Recept; Zelf pindakaas maken

Er gaan hier in huis heel wat potten pindakaas doorheen, alleen Thijs houdt er absoluut niet van. Maar de rest; echt wel! Een vers broodje met pindakaas is heerlijk en dan het liefst de 100% pindakaas, die je tegenwoordig overal in de winkels ziet. Maar... eerlijk is eerlijk, die is ook vrij prijzig en zelf maken is nou eenmaal goedkoper (en lekkerder!) Daarom deel ik vandaag graag mijn succesrecept om zelf pindakaas te maken, super makkelijk.
Dit heb je nodig om zelf pindakaas te maken;
- keukenmachine
- 500 gram ongezouten pinda's
- theelepel zout
Dat is het (ja, echt!) Voor een fractie van de prijs (je koopt al 250 gram ongezouten pinda's bij de Appie voor € 0,86 dus met 2 verpakkingen zit je op € 1,72) maak je zelf een pot vol.
Zo maak je zelf pindakaas;
- Doe de pinda's in een koekenpan en verwarm op laag vuur. Door de pinda's te verwarmen komt de olie al een beetje vrij en ruikt je keuken meteen heerlijk, De pinda's smaken ook beter, dus even 5 minuten verwarmen op laag vuur is echt een aanrader.
- Doe de pinda's in de keukenmachine (wil je een versie maken met stukjes pinda, houd dan wat pinda's apart en hak ze in stukjes)
- Laat de keukenmachine draaien, het duurt echt even voordat je pindakaas krijgt, maar heb geduld! Eerst krijg je een dikkere pasta en als je verder draait, dan wordt de pindakaas steeds dunner (dit komt weer door de olie) Schraap eventueel af en toe de zijkanten even schoon en laat de pinda's verder draaien, voeg het zout toe en draai nog even verder.
- Wil je de versie met stukjes maken, dan kun je na het draaien de achtergehouden stukjes pinda toevoegen.
- Schep de pindakaas in een schoon potje en bewaar in de koelkast.
Je kunt aan de pindakaas veel smaakjes toevoegen als je dat lekker vindt. Denk aan het toevoegen van kaneel, zeezout ipv gewoon keukenzout, stukjes chocolade, hazelnoot of bijvoorbeeld sambal.
Deze pindakaas is heerlijk op een plak zelfgebakken brood.
Vergeet ook niet om onze andere recepten
eens te proberen! Eet smakelijk.