Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Havermout, chocolade koeken voor Pasen

Recept; Havermout, chocolade koeken voor Pasen

Een nieuw en lekker Paas recept! Na de uitgebreide paas cake van vorige week doen we het deze week iets makkelijker; we maken havermout, chocolade koeken voor Pasen. Met dit recept maak je 1 grote koek, die je mooi in blokjes snijdt om uit te delen. Door de gebakken havermout bodem hebben ze een lekkere "bite" en de chocolade maakt ze lekker romig. Met Paaseitjes kun je ze decoreren en zo mistaan ze absoluut niet op de Paas tafel! Ik vertel je vandaag hoe je ze maakt;


Dit heb je nodig voor 16 koeken;

Voor de bodem;


- 60 gram lichte basterdsuiker

- 40 gram gewone suiker

- 90 gram boter

- 1 theelepel stroop

- 1 theelepel vanille

- 160 gram havermout vlokken

- snufje zout


Voor de topping;


- 20 gram boter

- 200 gram melk chocolade

- Decoratie zoals Paaseitjes


Wil je liever iets hartigs bij de Paas brunch? Maak dan eens deze makkelijke pizza broodjes.


Zo maak je de havermout, chocolade koeken voor Pasen;


- Verwarm de oven voor op 170 graden.

- Begin dan met de bodem. Begin met zachte boter en voeg de basterd suiker en de gewone suiker toe.

- Voeg de stroop, vanille en het snufje zout toe.

- Voeg de havermout vlokken toe en roer goed door.

- Doe het mengsel in een vierkante bakvorm (bekleed met bakpapier) en bak in ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven. (Let op; de bodem is nog zacht en bubbelt door de suiker, de bodem wordt pas hard als hij afkoelt)

- Laat de bodem 15 minuten afkoelen, ga dan verder met de topping;


- Doe de 20 gram boter in een kom en voeg de chocolade toe, laat smelten in de magnetron... iedere keer 30 seconden verwarmen en tussendoor goed roeren. Uiteindelijk is je chocolade mooi gesmolten.

- Laat even staan om je chocolade iets dikker te laten worden.

- Smeer de chocolade uit oven de havermout bodem en decoreer met Paaseitjes naar keuze.

- Zet de bakvorm minimaal 2 uur in de koelkast en snijd dan in 16 stukken.


In de onderstaande video kun je zien hoe wij de havermout, chocolade koeken voor Pasen maken, zo kun je het recept stap voor stap namaken;

Delen

Onze week: Winkelen, een ongeluk, een run en de winter Efteling
door Doortje 16 december 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept: Kerststerren van bladerdeeg met chocoladevulling
door Doortje 14 december 2025
Vandaag delen we weer een heerlijke receptje voor de kerstdagen!
10 slimme tips om te besparen op je kerstboodschappen (zonder in te leveren op gezelligheid)
door Doortje 13 december 2025
Wij delen vandaag 10 slimme tips om te besparen op je kerstboodschappen
Voorbereiden op een recessie? Dit kun je doen!
door Doortje 11 december 2025
Na een hoge inflatie volgt vaak een recessie, maar dat is nu nog extra onzeker. Toch kan het geen kwaad om je een beetje voor te bereiden.
Onze week: Sinterklaas, ontbijt op bed en nieuwe sportkleding
door Doortje 9 december 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Wat je moet weten over moderne trends en klassieke kledingstukken
door Doortje 8 december 2025
Vandaag vertellen wij je alles over moderne trends en klassieke kledingstukken (Gesponsord artikel)
Dit kun je maken met Sinterklaas left overs!
door Doortje 6 december 2025
Heb jij ook nog veel Sint lekkers over? Ik vertel je vandaag graag wat je daar allemaal mee kunt maken!
Koken met seizoensgroenten in december: vers, voedzaam en verrassend lekker
door Doortje 4 december 2025
Welke seizoensgroenten zijn er eigenlijk in December? Vandaag zetten wij ze voor je op een rij!
Onze week: Kerstbomen opzetten, schoen zetten, kruidnootjes bakken en stage
door Doortje 2 december 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
5 x besparen in December
door Doortje 1 december 2025
De laatste maand van het jaar is begonnen. Ook deze maand delen we weer 5 handige bespaartips of opdrachten om mee aan de slag te gaan, succes!
Show More