Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Nieuwe schoenen, ramen wassen,

pannenkoeken en Pasen in huis

Vorige week maakte ik veel foto's, ik heb dus ook weer veel om te delen en te laten zien! Doordat het een paar dagen lekker weer was, gingen we aan de slag met de ramen,, terwijl Bobby ook ging kijken. We bakten weer eens pannenkoeken, brachten de paas sfeer in huis (met een kleine aanpassing) en Thijs had zeker nieuwe schoenen nodig... kijk je mee?!

Maandag begon ik met werken en maakte ik 's middags een lekkere wandeling in de zon. De zwanen zijn al druk bezig om een nest te maken. Dat is altijd zo leuk om te bekijken! (En leuk om in de gaten te houden wanneer de kleintjes worden geboren over een tijdje)... Het was heerlijk weer, dat was helaas afgelopen weekend wel anders, haha! Ik ben benieuwd wanneer de lente echt losbarst!

Dinsdag was ik de hele dag bezig met dit paas recept, je hebt hem vast al voorbij zien komen; Havermout en chocolade paas koeken. Heel erg leuk om te maken, ik nam ook meteen de video voor dit recept op en woensdag konden we voorproeven... heerlijk!

Woensdagochtend wandelden Dustin en ik even naar het winkelcentrum. De meiden hadden een tijdje terug beiden een joggingpak gekregen, maar de stof ging snel pillen, ik wilde dus al een tijdje een pluizentondeuse kopen. We kochten hem bij de blokker, maar online zijn ze ook verkrijgbaar (ik deel een affiliate linkje) En echt... wat een topding! De pakken zien eruit als nieuw en dit is echt zoiets waarvan ik het graag eerder had gehad, haha! Ik ben de rest van de week druk bezig geweest met andere kleding, een heerlijk werkje. En we lopen er allemaal weer netjes bij ;)

We liepen ook even Die Grenze binnen. Een winkel die hier nog niet zolang zit, maar het is altijd leuk om even binnen te lopen. Wij halen er vaak wat huishoudelijke spullen. Ze verkopen ook producten die niet in het seizoen zijn, met een leuke korting. Zo scoorden we ook nog een mix voor een speculaas cake (nog lang goed, dus die ga ik in de herfst een keertje maken) en crème brulee chocolade kruidnoten, super lekker!

We haalden bij de Action ook nog even wat katten speeltjes voor Bobby. Met een kitten in huis wordt er heel wat druk gespeeld... en hij is dol op knikkers, aluminium folie balletjes en sokken... haha! Maar de gewone speeltjes zijn natuurlijk ook populair. Wij zorgen dat we altijd genoeg in huis hebben, zodat hij zich lekker kan uitleven, want die energie heeft hij zeker wel!

Woensdagmiddag hadden we een oudergesprek op school. We kregen de uitslag van de doorstroomtoets en een definitief advies voor de middelbare school. Thijs heeft super hard gewerkt afgelopen jaren en we zijn dan ook enorm trots! Deze week gaan we hem inschrijven voor de middelbare school. In Almere geldt inmiddels dat je 3 scholen moet doorgeven en dan horen we binnenkort waar hij heen gaat, spannend allemaal! Maar dit stukje heeft hij alweer top gedaan.

Woensdagmiddag waren we lekker buiten. Ik besloot om even wat ramen te wassen, want dat was wel nodig. Bobby vond het een mooi spelletje... haha! Daarna versierden we een mooie paastak, dat was helaas voor korte duur... ik vertel je straks waarom! Toen we bijna klaar waren stond er visite voor de deur, familie kwam eten en dat was erg gezellig. We staken de BBQ aan, aten lekker een broodje hamburger met friet en kletsten heel wat af, heerlijk!

