dat is een groot voordeel, maar ik merk ook dat er nu al dingen in staan die ik vergeet. De laatste weken eten we de vriezer steeds wat leger. Een bakje soep voor de lunch, andere restjes maken bij elkaar weer een avondmaaltijd. En van de bramen van afgelopen seizoen maakten we al jam en smoothies. 

Restjes opeten

Nog zoiets wat echt scheelt. Restjes opmaken en niet in de koelkast laten staan om ze een week later alsnog weg te gooien. We gooien allemaal nog veel te veel weg en dat is zo zonde. Zonde van je geld, maar ook zonde van de producten. Heb je dus iets over van het avond eten, zorg dan dat je het de volgende dag met de lunch opmaakt, of vries het op tijd in. 

Even iets anders

Hoewel ik een paar weken geleden nog dagelijks in de supermarkt kwam, is nu alles anders. We hebben een supermarkt om de hoek, maar ook daar ga ik nu niet zomaar even heen. We hebben een boodschappenlijstje op het aanrecht liggen en als er iets op is, dan schrijven we het meteen op. De boodschappen worden dus eens per week gehaald en daardoor worden we creatief met wat er wel in huis is. Is de pindakaas op, dan hebben we nog gewone kaas. En laatst kwam ik erachter dat de Parmezaanse kaas voor over de pasta op was, toen aten we de pasta zonder kaas of met "gewone" kaas. Dat was ook helemaal prima! 

Een strikt weekmenu

Ik maak al eeuwen een weekmenu. Ik vind het handig en het zorgt er sowieso voor dat je minder weggooit. Ook nu maak ik een weekmenu en ik hou er rekening mee dat de boodschappen makkelijk gedaan worden. Dat betekent dat we naar 1 supermarkt gaan, dus dat ik gebruik maak van die aanbiedingen en dat de maaltijden niet al te lastig zijn. Ik ga nu geen recepten uitproberen waar je 6 verschillende kruidenpotjes voor nodig hebt. We gaan terug naar de basis en kiezen voor simpele en gezonde maaltijden zonder teveel poespas. Helemaal prima. 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: