Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Van juffie naar juf Eva! 

Gastblogger Eva wilde altijd al juf worden, maar deed dit niet meteen, vandaag vertelt ze hoe ze uiteindelijk toch kleuterjuf is geworden! 

Als kind wist ik het al zeker, ik zou juf worden en dan bij voorkeur kleuterjuf. Er was ook geen twijfel mogelijk dat toen ik de Havo afrondde, waarom zou ik mijn best doen voor VWO, naar welke opleiding ik zou gaan. Ik ben niet eens gaan kijken op meer dan 1 opleiding, want ik wist het precies.

Ik startte met mijn opleiding, maar studeren aan een HBO was wel wat andere koek dan lessen volgen op de Havo. Vooral het sociale leven er omheen trok erg mijn aandacht. Mijn stage bij de kleuters was fantastisch. Maar het half jaar daarna kwam ik bij een erg strenge leerkracht in een groep 4 terecht, waar ik totaal geen klik mee had. Die mij een onvoldoende wilde geven voor mijn stage. Gelukkig had ik het voordeel dat mijn Tutor vanuit de opleiding op stagebezoek het oneens was met het oordeel van die leerkracht en zo mocht ik toch op de opleiding blijven. 
Mijn zelfvertrouwen was wel beschadigd. Zo haalde ik het jaar daarna wel mijn Propedeuse, maar vlak daarna besloot ik toch mijn opleiding te stoppen.

Thuis niets doen was bij ons thuis geen optie. Ik schreef me in bij het uitzendbureau Randstad en had snel werk. Ik kwam in de kinderopvang terecht en fietste op mijn stadsfietsje heel Amsterdam door om op veel verschillende kinderdagverblijven in te vallen. Er waren meerdere locaties die wel een langere verbintenis met mij aan wilde gaan, maar een propedeuse was wel genoeg om in te vallen, maar niet voldoende voor een vast contract. Op mijn sloffen haalde ik aanvullend mijn MBO-4 opleiding, Sociaal Pedagogisch Werk.

Vlak daarna vond ik een leuke baan om de hoek van Artis, op een babygroep. De jaren erna werkte ik, genoot ik van uitgaan en bouwde ik een leven op met mijn vriend. We kochten een huis in Almere, we trouwden en kregen 2 kinderen mijn zoon en dochter. Na de geboorte van mijn dochter besloot ik om dichter bij huis te gaan werken en vond snel een baan in Almere.

En toen kwam het moment waarop mijn zoon bijna 4 werd en wij een school moesten kiezen. Ik liep de basisschool binnen en ik wist het gelijk! Dit is wat ik wilde, ik wilde juf zijn!
Na de zomer dat mijn dochter 2 werd, keerde ik terug op de PABO. Omdat mijn propedeuse en werkervaring aansloten, kon ik in het 2e jaar starten. 
Het regime van twee avonden in de week naar school en stage lopen kwam naast mijn werk op het kinderdagverblijf en gezin. Met de hulp van (schoon)ouders kreeg ik in de weekenden tijd voor mijn huiswerk en lesvoorbereidingen. Op vele vlakken werd dit een leerzame tijd, niet alleen onderwijsinhoudelijk. Het was een loodzware combinatie, maar ik hield mijn doel voor ogen!

Drie en een half jaar later kon ik met trots mijn HBO diploma in ontvangst nemen. Ik had mijn droom waargemaakt!

In een eindproject plaatste ik een Loesje tekst, die mij passend leek:
Studie-advies, meer ruimte voor laatbloeiers!
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: