Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; studiedag, strand, relaxen en onze trouwdag!

Het is weer maandag en wij hebben een bomvolle week achter de rug! De kinderen hadden een studiedag, dus we gingen lekker naar het strand, we moesten 2 x naar zwemles, naar de tandarts en tussendoor werd er ook nog even gerelaxt! Gisteren was onze trouwdag (en vaderdag!) en zo was er heel wat te beleven... we hebben dus ook heel veel foto's, kijk je mee?!

We beginnen de week met ijs! Met de warme dagen eten we iedere dag wel een ijsje... van waterijs tot deze lekkere Snickers ijsjes! We hebben allemaal favorieten; van split ijsjes en choco sticks tot mini magnums. Ik ben helemaal niet zo'n ijs fan, maar met warm weer... dan dus wel, heerlijk!

En kijk eens hoeveel moois er met warm weer in de. tuin groeit! Prachtige rozen, maar ook de eerste aardbeien, besjes en heel veel frambozen, daar kom ik straks nog even op terug!

Woensdag eet ik mijn broodje kaas lekker in de tuin. Al snel komt onze Tijger erbij... die houdt ook wel van kaas. Hij zeurt er niet om, maar komt er wel lekker bijzitten (je weet het nooit he?!) En inderdaad, ik kan het niet weerstaan, hij krijgt ook een stukje kaas... ;)

Donderdag is 1 van de meiden 's ochtends thuis, we moeten even naar de tandarts, dus ze is een ochtendje vrij van school. Ik zit in de tuin en daar komt ze met 2 kopjes "koffie". De meiden maken vaak koffie voor ons en deze keer maakt ze een lekkere cappuccino, voor zichzelf een "babyccino" (alleen melk schuim) en kaneel, we zitten samen lekker in het zonnetje... gezellig!


Het uitstapje naar de tandarts gaat ook helemaal goed!

Vrijdag hebben de kinderen studiedag en wij zijn ook beiden vrij. We zijn er wel aan toe, want we hebben een aantal mega drukke weken gehad. De meiden hadden 2 x zwemles per week (nu weer 1 x) en de cito's op school vroegen ook wat aandacht. Nu is dat voorbij en we besloten vrijdag een dag weg te gaan....


Maar de weersvoorspelling laat steeds hogere temperaturen zien. We hebben allemaal geen zin in een pretpark met 30 graden en gaan lekker naar het strand! De meiden helpen met het snijden van komkommer, het smeren van broodjes en het inpakken van ander lekkers en pakjes drinken..

En zo zitten we heerlijk op het strand! Het is niet zo druk, vooral kleine kinderen met opa's en oma's! Maar we vermaken ons best... de kinderen zwemmen, maken zandkastelen en proberen een visje te vangen. Wij vermaken ons met een (luister) boek en slaan balletjes over met een Beach ball set... totdat het zand te warm wordt om met blote voeten op te lopen... we gaan weer naar huis en daarna vermaken we ons in het zwembad in de tuin... daarna is het tijd voor een lekkere douche.

'S avonds steken we de bbq lekker aan... stokbrood, een groter stuk vlees, hamburgers en gegrilde groenten... we eten (natuurlijk) lekker buiten en sluiten deze zomerdag af met het roosteren van marshmallows.

In het weekend gaan we naar de stadsboerderij... er zijn genoeg dieren te zien en we maken een lange wandeling... daarna zijn we wel weer toe aan een ijsje!

Ik word verrast met een prachtige bos bloemen! Want zondag is het onze trouwdag. We trouwden alweer 8 jaar geleden, wat vliegt de tijd voorbij zeg... Dit is alweer ons bronzen huwelijk!

Verder plukken we nog wat frambozen ;) We hebben er veel uit eigen tuin, maar ook bij opa en oma groeien ze enorm! Alles wat we niet opeten gaat in een bak in de vriezer. Als de bak vol is, maak ik er altijd jam van... en dat kan dus al bijna, terwijl we normaliter pas later alleen bramen over hebben... maar dit jaar dus ook frambozen jam, lekker!

Verder relaxen we nog maar wat... haha! Ik vind het altijd bijzonder hoe katten zo relax kunnen liggen... soms helemaal ondersteboven. En nu helemaal uitgerekt, het zal wel lekker slapen denk ik.

De kinderen laten onze trouwdag ook niet zomaar voorbij gaan, zo lief! 8 jaar getrouwd en 8 jaar samen (dat is eigenlijk iets langer!) maar ontzettend leuk! De rest van de dag krijgen we veel appjes, berichten en bossen bloemen, heerlijk!


Het is ook nog eens vaderdag, dus we maken een lekker ontbijtje en Dustin krijgt nog allerlei leuke (zelfgemaakte) cadeautjes... de meiden maakten een 4 op een rij spel op school en Thijs maakte zelf iets, omdat ze dat op school niet meer doen. Hij schreef een heel lief gedicht.


Daarna moet hij helaas gewoon werken, maar dat mag de pret niet drukken! Samen met de kinderen maak ik 's middags pizzadeeg en zo maken we heerlijke pizza's om deze feestelijke dag af te sluiten....


De komende week is wat rustiger en dat is ook wel lekker. Vandaag hebben de kinderen nog een studiedag, wij hebben woensdag een afspraak, Thijs gaat in het weekend naar een kinderfeestje en zo gaan de weken voorbij... de zomervakantie komt al aardig in zicht. Fijne week allemaal!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: