Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Taart en corona...

Daar zijn we weer met een nieuw weekoverzicht... en dit was wel een week kan ik inmiddels zeggen! De week begon met een taart, maar ging al snel bergafwaarts met corona ;) Na ruim 2,5 jaar waren wij aan de beurt en we zijn flink ziek geweest. Ik maakte daardoor iets minder foto's dan normaal, maar ik heb natuurlijk genoeg te vertellen, dus we gaan snel beginnen...

De week begon feestelijk, ik kreeg namelijk een berichtje van de buren of wij thuis waren... ze hadden hun trouwdag gevierd en een taart over, die kwam bij ons vast wel op! Ze bracht hem even aan de deur, want ik had 1 van de meiden thuis, maar we hebben er een aantal dagen lekker van gesmuld!

Mijn middagwandelingetje deden we samen. Ze was overigens thuis omdat ze zondag in de speeltuin hard op haar hoofd was gevallen... zondagmiddag lag ze op de bank en klaagde over hoofdpijn, we pleegden even overleg met de huisartsenpost en ze vermoedde een lichte hersenschudding. Dus goed in de gaten houden en maandag even thuis.


Maandagochtend ging het een stuk beter, we konden 's middags gezellig samen wandelen, maar 's avonds kreeg ze ook koorts, dus vroeg naar bed en dinsdag zouden we verder kijken.

Dinsdagochtend begon met het plakken van de laatste oceaanplaatjes. We misten er uiteindelijk nog 1, maar die komt binnenkort onze kant op, dus dat is fijn!


Iedereen voelde zich weer op en top, maar omdat de dame in kwestie koorts had gehad, besloten we voor de zekerheid maar even te testen voor school zou beginnen...

En toen hadden we opeens de eerste positieve zelftest in huis... We testen vrij regelmatig bij klachten en Thijs zei laatst al dat die testen het toch niet goed deden, want ze waren altijd negatief bij ons, haha! Nou... zo zie je maar.... toch een positieve test.


Het was overigens best even schrikken. De kinderen horen natuurlijk al ruim 2,5 jaar alles over corona en dan is het best spannend als je het opeens echt hebt en dat is helemaal gek als je je eigenlijk alweer goed voelt! Maar ze bleef dus lekker thuis en we vermaakten ons prima.

Woensdagochtend waren er meer met klachten, dus we besloten om dan allemaal maar even te testen... en ja hoor... 4 van de 5 waren positief. De tweede test van rechts (met het onduidelijke) streepje was van mij, maar ook een vage streep is dus positief. Al snel kwam er koorts en gingen de eersten weer naar bed. Ik had zelf alleen een beetje keelpijn, dus dat viel nog mee.


Tot de avond, toen kreeg ik zelf ook hoge koorts. We hebben allemaal ongeveer 1-2 dagen hoge koorts gehad. (En daarna spierpijn!!!) dus we hadden geen milde klachten meer... maar goed. Liggen, slapen, kinderen wat meer schermtijd (want die hadden er nog het minste last van) en veel drinken, zo kwamen we de dagen door.

Na een paar dagen knapten we allebei op. De kinderen (ook de laatste was inmiddels positief getest) hadden allemaal een avondje koorts gehad en dat was het eigenlijk. Maar dit was zo ongeveer de week; met bedjes op de bank, de kat vond het wel gezellig en toen we opknapten kwam er eindelijk weer wat energie terug.

Vrijdagmiddag kwamen mijn ouders een verrassing brengen, om de moed erin te houden, haha! Er stonden 5 mc flurry's voor de deur, heerlijk! Dat smaakte ons weer prima.

En dan is dit de laatste foto die ik maakte... een toren van Pokemon kaarten. Tja, je verzint van alles om de kinderen te vermaken en de tijd door te komen ;)


Inmiddels is het maandagmiddag. Het afgelopen weekend konden we lekker in de zon in de tuin zitten... we hadden allemaal wel wat behoefte aan frisse lucht! De eerste dame is vandaag weer naar school geweest, omdat zij ook als eerst thuis was en daarna al geen klachten meer had (ze vond dat die 5 dagen best lang duurden!)

De tweede mag morgen naar school en nr. 3 woensdag weer, de kinderen zijn weer beter.


Dustin is inmiddels bijna opgeknapt, hij is nog erg moe als hij (te) veel doet. Ik ben zelf na de koorts nog verkouden geworden, dus ik heb nog klachten en mag helaas nog niet naar buiten... Ook ben ik nog erg moe steeds, maar we doen alles gewoon een versnelling langzamer ;)


Wat de komende week brengt, dat weet ik dus nog niet. Langzaam verder opknappen en de kinderen gaan donderdag op schoolreisje! Er is vast weer genoeg te beleven, fijne week allemaal!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: