Recept: Krokante aardappeltjes uit de oven
Vandaag deel ik graag het recept met je voor lekkere krokante aardappeltjes uit de oven. Wij maken ze hier thuis regelmatig, want het is super makkelijk, geen gedoe met voorkoken en ze zijn natuurlijk ontzettend lekker! Je kunt zelf kiezen welke kruiden je wilt toevoegen (denk aan knoflook, paprikapoeder, rozemarijn etc) Maar ik deel vandaag het basisrecept met je, van daaruit kun je prima meerdere kruiden toevoegen.
Dit heb je nodig voor krokante aardappeltjes uit de oven (voor 4-5 personen)
- 1 kilo biologische aardappels
- eetlepel olijfolie
- peper
- zout
- bakplaat met bakpapier
Leestip: Wat eten we vandaag? Lees hier mee met onze weekmenu's
Zo maak je de krokante aardappeltjes uit de oven:
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Snijd de aardappels in stukjes van ongeveer 1 cm doorsnede, als je biologische aardappels gebruikt hoef je ze niet te schillen
- Spreid de aardappel blokjes uit op een bakplaat met bakpapier en verdeel de eetlepel olijfolie over de aardappels
- Voeg peper en zout naar smaak toe en schep de aardappels met een spatel even om zodat alles een laagje olijfolie en kruiden heeft
- Verlaag de oven naar 200 graden en bak de aardappeltjes in 30-40 minuten goudbruin en krokant af, schep tussendoor af en toe om.
Wij vinden deze kruiden combinaties ook erg lekker:
- Takje rozemarijn en knoflookteentjes in de schil
- Knoflookpoeder en een mix van Italiaanse gedroogde kruiden
- Grof zeezout en gerookt paprikapoeder (affiliate link)
In de onderstaande korte video (short) kun je zien hoe wij de krokante aardappeltjes maken: