Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Havermout, chocolade koeken voor Pasen

Recept; Havermout, chocolade koeken voor Pasen

Een nieuw en lekker Paas recept! Na de uitgebreide paas cake van vorige week doen we het deze week iets makkelijker; we maken havermout, chocolade koeken voor Pasen. Met dit recept maak je 1 grote koek, die je mooi in blokjes snijdt om uit te delen. Door de gebakken havermout bodem hebben ze een lekkere "bite" en de chocolade maakt ze lekker romig. Met Paaseitjes kun je ze decoreren en zo mistaan ze absoluut niet op de Paas tafel! Ik vertel je vandaag hoe je ze maakt;


Dit heb je nodig voor 16 koeken;

Voor de bodem;


- 60 gram lichte basterdsuiker

- 40 gram gewone suiker

- 90 gram boter

- 1 theelepel stroop

- 1 theelepel vanille

- 160 gram havermout vlokken

- snufje zout


Voor de topping;


- 20 gram boter

- 200 gram melk chocolade

- Decoratie zoals Paaseitjes


Wil je liever iets hartigs bij de Paas brunch? Maak dan eens deze makkelijke pizza broodjes.


Zo maak je de havermout, chocolade koeken voor Pasen;


- Verwarm de oven voor op 170 graden.

- Begin dan met de bodem. Begin met zachte boter en voeg de basterd suiker en de gewone suiker toe.

- Voeg de stroop, vanille en het snufje zout toe.

- Voeg de havermout vlokken toe en roer goed door.

- Doe het mengsel in een vierkante bakvorm (bekleed met bakpapier) en bak in ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven. (Let op; de bodem is nog zacht en bubbelt door de suiker, de bodem wordt pas hard als hij afkoelt)

- Laat de bodem 15 minuten afkoelen, ga dan verder met de topping;


- Doe de 20 gram boter in een kom en voeg de chocolade toe, laat smelten in de magnetron... iedere keer 30 seconden verwarmen en tussendoor goed roeren. Uiteindelijk is je chocolade mooi gesmolten.

- Laat even staan om je chocolade iets dikker te laten worden.

- Smeer de chocolade uit oven de havermout bodem en decoreer met Paaseitjes naar keuze.

- Zet de bakvorm minimaal 2 uur in de koelkast en snijd dan in 16 stukken.


In de onderstaande video kun je zien hoe wij de havermout, chocolade koeken voor Pasen maken, zo kun je het recept stap voor stap namaken;

Delen

Deze 10 dingen kun je gemakkelijk zelf doen (en zo veel geld besparen)
door Doortje 30 oktober 2025
Zelf doen of maken kan veel geld besparen. Je hebt alleen vaak iets meer tijd nodig... vandaag vertellen we over de 10 dingen die je gemakkelijk zelf kunt doen.
Onze week: Herfstvakantie
door Doortje 28 oktober 2025
Een nieuw (en heel vol!) weekoverzicht,. Kijk je mee?!
5 tips om makkelijk je weerstand te verhogen!
door Doortje 25 oktober 2025
De herfst is al goed bezig, dus het is belangrijk om je weerstand hoog te houden!
Rustig leven met een druk gezin, Zo doen wij dat
door Doortje 23 oktober 2025
Een druk gezin en toch een relatief rustig leven? Dat kan.. ik vertel je vandaag hoe wij dat doen.
Onze week: Wandelen, koffie, weer bakken en echt de laatste honkbalwedstrijd
door Doortje 21 oktober 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept; Appeltaart
door Doortje 18 oktober 2025
Vandaag deel ik een heerlijk basisrecept; namelijk voor appeltaart! Deze wordt hier in huis regelmatig gebakken als het herfst is...
5 x ontbijten zonder brood
door Doortje 16 oktober 2025
Ik ben dol op brood, maar kies voor het ontbijt vaak voor een ontbijtje zonder brood. Gelukkig zijn daar ook genoeg variaties in te vinden, lees maar mee...
Onze week: Koffie, taart, Bobby jarig en tuinieren
door Doortje 14 oktober 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Mijn 5 favoriete boeken van de afgelopen maanden
door Doortje 11 oktober 2025
Ik ben gek op lezen. Vandaag deel ik mijn 5 favoriete boeken van de afgelopen maanden
10 mooie voordelen van wandelen
door Doortje 9 oktober 2025
Een paar jaar terug ben ik gaan wandelen en ik ben niet meer gestopt ;) Ik vertel je vandaag alle voordelen en waarom ik er zo'n fan van ben...
Show More