We begonnen donderdag na een korte nacht.. want Bobby had de mooie paastak helaas midden in de nacht omgegooid... oeps! Hij is voor de feestdagen bij ons gekomen en met de kerstboom ging het erg goed, we dachten dus, vrij naïef, dat dit ook wel zou gaan... maar helaas... de paastak ging om en middenin de nacht waren we druk bezig met scherven en water opruimen. Nou ja goed, dat hebben we ook maar weer geleerd! Donderdagmiddag kreeg ik gezellig visite en kregen we een kleinigheidje, zo lief! Lekkere paaseitjes en Bobby nog een nieuw speeltje!

Donderdagmiddag hadden we lekker watermeloen. Ik vind dat echt de smaak van de lente en de zomer, maar nu kon het ook prima! De kinderen zijn er ook dol op, dus lekker eten!

Vrijdag besloten we de paastak dan maar op te hangen aan de schouw... het was een leuk idee en tot nu toe werkt het ook... al zie je meteen dat Bobby ook dit wel interessant vond... ;)

Vrijdag hadden we weer eens zin in pannenkoeken! We bakken ze af en toe en dan is het echt feest. We maken er nu altijd iets bij; of banketbakkersroom of lekker vers fruit. Deze keer hadden we aardbeien, uit de vriezer, even verwarmd en dan lekker op de pannenkoek met slagroom... heerlijk!

Na de pannenkoeken ging Thijs snel naar karate. Ik liep met de meiden nog even naar de supermarkt, want we moesten eigenlijk nog even 1 boodschapje hebben. We zagen deze leuke lente krans, die ging ook mee naar huis. Een echte impulsaankoop, maar het staat zo gezellig bij de voordeur!

Zaterdag was het weer tijd voor een oefenwedstrijd voor honkbal. Deze keer was Dustin vrij, dus hij ging samen met Thijs naar Utrecht deze keer. Ook deze wedstrijd werd gewonnen, dus dat is altijd leuk! De echte competitie begint over zo'n 2,5 week... ik ben benieuwd wat het gaat worden dit seizoen! Deze keer bleef ik met de meiden thuis en wij vermaakten ons met (tussen de buien door) naar de speeltuin en knutselen.

Na de wedstrijd gingen ze nog even naar een sportwinkel. Dustin had gezien dat die vlakbij de honkbalclub waar ze moesten spelen zat. Zoals je op de foto kunt zien, zijn Thijs zijn schoenen wel op... dus er werden nieuwe schoenen gescoord. Hij had eigenlijk ook nog een helm nodig, maar die hadden ze helaas niet in de winkel. We moeten even kijken of we die ergens anders kunnen krijgen, want online bestellen is met maten en passen zo lastig....

Zondag gingen we even naar school... best bizar om in het weekend in een lege school rond te lopen, haha! Maar de meiden hadden een voetbaltraining in de gymzaal, ze doen mee met schoolvoetbal en het team ging lekker trainen. Thijs wilde ook wel meedoen, dus dat mocht ook meteen. Ik deed tussendoor wat boodschappen en 's middags waren we lekker thuis, even rust! Sofie maakte een mooie paas slinger met paashaasjes en aan het eind van de middag haalde ik Dustin even op van zijn werk, omdat het maar niet droog wilde worden! De tafel werd volgezet met lekkere hapjes en zo sloten we de week weer af!


De komende week staan er weer wat dingen in de agenda. Natuurlijk veel trainingen voor Thijs, we gaan hem dus inschrijven voor de middelbare school, de kinderen doen alle drie mee met schoolvoetbal en we vieren iets eerder Pasen, omdat Dustin veel moet werken in het paasweekend.... 2e paasdag heeft Thijs een toernooi, de meiden verheugen zich op het paaseieren zoeken en wij hebben er ook zin in! Maak er een mooie week van en alvast fijne paasdagen voor jullie allemaal!

Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
tips om een moestuin te beginnen
door Doortje 11 apr., 2024
Wil je een moestuin beginnen? Vandaag geven we handige tips!
Show More
Share by: