Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Weekboodschappen voor minder dan € 4,- per dag!

Gastblogger Gertien vertelde al eerder hoe ze goedkoop boodschappen doet. Vandaag vertelt ze over haar "no spend week" die uiteindelijk een week werd waarin ze zo min mogelijk uitgaf ;) 

Vanaf eind oktober spaarden we voor een boodschappenpakket bij de supermarkt vlakbij ons huis. Als ik die zegeltjes eenmaal spaar, ben ik steeds bezig om 10 euro of een veelvoud daarvan uit te geven. ;) Per 10 euro kreeg je een zegeltje. Ik vind het eigenlijk stom hoe het werkt, maar ja ik doe er vrolijk aan mee haha. Begin januari hadden we de spaarkaart eindelijk vol en het was een mooi pakket met bijna alleen maar dingen die we wel gebruiken!

Hierna was het tijd om weer op de boodschappenuitgaven te letten. De voorraadkast en vriezer zaten (over)vol met eten! Op internet las ik over een No Spend Week, dat leek me wel interessant. De regels bepaal je zelf. Ik besloot me te concentreren op de boodschappen en nog wat verse boodschappen te doen voor ik begon. Ik kocht brood en fruit. Binnen enkele dagen was het fruit al op en ik vond het niet oke om de week zonder fruit af te gaan maken. Tijs moet elke schooldag fruit mee nemen. Deze No Spend Week was dus geen succes, ik besloot er mee te stoppen... Ik ben nogal perfectionistisch. ;)
Een paar dagen na deze mislukking, ging ik maar gewoon voor zo goedkoop mogelijke boodschappen. :) De eerste boodschappen die ik op woensdag deed waren 3 broden, krentenbollen en eierkoeken van de bakker van gisteren, 2 bekers Gigi plantaardig ijs 0,25 per stuk (!) en oreokoekjes. Die laatste zocht Sara uit. :) €5,89 bij elkaar. 
Op vrijdag kocht ik tomaatjes, 3 paprika's, 7 bananen, winegums via Scoupy voor 0,50(!), 3 winterwortels, 8 appels, 1 komkommer, 5 peren, volle yoghurt, augurken en mayonaise voor totaal €13,38.
Op zaterdag gingen we op familiebezoek en mee boodschappen doen. Bij de Jumbo daar hadden ze een koeling staan met sterk afgeprijsde producten op de datum van die dag. Daar kon ik een zak sla, aardappelschijfjes en bloemkoolrijst voor 50 cent per stuk niet negeren! :) Ik las op internet dat de Jumbo stopt met Too Good To Go! Ik vind deze manier van verkoop van producten op de datum eigenlijk fijner bij supermarkten. Zo koop je alleen producten die je ook echt gaat gebruiken. Bij bakkers ben ik zeker nog steeds fan van Too Good To Go!

Dinsdag ging ik hier ook naar de Jumbo en ze hadden interessante dingen liggen, 328 gram biologische kipfilet voor €2,50! Verder een zak spruitjes en een pak drinkyoghurt voor 50 cent per stuk. Van de 'gewone' producten kocht ik nog kokosbrood en nog een keer winegums voor 0,50 van Scoupy, bij een andere supermarkt gekocht dit keer. :) €2,35 in totaal. Bij het Kruidvat stond een bak met dingen die bijna op de datum waren voor 50 cent per stuk. Ik nam een mega-pak Sultana mee, houdbaar tot maart, en een pakje dropjes. 
Dit waren de boodschappen die ik deze week deed, in totaal €27, 62! Uiteraard is het zo weinig doordat we heel veel eten in huis hadden, anders was het niet gelukt.Ik moet eerlijk zeggen dat ik de dag erna, wel gelijk weer groente en fruit heb gekocht hihi.

Dit was ons weekmenu:
woensdag: rijstschotel (uit de vriezer)
donderdag: stoofpotje met zoete aardappel (alles al eerder gekocht)
vrijdag: gado gado (wortels gekocht, prei uit voorraadkast, sperziebonen uit de vriezer en de rest al in huis) 
zaterdag: broodje hamburger + aardappels uit de oven (op familiebezoek)
zondag: aardappels, groente, vlees (aardappelschijfjes en sla gekocht, vlees uit de vriezer)
maandag: slastamppot (sla gekocht, aardappels en rookworst al in huis)
dinsdag: aardappels, groente, vlees (alles al in huis)
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: