Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Help! Mijn baby heeft krampjes! 10 handige tips!

Gastblogger Megan is niet zo lang geleden moeder geworden en die eerste weken zijn heftig, helemaal als je baby krampjes heeft, gelukkig heeft ze handige tips, lees je mee?! 

Omdat ik de eerste paar weken met de handen in mijn haar zat, niet wetende wat mijn baby had. Hij sliep veel, huilde alleen maar als hij moest eten, maar plots begon hij ook op andere momenten te huilen en het hield mij nachtenlang wakker. Buikkrampjes! Mijn kind verging van de pijn wanneer de melk niet goed wilde zakken, niet goed viel of het poepen of een boertje niet wilde lukken. Buikkrampjes bij pasgeboren baby's is heel normaal, hun maag en darmen moeten immers nog helemaal wennen aan het leven buiten de buik en hoe zij hun melk moeten verteren. Daarom deze 10 tips voor wat te doen om deze krampjes voor je kind, maar ook jezelf, dragelijk te maken!

1. Ga na of er klonten zaten in de melk van je baby. Misschien was het flesje net niet helemaal goed vermengd. Tip: doe eerst de hoeveelheid cc water in de fles, dan de schepjes, doe vervolgens het flesje in de magnetron tot je ziet dat de inhoud schepjes helemaal vermengd is met het water en er melk is ontstaan. Twijfel je nog steeds of het goed gemengd is? Ga dan met een vorkje roerend nog een keer door het flesje heen, als je het vorkje naar boven haalt kun je zien of er klonten blijven kleven!

2. Ga na of de melk niet te koud is. Dit kun je heel simpel doen! Laat een paar druppels van de fles op je pols vallen!

3. Ga na op welk tijdstip van de dag je kindje de meeste krampjes heeft. Is dit 's ochtends, 's middags of 's avonds? Plan op dat moment in dat je je kindje in bad doet! Het effect van het badje is dat de warmte de pijn verlicht! Ga maar na als je zelf buikpijn hebt en een lekkere warme douche of een warm bad neemt!

4. Helaas kan dit nu niet vanwege de corona crisis, maar houd hem in je achterhoofd voor erna! Ga met je kindje naar de babyspa, dit geeft een nog beter effect dan een badje omdat hierbij ook bubbels gebruikt worden zoals bij een jacuzzi, hierdoor nemen de krampjes af! Resultaat kun je al zien na één keer, maar het meeste resultaat zie je als 1 keer in de 2 weken gaat.

5. Ga na of je wel de juiste voeding hebt! Mijn kindje had behalve krampjes ook erg veel last van obstipatie. Wat bleek? De kruidvat voeding die ik gebruikte mengde niet goed, deze was erg dik! Ik ben op advies van de baby spa toen overgegaan op Hipp, hypo allergenen voeding! Deze voeding is veel compacter, veel minder dik, en mengt beter. Ik zag gelijk resultaat bij mijn kleintje!

6. Gebruik massage olie om je kindje voor het slapengaan mee te masseren. Hiervoor gebruik je maar een klein beetje! Smeer zijn buikje, zijn billetjes en beentjes hiermee in en maak met je beiden handpalmen zachte bewegen, dit kun je bij de hele kleintjes ook met je vingers doen als dat fijner voelt!

7. Heeft je baby kramp? Help hem door de melk in kleine beetjes te geven en hem tussendoor rechtop op zijn buik tegen je aan te houden!

8. Een andere tip is om tijdens de kramp fietsbewegingen te maken met zijn beentjes! Met de klok mee doe je dit. Of houd zijn beentjes omhoog en wieg ze een beetje op en neer, zo kan hij beter scheetjes laten en kan de lucht die dwarszit er beter uit. 

9. Een warme hand op zijn buik tijdens een kramp kan ook helpen! Gewoon boven zijn kleertjes.

10. En de laatste tip is: gebruik darmdruppels van een etos of een kruidvat, gewoon zonder recept te verkrijgen! Deze dien je toe vóór elke voeding. Zelf heb ik deze ook gebruikt en ik zag meteen dezelfde dag nog resultaat! Ik heb het voor een week gebruikt en nu heeft mijn kleintje bijna geen krampjes meer, een enkele keer nog.

Wat natuurlijk het meeste helpt is troost en liefde bieden aan je kindje! Raak niet gefrustreerd als je nachtrust door zijn/haar krampjes verbroken wordt, maar zeg tegen je kindje dat je zijn/haar pijn begrijpt en je hem "wegtovert"! 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: