Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Zo doe ik nu boodschappen! 

Boodschappen doen is nog steeds anders dan "normaal" Dan hoe we gewend waren. Ik ging voordat het corona virus uitbrak bijna dagelijks even naar de supermarkt. Ik bracht de kinderen naar school en ging dan een rondje door de supermarkt. Omdat ik dan vroeg was, scoorde ik vaak afgeprijsde dingen, die ik altijd graag meeneem... vlees, brood etc. Het scheelde best veel! Nu alles weer een beetje normaler lijkt te worden doe ik de boodschappen nog steeds anders dan hiervoor... ik vertel het je vandaag en vertel je hoeveel we momenteel kwijt zijn... 

Boodschappen bestellen;

Ik bestelde vorig jaar iedere week de boodschappen. Daarnaast liep ik dan af en toe de supermarkt in voor wat verse dingen, maar eenmaal per week kwam de Picnic hier bezorgen. Dit veranderde dus toen ook onze meiden naar school gingen, ik bestelde nog maar heel sporadisch en kocht bijna alles in de fysieke supermarkt. 

Inmiddels bestel ik weer iedere week de boodschappen (toen dat na alle drukte weer mogelijk was) Ik vind het erg fijn om zondag een weekmenu te maken. Ik bestel dan meteen de boodschappen en die worden hier dan dinsdagavond bezorgd. Ik bestel niet alles online, maar zeker wel de grotere of zwaardere dingen zoals brood, toiletpapier, melk, yoghurt etc. 

Fysieke supermarkt;

Daarnaast ga ik nu eens per week naar de fysieke supermarkt. Ik vind dat fijn om weer te doen, vooral ook omdat Picnic met sommige producten een stuk duurder is, die producten haal ik dan bij de gewone supermarkt en daarnaast maak ik graag gebruik van handige aanbiedingen. Die vind ik bij de Picnic ook niet zo interessant. Ik ga naar de Vomar en daar hebben ze vaak goede aanbiedingen, die neem ik mee en ik neem producten mee die niet leverbaar waren oid. 

Minder in de supermarkt;

En zo kom ik nu dus veel minder in de supermarkt dan eerst. Dat heeft voor en nadelen... ik dacht dat ik niet veel impulsaankopen deed, maar ik nam toch regelmatig iets extra's mee toen ik iedere dag naar binnen liep. Het nadeel is dat ik nu minder afgeprijsde producten meeneem. Dat is jammer, maar dat is voor nu prima. 

Uitgaven aan de boodschappen;

Ik vind de boodschappen nu wel duurder geworden, vooral de laatste weken valt het mij echt op. Meestal bestel ik voor €40,- tot € 50,- aan de boodschappen en in de fysieke supermarkt ben ik dan nog zo'n €30,- kwijt. Gemiddeld zitten we nu op €80,- tot €90,- per week voor ons gezin van 5. 

Hoe dan?! 

Ik krijg enorm vaak de vraag hoe we dat nu doen. €80,- per week schijnt goedkoop te zijn, maar ik heb niet het idee dat we iets bijzonders doen. Wij zijn vooral goedkoper uit door de volgende dingen te doen;

- Minder vlees.
We eten gemiddeld 2-3 keer per week vlees. Dat verschilt overigens per week, maar vlees is natuurlijk wel een duurder product. We hebben inmiddels veel succesrecepten waar geen vlees in zit en die eten we graag! 

- Bijna geen frisdrank.
We drinken voornamelijk water, de kinderen eigenlijk ook. (Die krijgen ook naar school een beker water mee) Ik vind dat ook belangrijk ivm suikers. Ik koop denk ik eens per 2 weken een pak sap of een fles frisdrank en we hebben altijd wel een fles limonade staan, maar omdat dat ook weinig gedronken wordt, doen we daar ook lang mee. Dat scheelt natuurlijk zeker wel op de kosten.

- huis of c-merken.
We kopen weinig a-merken, omdat we veel andere merken ook lekker vinden. Een huismerk of c-merk kan net zo lekker zijn, het is een kwestie van uitproberen. En de producten die we niet lekker vinden kopen we wel van een a-merk, als er een goede aanbieding is, dan slaan we in. ;)

- Fruit uit eigen tuin.
Ik koop wekelijks appels, peren, bananen en sinaasappels. We eten allemaal flink veel fruit. En in deze tijd hebben we ook veel fruit uit eigen tuin. We hebben nu frambozen, aardbeien en bessen. Straks in het najaar hebben we appels en bramen... door de jaren heen hebben we steeds stekjes in de tuin geplaatst en daar hebben we ieder jaar plezier van! 

- Restjes.
Zoals jullie vast wel weten gooi ik weinig weg. We houden regelmatig een restjesdag en halen dan de restjes uit de vriezer. We eten ook gerust 2 dagen achter elkaar hetzelfde, helemaal prima. Dan maak je bijvoorbeeld 1 pan stamppot en daar eet je dan 2 dagen van. 

- Groots inkopen
Als er een goede aanbieding is, neem ik gerust lekker wat voorraad mee. Ook kijk ik naar grootverpakkingen. Wij eten regelmatig wraps en ik koop een pak met 12 wraps voor € 1,50. Een pak van € 8 wraps is € 1,- Dat is per stuk niet goedkoper, maar als je meerdere grotere verpakkingen koopt, krijg je wel nog 10% korting, dus dan scheelt het wel! Dit is ook met grotere verpakkingen vlees vaak het geval, het kan dus best lonen om meer in te kopen en producten bijvoorbeeld in te vriezen. 

- Minder snoepen
De kinderen snoepen natuurlijk wel regelmatig, maar ik koop vrij weinig snoep... eens per maand een zakje denk ik! Ze krijgen regelmatig traktaties op school met flink veel snoep. Ze kiezen er dan 1 en eten de rest andere dagen op. Ook hebben we altijd wel een zak chips en koekjes in huis, maar als het op is, is het op en neem ik het de volgende keer weer mee. Het scheelt heel veel snaaien... als je het niet in huis hebt (of gewoon niet zo veel) dan eet je het ook niet allemaal op, ook fijn voor de lijn! 

En zo doe ik nu iets anders boodschappen dan eerst, maar dit werkt ook prima! 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: