Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Voetjebal, de leukste sport voor peuters en kleuters!

Gastblogger Saskia vertelt vandaag over "Voetjebal" De leukste sport voor peuters en kleuters!

Sinds Julian 2.5 jaar oud is gaat hij elke zaterdag voetballen. Samen met papa vertrekt hij ’s ochtends met een glimlach van oor tot oor naar Voetjebal. Mama blijft bij de baby.. blijft ten slotte een mannending hè dat voetballen? 
Julian volgt iedere week een les van drie kwartier, waar naast het voetballen een beroep wordt gedaan op veel verschillende ontwikkelingsaspecten:

Voetjebal is het eerste speciale voetbal speelconcept van Nederland voor kinderen van 2 t/m 5 jaar waarbij wij de kracht van voetbal gebruiken om het potentieel van het kind te ontwikkelen. Kleuters en peuters maken tijdens de Voetjebal lessen voor het eerst op een gestructureerde manier (samen met een ouder) kennis met een bal, waarbij de nadruk uiteraard op spel en plezier ligt. Maar Voetjebal is nog veel meer dan een voetbal speelconcept. 
Naast de aandacht voor voetbaltechnieken worden tijdens de sessie diverse basale ontwikkelingsgebieden aangesproken. Op een speelse manier verbeteren kinderen hun motoriek en coördinatie en leren ze onder andere: kleuren benoemen, synchroon tellen en symbolen herkennen. Al het Voetjebal materiaal is speciaal ontworpen voor kinderen en stimuleert hun coördinatie, behendigheid en balans. (Bron website Voetjebal).

Julian gaat met enorm veel plezier naar de lessen en heeft inmiddels zijn eigen Voetjebal-tenue. Zijn groep bestaat uit vooral peuterjongetjes die hard rennend en niet luisterend door de zaal gaan. De lessen verlopen volgens een duidelijke structuur, er wordt altijd gestart met een kring waarbij ieder kind zijn naam mag noemen en welkom wordt geheten, vervolgens worden de armen, benen en billen wakker gemaakt en wordt er bewogen op muziek. 
Er wordt laagdrempelig gestart met een duidelijke opbouw, succeservaringen zijn hierin erg belangrijk. Hoewel Julian verlegen kan zijn, staat hij tijdens het voetballen vooraan en voert hij de ene na de andere opdracht uit. Onlangs heeft hij zijn eerste sticker verdiend, door met één voet op de bal te balanceren. Hij kwam glimmend terug van de les. Next goal: kunnen dribbelen met de bal. Tijdens de Sinterklaasperiode was er een heuse pietenles waarbij alle kleine voetbalpietjes een echte piet leren te zijn. Er werd op de daken geklommen, over de daken gelopen, in de touwen geslingerd en door de schoorsteen gekropen. De les werd afgesloten met een echt pietendiploma!
De reden dat we gekozen hebben voor het wekelijks sporten bij Voetjebal is het kunnen bewegen in combinatie met een bal, ontstaan vanuit het feit dat Julian al van kleins af aan gek is op voetballen. Dat er een beroep wordt gedaan op allerlei ontwikkelingsgebieden sprak ons enorm aan. Daarnaast vinden we het belangrijk dat Julian samen met zijn leeftijdsgenootjes lekker kan bewegen en plezier kan hebben. We zien hem wekelijks succeservaringen opdoen en hem steeds meer zelfvertrouwen krijgen en dat is erg leuk om te zien. Lucas is pas negen maanden oud, maar ook voor hem hoop ik iets leuks te kunnen vinden wat goed bij hem past. 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: