Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Zelf pindakaas maken

Recept; Zelf pindakaas maken
Er gaan hier in huis heel wat potten pindakaas doorheen, alleen Thijs houdt er absoluut niet van. Maar de rest; echt wel! Een vers broodje met pindakaas is heerlijk en dan het liefst de 100% pindakaas, die je tegenwoordig overal in de winkels ziet. Maar... eerlijk is eerlijk, die is ook vrij prijzig en zelf maken is nou eenmaal goedkoper (en lekkerder!) Daarom deel ik vandaag graag mijn succesrecept om zelf pindakaas te maken, super makkelijk. 

Dit heb je nodig om zelf pindakaas te maken;

- keukenmachine 
- 500 gram ongezouten pinda's
- theelepel zout 

Dat is het (ja, echt!) Voor een fractie van de prijs (je koopt al 250 gram ongezouten pinda's bij de Appie voor € 0,86 dus met 2 verpakkingen zit je op € 1,72) maak je zelf een pot vol. 

Zo maak je zelf pindakaas;

- Doe de pinda's in een koekenpan en verwarm op laag vuur. Door de pinda's te verwarmen komt de olie al een beetje vrij en ruikt je keuken meteen heerlijk, De pinda's smaken ook beter, dus even 5 minuten verwarmen op laag vuur is echt een aanrader. 
- Doe de pinda's in de keukenmachine (wil je een versie maken met stukjes pinda, houd dan wat pinda's apart en hak ze in stukjes) 
- Laat de keukenmachine draaien, het duurt echt even voordat je pindakaas krijgt, maar heb geduld! Eerst krijg je een dikkere pasta en als je verder draait, dan wordt de pindakaas steeds dunner (dit komt weer door de olie) Schraap eventueel af en toe de zijkanten even schoon en laat de pinda's verder draaien, voeg het zout toe en draai nog even verder. 
- Wil je de versie met stukjes maken, dan kun je na het draaien de achtergehouden stukjes pinda toevoegen. 
- Schep de pindakaas in een schoon potje en bewaar in de koelkast. 

Je kunt aan de pindakaas veel smaakjes toevoegen als je dat lekker vindt. Denk aan het toevoegen van kaneel, zeezout ipv gewoon keukenzout, stukjes chocolade, hazelnoot of bijvoorbeeld sambal. 

Deze pindakaas is heerlijk op een plak zelfgebakken brood

Vergeet ook niet om onze andere recepten eens te proberen! Eet smakelijk.
Onze week: Winkelen, een ongeluk, een run en de winter Efteling
door Doortje 16 december 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept: Kerststerren van bladerdeeg met chocoladevulling
door Doortje 14 december 2025
Vandaag delen we weer een heerlijke receptje voor de kerstdagen!
10 slimme tips om te besparen op je kerstboodschappen (zonder in te leveren op gezelligheid)
door Doortje 13 december 2025
Wij delen vandaag 10 slimme tips om te besparen op je kerstboodschappen
Voorbereiden op een recessie? Dit kun je doen!
door Doortje 11 december 2025
Na een hoge inflatie volgt vaak een recessie, maar dat is nu nog extra onzeker. Toch kan het geen kwaad om je een beetje voor te bereiden.
Onze week: Sinterklaas, ontbijt op bed en nieuwe sportkleding
door Doortje 9 december 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Wat je moet weten over moderne trends en klassieke kledingstukken
door Doortje 8 december 2025
Vandaag vertellen wij je alles over moderne trends en klassieke kledingstukken (Gesponsord artikel)
Dit kun je maken met Sinterklaas left overs!
door Doortje 6 december 2025
Heb jij ook nog veel Sint lekkers over? Ik vertel je vandaag graag wat je daar allemaal mee kunt maken!
Koken met seizoensgroenten in december: vers, voedzaam en verrassend lekker
door Doortje 4 december 2025
Welke seizoensgroenten zijn er eigenlijk in December? Vandaag zetten wij ze voor je op een rij!
Onze week: Kerstbomen opzetten, schoen zetten, kruidnootjes bakken en stage
door Doortje 2 december 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
5 x besparen in December
door Doortje 1 december 2025
De laatste maand van het jaar is begonnen. Ook deze maand delen we weer 5 handige bespaartips of opdrachten om mee aan de slag te gaan, succes!
Show More