Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Linzensoep, goede korting

en 10 jaar terug in de tijd...

En voor je het weet is er weer een week voorbij! Deze week gingen de kinderen alle drie wel de hele week naar school. Een van de meiden was wel flink verkouden, maar met een negatieve zelftest mag ze dan toch, dat scheelt! Ik hoop dat het zo lekker blijft de komende weken, want nog maar een paar weken en dan is het alweer voorjaarsvakantie!


Ik ben overigens wel blij dat het vandaag de laatste dag van Januari is. Ik heb vaker wel een winterdip(je) gehad en de laatste jaren eigenlijk niet meer, maar deze Januari was wel erg grijs en grauw! De afgelopen dagen hebben we wel kunnen genieten van een zonnetje en dat scheelt enorm, dan ziet alles er vrolijker uit, haha! Deze Januari lijkt wel heel lang te duren, maar... morgen begint Februari, dat is fijn! Kijk je mee naar onze week? Want er gebeurde weer van alles... 

We beginnen de week met een lekkere pan linzensoep! Hoewel onze kinderen vrijwel alles eten, is Thijs hier niet zo'n fan van. Gelukkig hebben we altijd wel een bakje soep in de vriezer, dus hij kon lekker broccoli soep eten, ook goed! Wij genoten van de linzensoep en we hadden hier ook weer wat van over, dus dat ging de vriezer in. Deze week haal ik dat eruit voor de lunch, heerlijk!

En ik begon de week met een mooie melding op mijn telefoon! De week daarvoor liep ik gemiddeld 8,3 km. per dag. Ook als de kinderen thuis zijn, probeer ik zoveel mogelijk te wandelen... Lekker bewegen en naar buiten, daar voel ik mij goed bij. Ik zag dat het vandaag (maandag) en dinsdag gaat stormen, dus ik kijk even of ik dan ga, ik loop weleens in de miezer regen, maar in de storm vind ik dan weer niet zo aantrekkelijk. We gaan het zien!

Woensdag kreeg ik deze melding van Facebook! Ik doe er eigenlijk niets meer mee (behalve dan de blogs delen iedere ochtend) maar eerder zette ik er regelmatig foto's op... en kijk nou! 10 jaar geleden! Als ik dit zie, dan bedenk ik mij weer dat de tijd wel heel snel voorbij vliegt en kijk hoe jong wij nog waren, haha! Altijd zo leuk om te zien!

We zijn de laatste tijd nogal opruimerig... en woensdag gingen we daar lekker mee verder. Er ging kleding van Dustin en de kinderen weg wat niet meer mooi was. Daarnaast bracht ik meteen het glas even weg.


In Januari zette we ook weer een hele hoop kleding, speelgoed en andere dingen op Vinted. We verkochten voor maar liefst € 230,- Wow! Ik vind het weer een heel bedrag!

We wandelden ook even naar de Appie. En zagen dat ze daar nu ook "brood van gisteren" verkopen. We kochten een heel brood voor € 0,50. Ik deelde het op mijn Instagram en hoorde van veel volgers dat dit al wat langer is, fijn! Ik had het nog niet eerder gezien... je kunt dit brood prima invriezen als je er per dag de boterhammen uithaalt die je nodig hebt. Maar je kunt het ook goed gebruiken voor wentelteefjes of tosti's!

Aan het eind van de week kwam ik deze paardentrailer tegen tijdens een wandelingetje.... en met 2 paardenmeisjes in huis kon ik het niet laten om een foto te maken. Toen ik de foto liet zien wilden ze hem ook "in het echt" zien... dus 's middags wandelden we er nog eens langs, maar dan met zijn allen.

Vrijdag kwam dus eindelijk het zonnetje een beetje door hier! De kinderen wilden meteen op de fiets naar school in de middag, helemaal prima. Dustin bracht ze en haalde ze weer op, daarna gingen ze meteen naar de speeltuin... grappig hoe dat bijna nooit gebeurt als ze met de auto gaan, dan vragen ze er soms om... maar op de fiets betekent meestal na school langs allerlei speeltuintjes, want die komen we dan toch tegen!

En op de terugweg kwamen ze nog een paar vliegtuigen tegen die druk bezig waren om iets moois te maken in de blauwe lucht ;)

Weekend! Dat betekent lekker lang in pyjama rondlopen (onesie in dit geval) en lekker tekenen... deze tekening was oa voor opa!

Sofie was ondertussen met Dustin naar de winkels geweest... en ze had wat dingen voor de vogels meegenomen, die moesten dus opgehangen worden. Zelf de huishoudtrap in de tuin zetten en klimmen maar (met een beetje hulp hoor!)

'S avonds stond er weer een lekkere stoofpot op tafel en we besloten om de Gluhwein maar open te maken. Dat drinken we vaak rond de feestdagen, maar met oud en nieuw was ik zelf nogal beroerd... dus die fles stond er nog! Ik deelde dit ook via Insta en kreeg een aantal vragen of ik niet meedeed met Dry Januari, haha! Nee dus. Ik drink eigenlijk heel weinig. Als er een fles wordt geopend, dan drinken we een aantal dagen een glaasje en als die weer leeg is, dan drink ik gerust weken of zelfs maanden niet, ik heb mijn portie ook wel gehad hoor vroeger (hahaha!) maar drink nu gewoon wanneer ik er zin in heb en dat is niet zo vaak.


En met die lekkere stoofpot met gluhwein sloten we de week af. De komende week staat er naast werken niet zoveel op de planning. De kinderen zijn alle 3 eind Februari jarig, dus we gaan zo langzamerhand beginnen met de voorbereidingen... nadenken over traktaties, cadeaus bestellen en zo meer. We vermaken ons altijd enorm met de voorpret! Fijne week allemaal!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: