Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week;

Weer naar school, afkoelen en aanbiedingen inslaan

Vorige week begonnen bij ons de scholen ook weer... net toen het zomerweer echt losbarstte! Maar goed... de zomervakantie moet toch een keer voorbij zijn, helaas. We konden langzaam wennen aan het ritme, genoten daarnaast ook nog van het zonnige weer en kijken door die warmte ook weer uit naar de herfst. Van het weekend deden we ook nog veel leuke dingen, het zat weer lekker vol. Kijk je mee?!

Maandagochtend.. 07.30u. Het was weer even flink wennen die wekker! De kinderen zijn ook nog niet wakker. Hoewel ze vroeger weleens om 5u of 6u klaar waren voor de dag, slapen ze nu natuurlijk veel meer uit. Langzaam komen ze ook naar beneden, met slaperige ogen. Ik begin alvast aan het vullen van de bakjes voor het 10 uurtje. De een een appel, de ander een broodje... om 08.10u gaan ze allemaal de deur uit. En als Dustin dan ook weer naar zijn werk is, dan ga ik aan het werk. Ik moet na iedere vakantie wennen aan de stilte in huis.... maar het is ook wel weer lekker om door te werken.

Als ik de kinderen tussen de middag ophaal, dan ga ik alleen met 3 tassen naar huis. Deze foto stuur ik door naar Dustin... Thijs had namelijk zijn tas op de laatste schooldag vergeten... oeps! Gelukkig is de tas weer terecht, alleen de broodtrommel hebben we weggedaan, want die was na 6 weken niet meer te redden, haha! Ze gingen alle 3 meteen bij vriendjes en vriendinnetjes eten. Ik heb thuis de tafel gedekt, maar ruim alles weer op, doe wat boodschappen en ga meteen door aan het werk. Wat een rust op zo'n 1e dag!

Op dinsdag maakt Sara deze foto. Dit rokje heeft oma voor haar gemaakt een tijd geleden en ze heeft hem inmiddels al ontelbare keren aangehad. Nu wordt hij te klein en gaat helaas wat kapot. Ze vraagt via de app of oma een andere voor haar wil maken en dat wilt ze natuurlijk wel :)

Op woensdag gaan we na schooltijd nog even naar het winkelcentrum. Bij 1 zitten de gymschoenen toch niet zo lekker meer... haha! Ik dacht dat ik dat allemaal wel goed geregeld had, maar ja, zo zie je maar. De gymschoenen zijn natuurlijk overal uitverkocht, zoals altijd aan het begin van een nieuw schooljaar, maar dat komt dan wel een andere keer. We kijken ook nog even bij de gewone schoenen, want Thijs heeft andere nodig. Helaas hebben ze geen mooie in zijn maat, dus we kijken nog verder. De meiden hebben geen schoenen nodig, maar vinden natuurlijk heel veel leuke exemplaren, haha!

Op woensdag komt er ook een pakketje binnen van Wild refill. Ik heb dit pakketje opgestuurd gekregen omdat ik vaker schrijf over duurzaamheid. Deze webshop verkoopt onder andere deodorant die je kunt bijvullen, dus je koopt dan niet iedere keer een nieuwe plastic verpakking. Je hebt 1 houder waarbij je iedere keer een andere deo kunt gebruiken, handig! Ik ga deze deo de komende tijd uitproberen, dus ik hou jullie op de hoogte.

Ik kreeg ook een kortingscode om te delen; voor 20% korting op je bestelling DOORTJE20 Dus als je dit ook wilt uitproberen, dan kan dat. De kortingscode is geldig tot 31 Oktober.

Donderdagochtend is in ieder geval 1 van de meiden op tijd wakker... ze wennen langzaam maar zeker aan het vroege opstaan... we hebben zelfs nog genoeg tijd voor een kleurtje in haar haren.

Op vrijdag is Dustin lekker vrij en beginnen we de dag door samen boodschappen te doen. We gaan deze keer naar de Lidl, toch wel 1 van mijn nieuwe favorieten bij ons nieuwe huis... met de Lidl Plus app krijg je ook lekker wat korting. We halen oa de bloemkool voor € 0,89 en slaan lekker in. We maken ze thuis schoon en het gaat allemaal in de vriezer. Ik denk dat we ze oa deze week gaan eten.

Daarna is het tijd voor koffie in de tuin. We genieten enorm van onze grote tuin. Met de warme dagen hebben we er iedere avond tot bedtijd lekker gezeten en we leven echt veel meer buiten, heerlijk!

Zaterdagochtend heeft Sara nog iets nodig van de supermarkt voor een baksel, omdat we op tijd weg moeten voor honkbal, fietst Dustin al om 08.15u met haar naar de winkel. En ze zien de zon prachtig opkomen door de mist...

Zaterdagochtend staan we weer op tijd bij het honkbalveld. De wedstrijd zou pas rond 12u beginnen, maar door de warmte is hij vervroegd en dat is wel erg fijn, want op een gegeven moment wordt het al flink warm! Het team van Thijs wint weer en het wordt nu ook erg spannend. Ze hebben dit seizoen nog 3 wedstrijden te spelen en staan nog steeds op de eerste plek... misschien worden ze kampioen!

Zaterdagmiddag rommelen we in de tuin. Lekker afkoelen met water en... de druiven knippen! We hebben enorm veel druiven en gaan er jam van maken. Volgend jaar willen we proberen om zelf wijn te maken, ik ben benieuwd of dat lukt! Maar we beginnen makkelijk met jam.


Sara en ik fietsen nog even naar Die Grenze voor wat boodschappen en als we thuis komen steekt Dustin de bbq aan om wat lekkere hapjes te maken voor het avondeten. Hij wordt tussendoor gebeld door zijn werk dat ze zondag met heel veel mensen zijn en of hij misschien een extra dagje vrij wilt! Nou, dat is een leuk, doen we natuurlijk! Op zijn werk begint over 2 weken de hele drukke periode voor de kerst weer, dus even een dagje extra vrij is heerlijk.

Zondag hebben we dus onverwachts een dagje extra met zijn vijven. We starten de dag met lekkere croissantjes en gaan 'smiddags op pad naar een buitenzwembad. De kinderen zwemmen urenlang en het is een groot succes... wat een cadeautje nog op zo'n warme dag!

We willen eigenlijk eten bij een restaurant in de buurt van het zwembad, waar we vaker hebben gegeten, maar helaas zit het al helemaal vol. Doordat we zo last minute alles besloten hebben we ook niet gereserveerd. We rijden door de bossen en komen uiteindelijk bij een snackbar middenin het bos. De kinderen spelen nog lekker en we sluiten de dag af met frietjes. Daarna rijden we met zonsondergang weer naar huis. De kinderen gaan snel naar bed, klaar voor een nieuwe week!


De komende week staat er weer veel sport in de agenda. Daarnaast hebben we allemaal familie en vrienden die langskomen om het nieuwe huis te bekijken en is het weer druk met werk. Maak er een mooie week van allemaal!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: