Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Zelf pindakaas maken

Recept; Zelf pindakaas maken
Er gaan hier in huis heel wat potten pindakaas doorheen, alleen Thijs houdt er absoluut niet van. Maar de rest; echt wel! Een vers broodje met pindakaas is heerlijk en dan het liefst de 100% pindakaas, die je tegenwoordig overal in de winkels ziet. Maar... eerlijk is eerlijk, die is ook vrij prijzig en zelf maken is nou eenmaal goedkoper (en lekkerder!) Daarom deel ik vandaag graag mijn succesrecept om zelf pindakaas te maken, super makkelijk. 

Dit heb je nodig om zelf pindakaas te maken;

- keukenmachine 
- 500 gram ongezouten pinda's
- theelepel zout 

Dat is het (ja, echt!) Voor een fractie van de prijs (je koopt al 250 gram ongezouten pinda's bij de Appie voor € 0,86 dus met 2 verpakkingen zit je op € 1,72) maak je zelf een pot vol. 

Zo maak je zelf pindakaas;

- Doe de pinda's in een koekenpan en verwarm op laag vuur. Door de pinda's te verwarmen komt de olie al een beetje vrij en ruikt je keuken meteen heerlijk, De pinda's smaken ook beter, dus even 5 minuten verwarmen op laag vuur is echt een aanrader. 
- Doe de pinda's in de keukenmachine (wil je een versie maken met stukjes pinda, houd dan wat pinda's apart en hak ze in stukjes) 
- Laat de keukenmachine draaien, het duurt echt even voordat je pindakaas krijgt, maar heb geduld! Eerst krijg je een dikkere pasta en als je verder draait, dan wordt de pindakaas steeds dunner (dit komt weer door de olie) Schraap eventueel af en toe de zijkanten even schoon en laat de pinda's verder draaien, voeg het zout toe en draai nog even verder. 
- Wil je de versie met stukjes maken, dan kun je na het draaien de achtergehouden stukjes pinda toevoegen. 
- Schep de pindakaas in een schoon potje en bewaar in de koelkast. 

Je kunt aan de pindakaas veel smaakjes toevoegen als je dat lekker vindt. Denk aan het toevoegen van kaneel, zeezout ipv gewoon keukenzout, stukjes chocolade, hazelnoot of bijvoorbeeld sambal. 

Deze pindakaas is heerlijk op een plak zelfgebakken brood

Vergeet ook niet om onze andere recepten eens te proberen! Eet smakelijk.
Onze week: Weer een beetje
door Doortje 29 juli 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Onze boodschappen... Als de kinderen koken
door Doortje 26 juli 2025
Onze kinderen koken eens per week.. ik laat je vandaag het bonnetje zien van een heus 3 gangen menu ;)
Meer sparen? Met deze 5 tips gaat het (bijna) vanzelf
door Doortje 24 juli 2025
Wij geven je vandaag 5 tips waarbij sparen (bijna) vanzelf gaat!
Onze weken....
door Doortje 22 juli 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
10 lekkere en gezonde zomersnacks
door Doortje 19 juli 2025
De zomer is begonnen! Tijd voor lange zomeravonden of middagen in de tuin. En daar hoort natuurlijk een lekkere snack bij.
De beste boodschappen scoren, zo doe je dat!
door Doortje 18 juli 2025
Wil jij ook de beste boodschappen scoren? Zo doe je dat! (gesponsord artikel)
Houdbaarheidsdatum, hoe zit het ook alweer?
door Doortje 17 juli 2025
De houdbaarheidsdatums... hoe zit dat ook alweer? En hoe kunnen we minder voedsel verspillen?
Geen weekoverzicht
door Doortje 15 juli 2025
Deze week staat er geen weekoverzicht klaar, ik praat je in deze blog kort bij.
Recept: S'mores met frambozen van de bbq
door Doortje 12 juli 2025
Vandaag delen wij dit heerlijke dessert van de bbq: S'mores met frambozen!
Financiële extra's voor de zomervakantie (2025)
door Doortje 10 juli 2025
De zomervakantie staat voor de deur, ik zet de financiële extraatjes even op een rij...
Show More