Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Weekmenu; Linzensoep en hartige taart!

Weekmenu; Linzensoep en hartige taart!

Ons weekmenu... dat is nu best een uitdaging! Hoewel we rekening moeten houden met sport, waarbij we 1 avond laat thuiskomen en er dan eten klaar moet zijn en 1 avond waarbij we juist vroeg eten, houden we nu ook rekening met de aankomende verhuizing. De vriezer zat namelijk nog best vol en nu hebben we een grote vriezer, maar in het tijdelijke huis hebben we 3 lades. Daarnaast hebben we hier een goede oven en straks een combi magnetron waar we niet hele grote maaltijden in kwijt kunnen. We maken dus de vriezer leeg en ik kook nog graag al mijn favoriete oven maaltijden ;)


Wil je zelf graag een keer je weekmenu delen? Dat kan! Vul het formulier in en wij maken er een mooi artikel van.


Maandag; Linzensoep en tomatensoep


Afgelopen zondag hadden we de tafel weer volgezet met allerlei lekkere hapjes. Daar hadden we nog best wat dingen van over; olijven, aioli, Turks brood, wat vleeswaren etc. Uit de vriezer haalde ik een bak linzensoep. Onze kinderen eten eigenlijk alles, maar toch hebben ze allemaal wel een maaltijd die ze echt niet lekker vinden. Bij Thijs is dat linzensoep, dus voor hem had ik tomatensoep, ook lekker!


Dinsdag; Taco's


Ik maakte een makkelijke vulling met ui, knoflook, paprika, mais en kidneybonen. We aten de taco's met kaas en guacamole. Uit de vriezer kwamen nog wat wraps, die ik ook vulde, zo was dat meteen ook op.


Woensdag; Krieltjes, doperwtjes en worstje


Als er krieltjes afgeprijsd zijn ivm de datum, nemen we ze vaak mee en gaan ze de vriezer in. We hadden nog 2 zakjes krieltjes met Italiaanse kruiden liggen, die gingen in de oven. We kookten er doperwtjes bij en hadden er nog een worstje bij.


Donderdag; Gado Gado


Op donderdag heeft Thijs honkbal training en zijn we laat thuis, we komen meestal tegelijk met Dustin thuis, die dan uit zijn werk komt. Meestal maak ik 's middags een grote pan soep, dan kunnen we zo aan tafel. Maar we hadden natuurlijk maandag al soep gegeten, dus er moest even een ander idee komen.


Ik kookte 's middags allerlei groenten (sperziebonen, bloemkool, broccoli) en kookte alvast wat eitjes. Toen we thuis kwamen roosterde ik nog wat pinda's en maakten we satésaus. Zo konden we toch snel aan tafel.


Vrijdag; Pannenkoeken


Ik had gelezen dat het vandaag pannenkoeken dag is en hoewel we geen idee hebben wat voor nut zo'n speciale dag heeft, vonden we het een mooi excuus om pannenkoeken te bakken ;)


Zaterdag; Uit eten


Thijs heeft na zijn training een slaapfeestje en is zaterdagavond dus niet thuis. De meiden eten gezellig samen met opa en oma frietjes met kipnuggets en Griekse salade. (Dat wilden ze graag en opa en oma vonden dat natuurlijk prima). Dustin en ik gaan samen uit eten.


Zondag; Hartige taart


Ik denk dat zondag een vrij rustige dag wordt. We rijden een paar keer heen en weer naar onze tijdelijke woning, want de verhuizing staat voor volgende week gepland. Maar ik denk dat we verder rustig aan doen.... Thijs slaapt denk ik lekker bij en de meiden willen mij vast helpen. Het is een ideale dag voor een hartige taart. Ik heb jaren geleden een recept van iemand gekregen en we eten deze versie nog regelmatig. Het is een hartige taart met onder andere ui en spekjes, lekker!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: