Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Bijna afzwemmen,

dagje dierentuin, knikkeren en jam!

Op deze maandag hebben we weer een lekker vol weekoverzicht! Het was even spannend, de meiden zouden deze week horen of ze mogen afzwemmen en ja hoor, dat mag! We genoten van onze eigen tuin en gingen een dagje naar de dierentuin omdat Thijs en Sara meededen met het NK knikkeren... kijk je mee?!

Nu het zomer is, is er iedere dag van alles te plukken in onze tuin. Dinsdag ging ik aan de slag met de meiden om besjes te plukken... we hadden een hele bak vol. En van het weekend konden we weer aan de slag, super leuk (en lekker)

Al het fruit uit de tuin wat over is, dus wat we niet meteen kunnen opeten, gaat de vriezer in. Daar maken we binnenkort jam van. Ik heb al heel veel gewone potjes in de kast staan, maar ik wilde ook een paar mooiere exemplaren om weg te geven... deze waren wel heel erg leuk!

Ik ging woensdag even naar mijn ouders. En daar groeide ook meer dan genoeg! Ik kreeg ook nog een hele bak frambozen mee, we eten dus in ieder geval lekker veel fruit!

Woensdag hadden de meiden weer zwemles en er was weer een moment waarop gekeken werd of ze konden afzwemmen. Ze hebben laatst wat extra lessen gehad, dus wij hoopten dat ze voor de zomervakantie konden en afzwemmen... en ja hoor! Dit weekend gaan ze afzwemmen, vlak voor de vakantie, heerlijk! Weg met de zwembandjes :)

In de zomer staan hier wekelijks salades op tafel... (zoals we in de winter natuurlijk weer vaker stamppot eten) We zijn er allemaal dol op. Afgelopen week maakte ik onder andere deze zomerse salade, lekker!

En natuurlijk genieten we met het mooie weer van de tuin... lekker koffie drinken, de kinderen lekker spelen met de buurtkindjes, heerlijk! Ik vind het in de zomer altijd iets minder als buren luidruchtig in de tuin zitten, deze week was het een keer 02.30u. Oef! Ik slaap altijd heel licht en lig dan alleen maar wakker. Klein nadeeltje van de zomer zullen we maar zeggen ;) En oma vertelt... want vroeger kon ik prima met wat minder slaap toe, haha!

Zaterdag was een leuke dag! Een tijdje terug was Dustin met de kinderen op het winkelcentrum, toen ze gevraagd werden mee te doen aan een knikker wedstrijd, ze mochten meedoen en aan het eind van de dag werden we gebeld dat Thijs en Sara nummer 1 en 2 waren... ze mochten daarom meedoen met het NK knikkeren, dit was afgelopen zaterdag in Ouwehands dierenpark.


Het was een leuke dag. Ze hebben beiden helaas niet gewonnen, maar vonden het erg leuk om mee te doen. En verder genoten we natuurlijk ook van het dierenpark;

Het was zaterdag prachtig weer, dus we hadden geluk. Er waren natuurlijk enorm veel dieren te zien... de panda's, schildpadden en giraffen waren favoriet. En verder was de enorme speeltuin (ook binnen en met water en zand) natuurlijk favoriet, dat is voor kinderen eigenlijk altijd 1 van de leukste dingen...

Wij vonden zo'n dagje dierenpark in het zonnetje ook helemaal niet zo erg! ;)

We vermaakten ons dus meer dan prima! Toen wij hier aan kwamen lopen, stonden ze allemaal zo stil, dat we even dachten dat het nepperds waren, haha! Maar nee hoor, ze konden heel veel geluid maken kwamen we al snel achter!

De diertjes kijken ook naar ons, die zullen af en toe ook wel denken.. Wie zijn toch al die mensen?! Na een lange dag, waarbij we heel veel gelopen hadden gingen we weer naar huis. Thuis lekker eten, de kinderen wilden nog even buiten spelen en toen gingen ze snel naar bed (en sliepen ze binnen no-time) Ik had net die korte nacht achter de rug, dus ik was gesloopt. Om. 21.30u lag ik er ook in... om zondag om 08.10u wakker te worden, haha!

Dustin maakte 's avonds nog een mooie foto in de tuin. Wat gaat de zon toch mooi onder deze dagen!

En zondag maakten we er maar meteen een rustige dag van! We konden nog lekker ontbijten en daarna ging Dustin naar zijn werk. Wij rommelden wat in huis en ik maakte deze foto. We kregen deze rozen voor onze trouwdag, inmiddels 2 weken geleden en de rozen staan nog bijna allemaal prachtig! Ze waren direct van de kweker, dan heb je er dus heel lang plezier van.


De komende week staan er weer gezellige en leuke dingen in de agenda; natuurlijk het afzwemmen. Maar we hebben ook een etentje en lunch met familie! Verder zijn de rapporten mee naar huis gegaan, dus hebben we rapport gesprekken en ben ik met werk alvast vooruit aan het werken voor de zomervakantie. Ik ga in de zomervakantie ook beginnen met een cursus, super spannend! Dus genoeg te doen. Hele fijne week allemaal!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: