Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Havermout, chocolade koeken voor Pasen

Recept; Havermout, chocolade koeken voor Pasen

Een nieuw en lekker Paas recept! Na de uitgebreide paas cake van vorige week doen we het deze week iets makkelijker; we maken havermout, chocolade koeken voor Pasen. Met dit recept maak je 1 grote koek, die je mooi in blokjes snijdt om uit te delen. Door de gebakken havermout bodem hebben ze een lekkere "bite" en de chocolade maakt ze lekker romig. Met Paaseitjes kun je ze decoreren en zo mistaan ze absoluut niet op de Paas tafel! Ik vertel je vandaag hoe je ze maakt;


Dit heb je nodig voor 16 koeken;

Voor de bodem;


- 60 gram lichte basterdsuiker

- 40 gram gewone suiker

- 90 gram boter

- 1 theelepel stroop

- 1 theelepel vanille

- 160 gram havermout vlokken

- snufje zout


Voor de topping;


- 20 gram boter

- 200 gram melk chocolade

- Decoratie zoals Paaseitjes


Wil je liever iets hartigs bij de Paas brunch? Maak dan eens deze makkelijke pizza broodjes.


Zo maak je de havermout, chocolade koeken voor Pasen;


- Verwarm de oven voor op 170 graden.

- Begin dan met de bodem. Begin met zachte boter en voeg de basterd suiker en de gewone suiker toe.

- Voeg de stroop, vanille en het snufje zout toe.

- Voeg de havermout vlokken toe en roer goed door.

- Doe het mengsel in een vierkante bakvorm (bekleed met bakpapier) en bak in ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven. (Let op; de bodem is nog zacht en bubbelt door de suiker, de bodem wordt pas hard als hij afkoelt)

- Laat de bodem 15 minuten afkoelen, ga dan verder met de topping;


- Doe de 20 gram boter in een kom en voeg de chocolade toe, laat smelten in de magnetron... iedere keer 30 seconden verwarmen en tussendoor goed roeren. Uiteindelijk is je chocolade mooi gesmolten.

- Laat even staan om je chocolade iets dikker te laten worden.

- Smeer de chocolade uit oven de havermout bodem en decoreer met Paaseitjes naar keuze.

- Zet de bakvorm minimaal 2 uur in de koelkast en snijd dan in 16 stukken.


In de onderstaande video kun je zien hoe wij de havermout, chocolade koeken voor Pasen maken, zo kun je het recept stap voor stap namaken;

Delen

Het makkelijkste appelflappen recept!
door Doortje 13 september 2025
Vandaag delen we het makkelijke recept voor heerlijke appelflappen!
Weekmenu: Tortilla schotel, pasta pesto en de bbq aan
door Doortje 11 september 2025
Vandaag deel ik ons weekmenu met je, wat eten we deze week allemaal?!
Onze week: Oogarts, oogst uit eigen tuin en lekker koken
door Doortje 9 september 2025
Een nieuw weekoverzicht. Kijk je mee?!
Verspillingsvrije week, 20 tips om niets meer te verspillen op een rij
door Doortje 6 september 2025
Het is volgende week de verspillingsvrije week! Daarom delen we vandaag 20 tips om minder voedsel te verspillen, thuis, in restaurants en in de supermarkten...
Wat geven wij uit in 1 week als gezin van 5?
door Doortje 4 september 2025
Hoeveel geven wij nou uit als gezin van 5 in een week? Ik hield het bij en laat vandaag het hele overzicht zien.
Onze week: Weer naar school, nieuwe schoenen, koken en marktplaats
door Doortje 2 september 2025
Een nieuw weekoverzicht. Kijk je mee?!
Seizoensgroenten van September, met lekkere recepten
door Doortje 1 september 2025
In September zijn er weer heerlijke seizoensgroenten verkrijgbaar. Ik vertel je vandaag welke groenten dit zijn en wat je er allemaal voor lekkers mee kunt maken!
Onze boodschappen: €62,73 bij Vomar
door Doortje 30 augustus 2025
Vandaag delen wij weer onze boodschappenbon met je. Hoeveel gaven wij uit en wat werd er gekocht?!
Besparen na de vakantie, zo vul je alles weer aan!
door Doortje 28 augustus 2025
De vakantie is (bijna) voorbij. Heb je ook net iets teveel uitgegeven? Zorg dan dat je je gewone rekening, spaarrekening of spaarpotjes snel weer aanvult..
Onze week: Feest, naar het bos, 3 keer uit eten en strand!
door Doortje 26 augustus 2025
Onze laatste vakantieweek! Kijk je mee?!
Show More